STAP budget

Ben jij nieuw op de arbeidsmarkt en wil je je als young professional ontwikkelen? Of ben je net voor jezelf begonnen en wil je snel bijscholen? Dan helpt de overheid je graag een handje mee door vergoeding uit te keren. Maar ook als je als alumni nog lang niet uitgeleerd bent en staat te popelen om nog een training te volgen, kan het STAP-budget interessant voor je zijn.

Wat is het STAP-budget?

Als werkende of werkzoekende kun je vanaf 1 maart 2022 een budget van maximaal € 1.000,- inclusief btw per jaar aanvragen voor opleiding en ontwikkeling. Deze vergoeding heet het STAP-budget. De afkorting STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. Het STAP-budget vervangt de belastingaftrek voor studiekosten bij de inkomstenbelasting. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Hierdoor heb je namelijk meer kans op het behouden van je baan of het helpt je bij het vinden van een nieuwe baan.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

Je kunt het STAP-budget aanvragen als je inwoner van de Europese Unie en 18 jaar of ouder bent. Voor de overige voorwaarden verwijzen we je graag naar de website van UWV.

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

In het STAP-scholingsregister van DUO vind je het complete studieaanbod met opleidingen en opleiders. Je kiest een opleiding die je wilt volgen en schrijft je in bij de door jou gekozen opleiding van TSM. Je ontvangt het STAP-aanmeldingsbewijs van ons. Dit STAP-aanmeldingsbewijs heb je nodig om het STAP-budget aan te kunnen aanvragen bij UWV.

Vanaf 1 maart 2022 kun je een vergoeding voor de opleiding aanvragen op het STAP-portaal van UWV. Dit kun je één keer paar jaar voor jezelf doen. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag aan ons als opleider uitgekeerd en nemen wij dit bedrag in mindering.

Welke opleidingen van TSM kan ik volgen met het STAP-budget?

Korte programma’s

Opleidingen

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.