Praktijkgerichte Executive MBA

We leven in een complexe wereld. Dit vraagt om persoonlijk leiderschap en een brede blik. Met de Executive MBA van TSM Business School ontwikkel je je niet alleen bedrijfskundig, maar vooral ook op persoonlijk en academisch vlak. Jouw dagelijkse praktijk vormt daarbij het uitgangspunt. Daar leer je op een analytische manier naar te kijken, waarna je de feitelijke theorie en je praktijkervaring kunt samenbrengen.

De editie van 11-4-2024 is vol! Schrijf je nu alvast in voor de volgende editie.

Startdatum: 11 april 2024
Duur: 24 maanden
Investering: € 43.950
Studielast: 15 - 20 uur per week (incl. colleges)
Diploma: MSc-graad (WO)
Download de brochure Aanmelden proefcollege

Waarom deze opleiding?

  • Jouw leiderschapsontwikkeling staat centraal;
  • Verbreed én verdiep je bedrijfskundige kennis;
  • Kleine groepen met veel interactie;
  • Nederlandstalig programma;
  • NVAO geaccrediteerd.

Tweejarige deeltijdstudie met MSc-graad

De Executive MBA is een tweejarige opleiding met een unieke combinatie van persoonlijke, bedrijfskundige en academische ontwikkeling. Jouw persoonlijke ontwikkeling is de kern van de opleiding. Deze wordt gecombineerd met bedrijfskundige en academische ontwikkeling. Alle drie dragen ze bij aan toekomstgericht leiderschap. Dat maakt de opleiding uniek.

De Executive MBA van TSM Business School is door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) erkend als academische master. Dit betekent dat je na afronding van de opleiding een erkende MSc-graad behaalt. 

Een Executive MBA bij TSM Business School

Deelnemers aan onze Executive MBA zoeken hun weg in een context die veel van hen vraagt. Zíj geven in hun organisatie de richting aan. ‘Lerend onderweg zijn’ vereist andere kennis en vaardigheden dan het werken vanuit het relatieve comfort van een vooraf goed doordacht plan. TSM helpt leiders-van-nu sterk te staan in de vele uitdagingen die zij op hun pad hebben. Wij creëren leeromgevingen die verder gaan dan het stimuleren van individueel vakmanschap (kennis en kunde) en persoonlijke ontwikkeling. Dit maakt dat wij leiders voortbrengen die zich fit for duty voelen. Zij zijn in staat om met overtuiging hun bijdrage aan het grotere geheel te leveren en staan stevig in hun schoenen, ook als spanningen toenemen en de druk wordt opgevoerd.

In onze Executive MBA ondersteunen wij leiders bij het ontwikkelen van een meervoudig blikveld. Denk hierbij aan het doorzien van de verbindingen tussen vragen als: Wat is de bedoeling en dus het bestaansrecht van mijn organisatie? Wat gebeurt er in de context? Hoe kunnen wij blijvend waarde toevoegen? Wat is ons speelveld en wat vraagt dit speelveld van ons? Welke gewoontepatronen (cultuur) hebben wij ontwikkeld die helpend zijn voor het waarmaken van onze business propositie en waar vormen oude gedragspatronen juist de belemmering? Wat vraagt dit van het samenspel tussen mensen? En van mij als leider?

Onze Executive MBA biedt leiders een inspirerende leeromgeving waarbinnen leiderschapsontwikkeling ten dienste staat van de collectieve ambitie en ‘waardecreatie’ in de wereld van nu. Deelnemers kiezen bewust voor TSM, omdat ze weten dat het dé plek is voor het opdoen en je eigen maken van inhoudelijke, bedrijfskundige kennis. De plek ook voor het creëren van reflectieruimte, voor onderzoek en het aangaan van de confrontatie met jezelf.

Inhoud van de opleiding

De Executive MBA bestaat uit veertien seminars van drie aangesloten dagen waarin drie pijlers telkens terugkomen. Deze pijlers vormen het fundament van de opleiding en geven je een stevige bedrijfskundige basis van vakmanschap en persoonlijke competenties die je nodig hebt om als leider succesvol te zijn.

1. Bedrijfskundige kennisOm als leider succesvol te zijn is het beschikken over actuele en parate bedrijfskundige kennis van groot belang. Denk aan het bepalen van de strategische richting, het maken van strategische keuzes, het hebben van inzicht in welke financiële parameters van belang zijn om op te sturen, beeld hebben bij de structuur die past bij jouw organisatie, het komen tot innovatieve ideeën, enzovoort. Tijdens de bedrijfskundige modules nemen we je mee in de laatste ontwikkelingen op het betreffende vakgebied, we bespreken relevante theorieën en modellen, maar bovenal gaan we met elkaar in gesprek over de toepassing in de praktijk. Juist door inzicht te krijgen in andere bedrijven en theorieën toe te passen, ontstaan nieuwe perspectieven en daarmee mogelijkheden voor jouw werk.

2. Leiderschapsontwikkeling
Daadkrachtig leiderschap is onlosmakelijk verbonden met het vermogen eerlijk en kritisch te kijken naar jezelf in relatie tot anderen en ten dienste van de organisatie[1]opgave. In onze aanpak krijgt (persoonlijk) leiderschap vorm door diepgaande aandacht voor zelfreflectie, zelfbewustzijn, zelfsturing en zelfverantwoordelijkheid in relatie tot de werkcontext. Het programma richt zich zowel op competentieontwikkeling als op een diepgaande analyse van overtuigingen, identiteit en zingeving.

3. Academische vormingLeiders worden geacht passende antwoorden op organisatievraagstukken te kunnen geven. Academisch denken en het doen van wetenschappelijk onderzoek kan daarbij het verschil uitmaken, zeker als het gaat om vraagstukken met een hoge complexiteit, een behoorlijke onzekerheidsfactor en een stevig risicoprofiel. Bij het doen van wetenschappelijk verantwoord onderzoek leer je om een managementvraagstuk te vertalen naar een onderzoeksvraag. Je krijgt inzicht in wetenschappelijke methoden en technieken die helpen bij het beantwoorden van de onderzoeksvraag en je past verkregen inzichten toe bij het komen tot onderbouwde oplossingsrichtingen. Academisch kijken leert je om in- en uit te zoomen, om nieuwsgierig te zijn naar wat er kan ontstaan en te onderzoeken om te begrijpen. En dat helpt je in je leiderschap.

Tanja Lendzion - headerfoto

“Terugkijkend, heb ik er door de Executive MBA een bedieningspaneel met 500 knoppen bij gekregen op bedrijfskundig, individueel en persoonlijk niveau.”

– Tanja Lendzion CEO Antea Group

Waarom kiezen voor onze Executive MBA?

  • Een degelijke bedrijfskundige basis en academische vorming om complexe vraagstukken in organisaties in de wereld van vandaag te kunnen oplossen;
  • We helpen je om je eigen, unieke leiderschap te versterken, wat je zal helpen om stevig in je schoenen te staan tijdens je hele carrière;
  • Nederlandstalig programma. We kiezen voor de taal die het dichtst bij jou staat, waardoor je het maximale uit jezelf en de opleiding kan halen;
  • We werken met kleine groepen van gemiddeld 15 deelnemers waardoor continu de koppeling met jouw werkpraktijk gemaakt wordt. Door deze persoonlijke aanpak leer je veel van de ervaringen van de andere deelnemers uit uiteenlopende sectoren;
  • Onze Executive MBA is geaccrediteerd als WO-master, waardoor je na afronding de MSc-graad mag voeren.

Voor wie

Je bent een leider, manager of professional en je wilt je leiderschap versterken. En je wilt daarbij kunnen bouwen op een gedegen bedrijfskundige basis. Bovendien wil je vanuit verschillende perspectieven en contexten naar vraagstukken kunnen kijken om weloverwogen en daadkrachtig te kunnen handelen. Je hebt een afgeronde HBO- of WO-vooropleiding. Bovendien heb je minimaal vijf jaar relevante werkervaring.

Meer weten?

Download vrijblijvend de brochure voor meer informatie over onze Executive MBA opleiding

De leerreis van Bart-Jan Freriks

“Ik koos voor de Executive MBA van TSM Business School vanwege de focus op innovatie, duurzaamheid en de aandacht voor de mens. Ik wilde mijzelf graag in de breedte en de diepte verder ontwikkelen, maar wel op academisch niveau. Ik werkte al lange tijd in een technische omgeving met veel hoogopgeleide professionals en die groep laat zich niet zomaar als makke schapen een hoek in drijven. Ik was benieuwd in hoeverre ik mijn grenzen van kennis, kunde en leiderschap kon oprekken.

Het moest wel een MBA zijn waarbij de mens, dus ook ikzelf, maar ook innovatie en duurzaamheid centraal staan. Dit leek de Executive MBA van TSM Business School op het lijf geschreven. De Executive MBA bood ook de mogelijkheid om met studiegenoten uit heel uiteenlopende bedrijfstakken te kunnen sparren.”


Lees hier verder

De leerreis van Regina Nieuwmeijer

“Bij TSM heb ik geleerd dat ik als mens en leider nóg meer gas geef dan ik dacht en dat de acceptatie van het tempo van de ander voor mij belangrijk is. Dat helpt. Ik geef nu met mildere blik leiding en geef mijn team de ruimte om hun eigen ‘fouten’ te maken en ervan te leren. Op dat laatste leg ik de focus: ik heb een snel lerend team dat zonder mij ook dagelijks goed presteert. Ook weet ik sinds mijn TSM-tijd dat ik beter ben in pionieren dan op ‘de zaak passen’. Hieraan heb ik mijn carrière aangepast en mijn vorige bedrijf verkocht.”


Lees hier verder

De leerreis van Annemarie Visschedijk

Een aantal maanden na de realisatie van de nieuwe afdeling begon Annemarie aan de EMBA-opleiding van TSM, de eerste lichting die de opleiding in twee jaar voltooide. Ze was, door haar ruime werkervaring, ook in verandertrajecten en innovatie, een enigszins atypische MBA-student.

“Het klinkt misschien een beetje arrogant, maar ik heb de MBA vooral toetsend gebruikt. Heel veel modules uit de opleiding heb ik kunnen toetsen aan wat ik heb gedaan binnen de Ziekenhuisgroep Twente. En ik moest concluderen dat ik het best goed heb aangepakt, gezien wat de wetenschap erover zegt en schrijft. Ik zet bepaalde argumenten en perspectieven nu bewuster in, om anderen mee te krijgen. Dat krijg ik ook terug sinds mijn MBA, dat ik een krachtiger leider ben geworden, zekerder van mijn zaak.”


Lees hier verder

De leerreis van Roelof KleinJan

Het was al jarenlang een wens van Roelof om de Executive MBA te volgen en zijn kennis en inzichten te verdiepen en verbreden. “Achteraf gezien had ik beter jaren eerder aan deze opleiding kunnen beginnen, want dan had ik er nu al veel langer plezier van.” Zijn advies aan mensen die overwegen om een Executive MBA te doen, is dan om er zo snel mogelijk mee te beginnen.

“Als ik terugdenk aan de Executive MBA komen er drie woorden in me op: verdieping, verdere professionalisering en grenzen verleggen.” In het omgaan met de verschillende betrokkenen komt hetgeen Roelof geleerd heeft tijdens de Executive MBA goed van pas. Vooral aan het vak Management van Zelf heeft hij veel gehad. Hij is rustiger, bedachtzamer en meer evenwichtig geworden en is gaan inzien dat als je waar mogelijk mensen meer op hun sterke kanten inzet, dat dat voor alle betrokkenen plezierig is.


Lees hier verder

Kom naar ons proefcollege

Ben je enthousiast geworden over onze Executive MBA en wil je ervaren hoe het is om bij TSM te studeren? Kom dan naar een van onze proefcolleges om kennis te maken! Tijdens het proefcollege heb je de mogelijkheid om vragen te stellen aan oud deelnemers en docenten én maak je kennis met mogelijke mede studenten.


28 feb

Executive MBA

Proefcollege

Aanmelden

Docenten

Locatie

De Executive MBA vindt plaats in het U-park hotel op de campus van Universiteit Twente, waar de levendigheid van de UT overgaat in de rust van de natuur. Een fijne locatie, met het stadsleven van Hengelo en Enschede op een paar minuten afstand.

Op het uitgestrekte terrein van Universiteit Twente strijden natuur en wetenschap om voorrang. Her en der zie je studenten, professoren en bezoekers ergens naar op weg, of als groepje zittend in het gras ontspannen. Voor jou, als deelnemer, is hier een wereld te ontdekken.

Deelnemers hebben toegang tot veel campus-faciliteiten, waaronder het openluchttheater, het sportcentrum en de zwembaden. Je kunt cultureel op ontdekkingsreis met de Campus kunstroute. En met een U-Bicycle maak je een fijne fietstocht over de omringende (bos)paden.

Geïnteresseerd? Neem een optie!

Ben je geinteresseerd in de opleiding en wil je zeker zijn van een plaats tijdens de volgende editie? Neem alvast een optie!

Vijf tips die jou kunnen helpen bij het overtuigen van je werkgever!

We krijgen regelmatig mensen aan de telefoon, op gesprek of bij een proefcollege die ervoor zichzelf al wel uit zijn; ze willen beginnen met een opleiding van TSM. De opleiding is te combineren met het werk en, met wat aanpassingen in de planning, ook met de privésituatie. Maar hoe krijg je akkoord van je werkgever en waardoor is die bereid te investeren? We hebben vijf tips voor jou op een rijtje gezet.

Veel gestelde vragen

Wat is de Praktijkgerichte Executive MBA precies?

De Praktijkgerichte Executive MBA is een tweejarige opleiding met een unieke combinatie van persoonlijke, bedrijfskundige en academische ontwikkeling. Jouw persoonlijke ontwikkeling is de kern van de opleiding. Deze wordt gecombineerd met bedrijfskundige en academische ontwikkeling. Alle drie dragen ze bij aan toekomstgericht leiderschap. Dat maakt de opleiding uniek. 

Meer hier meer informatie over de Executive MBA.

Welke titel mag ik voeren?

Onze EMBA is door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) erkend als academische master. Dit betekent dat je na afronding van de opleiding een erkende wo- MSc-graad behaalt. En je de titel Master of Science (MSc) mag voeren.

Is een hbo-bachelor verplicht om in te stromen bij de Executive MBA?

Ja, je moet minimaal een afgerond hbo-diploma hebben. In welke richting dit is geweest, dat maakt niet uit. Dit is een wettelijke eis. Daarnaast baseren wij je toelating op basis van je werkervaring. Tijdens een persoonlijk studieadviesgesprek kunnen we samen kijken of je ervaring voldoende aansluit bij dit programma.

Moet ik voor deze Executive MBA een pre-master volgen?

In het eerste half jaar van het tweejarig programma staat de academische vorming centraal. Wij doen dit direct op een praktijkgerichte manier zoals je ook in de rest van de opleiding tegenkomt. Dit is verplicht voor mensen met een hbo-achtergrond, en sterk aan te raden voor mensen met een wo-achtergrond in een andere discipline dan bedrijfskunde.

Is de studiereis tijdens de Executive MBA verplicht?

Tijdens de studiereis maak je kennis met bedrijfskunde, leiderschap en wetenschap in een andere cultuur. Tijdens de studiereis vertaal je bedrijfskundige kennis naar een werkpraktijk in een andere cultuur, je ontdekt hoe jij je verhoudt tot een vreemde context en gaat hierover in dialoog met mededeelnemers, docenten en het bedrijfsleven. Wil je meer weten over deze studiereis? Plan dan een vrijblijvend studieadviesgesprek in.

Wat zijn de financieringsmogelijkheden?

Je hebt de opleiding gevonden die past bij jouw leerdoelen en ambities. Maar hoe financier je deze? Daarvoor zijn verschillende manieren. Je werkgever kan een rol spelen, maar er zijn ook interessante wettelijke regelingen waar je zelf gebruik van kunt maken. We zetten de mogelijkheden graag voor je op een rij.

Je werkgever investeert

Het volgen van een opleiding is zowel voor jou als je werkgever interessant en levert voor beide voordelen op. Je werkgever profiteert direct van de nieuwe kennis en vaardigheden die je opdoet en meeneemt naar de organisatie. Werkgevers zien het als goede investering en zijn vaak bereid (een deel van) de kosten voor hun rekening te nemen. De kosten die je werkgever maakt, kan hij als bedrijfskosten in mindering brengen op het resultaat.

Maar hoe krijg je akkoord van je werkgever en waardoor is die bereid te investeren? We hebben vijf tips voor jou op een rijtje gezet.

Je investeert je zelf

Wanneer je zelf (een deel van) je opleiding financiert, zijn er verschillende mogelijkheden en regelingen waar je gebruik van kan maken.

a. Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Wanneer jij bij ons de Executive MBA volgt, heb je tot je 56ste de mogelijkheid het Levenlanglerenkrediet (LLL) aan te vragen via DUO. Met deze lening kan je een bedrag van maximaal € 21.679,92 lenen voor de Executive MBA. Deze lening dien je na afronding in maximaal 24 maanden via een gunstige regeling terug te betalen. Wij als onderwijsinstelling dienen je aanvraagformulier mede te ondertekenen.

b. Bankleningen

Veel opleidingen zijn gericht op een volgende stap in jouw carrière. Daarom bieden veel banken specifieke leningen aan voor studies of bieden ze de mogelijkheid bestaande kredieten of hypotheken uit te breiden.

c. Belastingvoordeel

TSM Business School staat geregistreerd in het CRKBO Register Instellingen. Dit betekent dat onze opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Ben je ondernemer of zzp’er? Dan mag je de studiekosten aftrekken van je winst.

d. Betalen in termijnen

Tot slot bieden we je de mogelijkheid om de betaling van je opleiding te spreiden over meerdere termijnen. Hierin denken we graag met je mee: neem contact op onze studieadviseurs om de mogelijkheden te bespreken via 053-2404040 of studieadvies@tsm.nl

Vragen?

Heb je vragen over de financieringsmogelijkheden voor een opleiding? Neem dan contact op met Studieadvies. Dit kan via Whatsapp, bellen naar 053-2404040 of stuur een e-mail naar studieadvies@tsm.nl.

Plan een vrijblijvend studieadviesgesprek

 

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.