Praktijkgerichte Executive MBA - TSM Business School

Praktijkgerichte Executive MBA

We leven in een complexe wereld. Dit vraagt om persoonlijk leiderschap en een brede blik. Met de Executive MBA van TSM Business School ontwikkel je je niet alleen bedrijfskundig, maar vooral ook op persoonlijk en academisch vlak. Jouw dagelijkse praktijk vormt daarbij het uitgangspunt. Daar leer je op een analytische manier naar te kijken, waarna je de feitelijke theorie en je praktijkervaring kunt samenbrengen.

6 oktober 2022
24 maanden
Hbo/wo (diploma vereist)
Nederlands
15 - 20 uur per week
MSc-graad
15 personen per groep

Als ik terugdenk aan de Executive MBA komen er drie woorden in me op: verdieping, verdere professionalisering en grenzen verleggen.

– Roelof KleinJan

Inhoud van de opleiding

Onze Executive MBA bestaat uit veertien driedaagse seminars verspreid over 24 maanden. De seminars vinden plaats op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Wat komt er in de opleiding aan bod?

De basis van de Executive MBA is ontleend aan het werk van managementgoeroe Henry Mintzberg. Zijn visie is dat de belevingswereld van de manager wordt gevormd door vijf mindsets: management van omgeving, management van organisatie, management van mensen, management van verandering en management van zelf. Het programma is in drie delen opgedeeld.

De eerste vier seminars staan vooral in het teken van het ontwikkelen naar een wo-denkniveau. Vanuit een onderzoeksperspectief maak je kennis met Henry Mintzbergs mindsets Omgeving, Organisatie, Mensen en Verandering. Daarna start het daadwerkelijke wo-masterprogramma.

In het tweede en derde deel van de opleiding komen de mindsets Omgeving, Organisatie, Mensen en Verandering terug, terwijl de mindset Zelf hierin is verweven. In het tweede deel plaats je de verschillende mindsets in een bedrijfskundige context. In het derde deel maak je een verdiepingsslag.

Vrijstelling

Met een relevant wo-bachelordiploma is het mogelijk om vrijstelling te krijgen voor de eerste vier seminars.

Tweejarige deeltijdstudie met MSc-graad

De Executive MBA is een tweejarige opleiding met een unieke combinatie van persoonlijke, bedrijfskundige en academische ontwikkeling. Jouw persoonlijke ontwikkeling is de kern van de opleiding. Deze wordt gecombineerd met bedrijfskundige en academische ontwikkeling. Alle drie dragen ze bij aan toekomstgericht leiderschap. Dat maakt de opleiding uniek.

Voor wie

De Executive MBA is voor managers en professionals met minimaal vijf jaar werkervaring in een bedrijfskundige omgeving, die klaar zijn voor een volgende stap in hun carrière. Opleidingsniveau: hbo/wo (diploma vereist).

Docenten

Waarom de Executive MBA van TSM Business School?

  • De ontwikkeling van jouw leiderschap staat centraal
  • Je verbreedt én verdiept je bedrijfskundige kennis
  • Je leert vanuit academisch perspectief naar vraagstukken kijken
  • Je past de opgedane kennis direct toe in je eigen organisatie

Locatie

De Executive MBA vindt plaats in het U-park hotel op de campus van Universiteit Twente, waar de levendigheid van de UT overgaat in de rust van de natuur. Een fijne locatie, met het stadsleven van Hengelo en Enschede op een paar minuten afstand.

Op het uitgestrekte terrein van Universiteit Twente strijden natuur en wetenschap om voorrang. Her en der zie je studenten, professoren en bezoekers ergens naar op weg, of als groepje zittend in het gras ontspannen. Voor jou, als deelnemer, is hier een wereld te ontdekken.

Deelnemers hebben toegang tot veel campus-faciliteiten, waaronder het openluchttheater, het sportcentrum en de zwembaden. Je kunt cultureel op ontdekkingsreis met de Campus kunstroute. En met een U-Bicycle maak je een fijne fietstocht over de omringende (bos)paden.

Meer weten?

Download vrijblijvend de brochure voor meer informatie over onze Executive MBA opleiding

De leerreis van Roelof KleinJan

Het was al jarenlang een wens van Roelof om de Executive MBA te volgen en zijn kennis en inzichten te verdiepen en verbreden. “Achteraf gezien had ik beter jaren eerder aan deze opleiding kunnen beginnen, want dan had ik er nu al veel langer plezier van.” Zijn advies aan mensen die overwegen om een Executive MBA te doen is dan om er zo snel mogelijk mee te beginnen.

“Als ik terugdenk aan de Executive MBA komen er drie woorden in me op: verdieping, verdere professionalisering en grenzen verleggen.” In het omgaan met de verschillende betrokkenen komt hetgeen Roelof geleerd heeft tijdens de Executive MBA goed van pas. Vooral aan het vak Management van Zelf heeft hij veel gehad. Hij is rustiger, bedachtzamer en meer evenwichtig geworden en is gaan inzien dat als je waar mogelijk mensen meer op hun sterke kanten inzet, dat dat voor alle betrokkenen plezierig is.

Proefcollege

Voor je je inschrijft wil je natuurlijk eerst meer weten over de opleiding en het opleidingsinstituut. Onze proefcolleges geven je de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om bij TSM in de collegebanken te zitten, kennis te maken met docenten en (oud-)deelnemers en alle vragen die je nog hebt te stellen.


09 nov

Praktijkgerichte Executive MBA (MSc)

Proefcollege

Aanmelden

NVAO-geaccrediteerd

Onze Executive MBA is door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) erkend als academische master. Dit betekent dat je na afronding van de opleiding een erkende MSc-graad behaalt.

Geïnteresseerd? Neem een optie!

Ben je geinteresseerd in de opleiding en wil je zeker zijn van een plaats tijdens de volgende editie? Neem alvast een optie!

De leerreis van Regina Nieuwmeijer

“Bij TSM heb ik geleerd dat ik als mens en leider nóg meer gas geef dan ik dacht en dat de acceptatie van het tempo van de ander voor mij belangrijk is. Dat helpt. Ik geef nu met mildere blik leiding en geef mijn team de ruimte om hun eigen ‘fouten’ te maken en ervan te leren. Op dat laatste leg ik de focus: ik heb een snel lerend team dat zonder mij ook dagelijks goed presteert. Ook weet ik sinds mijn TSM-tijd dat ik beter ben in pionieren dan op ‘de zaak passen’. Hieraan heb ik mijn carrière aangepast en mijn vorige bedrijf verkocht.”

De leerreis van Bart-Jan Freriks

“Ik koos voor Executive MBA van TSM Business School vanwege de focus op Innovatie, Duurzaamheid en de aandacht voor de Mens. Ik wilde mijzelf graag in de breedte en de diepte verder ontwikkelen, maar wel op academisch niveau. Ik werkte al lange tijd in een technische omgeving met veel hoogopgeleide professionals en die groep laat zich niet zomaar als makke schapen een hoek in drijven. Ik was benieuwd in hoeverre ik mijn grenzen van kennis, kunde en leiderschap kon oprekken.

Het moest wel een MBA zijn waarbij de mens, dus ook ikzelf, maar ook innovatie en duurzaamheid centraal staan. Dit leek de Executive MBA van TSM Business School op het lijf geschreven. De Executive MBA bood ook de mogelijkheid om met studiegenoten uit heel uiteenlopende bedrijfstakken te kunnen sparren.”

De leerreis van Annemarie Visschedijk

Een aantal maanden na de realisatie van de nieuwe afdeling begon Annemarie aan de EMBA-opleiding van TSM, de eerste lichting die de opleiding in twee jaar voltooide. Ze was, door haar ruime werkervaring, ook in verandertrajecten en innovatie, een enigszins atypische MBA-student.

“Het klinkt misschien een beetje arrogant, maar ik heb de MBA vooral toetsend gebruikt. Heel veel modules uit de opleiding heb ik kunnen toetsen aan wat ik heb gedaan binnen de Ziekenhuisgroep Twente. En ik moest concluderen dat ik het best goed heb aangepakt, gezien wat de wetenschap erover zegt en schrijft.” Een belangrijke verandering is volgens Annemarie wel dat wat ze ook vaak intuïtief deed en besloot, nu bewust en beter kan onderbouwen. “Daardoor sta ik steviger in mijn schoenen. Ik zet bepaalde argumenten en perspectieven nu bewuster in, om anderen mee te krijgen. Dat krijg ik ook terug sinds mijn MBA, dat ik een krachtiger leider ben geworden, zekerder van mijn zaak.”

Lees hier het complete interview

Financieringsmogelijkheden

Studiefinanciering
Sinds 2018 biedt Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) het Levenlanglerenkrediet voor studerende professionals. Kijk op www.duo.nl voor meer informatie.

STAP-budget
Je kunt voor deze opleiding een vergoeding aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar. Deze vergoeding van de overheid heet het STAP-budget. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Vraag de subsidie op tijd aan, minimaal 4 weken voor de start van de opleiding. Lees meer over het STAP-budget en hoe je deze vergoeding moet aanvragen.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.