Praktijkgerichte Executive MBA - TSM Business School

Praktijkgerichte Executive MBA

We leven in een complexe wereld. Dit vraagt om persoonlijk leiderschap en een brede blik. Met de Executive MBA van TSM Business School ontwikkel je je niet alleen bedrijfskundig, maar vooral ook op persoonlijk en academisch vlak. Jouw dagelijkse praktijk vormt daarbij het uitgangspunt. Daar leer je op een analytische manier naar te kijken, waarna je de feitelijke theorie en je praktijkervaring kunt samenbrengen.

7 april 2022
24 maanden
Hbo/wo (diploma vereist)
Nederlands
Circa 12 uur per week
MSc-graad
15 personen per groep

Als ik terugdenk aan de Executive MBA komen er drie woorden in me op: verdieping, verdere professionalisering en grenzen verleggen.

– Roelof KleinJan

Tweejarige deeltijdstudie met MSc-graad

De Executive MBA is een tweejarige opleiding met een unieke combinatie van persoonlijke, bedrijfskundige en academische ontwikkeling. Jouw persoonlijke ontwikkeling is de kern van de opleiding. Deze wordt gecombineerd met bedrijfskundige en academische ontwikkeling. Alle drie dragen ze bij aan toekomstgericht leiderschap. Dat maakt de opleiding uniek.

Voor wie

De Executive MBA is voor managers en professionals met minimaal vijf jaar werkervaring in een bedrijfskundige omgeving, die klaar zijn voor een volgende stap in hun carrière. Opleidingsniveau: hbo/wo (diploma vereist).

Waarom de Executive MBA van TSM Business School?

  • De ontwikkeling van jouw leiderschap staat centraal
  • Je verbreedt én verdiept je bedrijfskundige kennis
  • Je leert vanuit academisch perspectief naar vraagstukken kijken
  • Je past de opgedane kennis direct toe in je eigen organisatie

Meer weten?

Download vrijblijvend de brochure voor meer informatie over onze Executive MBA opleiding

Inhoud van de opleiding

Onze Executive MBA bestaat uit veertien driedaagse seminars verspreid over 24 maanden. De seminars vinden plaats op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Wat komt er in de opleiding aan bod?

De basis van de Executive MBA is ontleend aan het werk van managementgoeroe Henry Mintzberg. Zijn visie is dat de belevingswereld van de manager wordt gevormd door vijf mindsets: management van omgeving, management van organisatie, management van mensen, management van verandering en management van zelf. Het programma is in drie delen opgedeeld.

De eerste vier seminars staan vooral in het teken van het ontwikkelen naar een wo-denkniveau. Vanuit een onderzoeksperspectief maak je kennis met Henry Mintzbergs mindsets Omgeving, Organisatie, Mensen en Verandering. Daarna start het daadwerkelijke wo-masterprogramma.

In het tweede en derde deel van de opleiding komen de mindsets Omgeving, Organisatie, Mensen en Verandering terug, terwijl de mindset Zelf hierin is verweven. In het tweede deel plaats je de verschillende mindsets in een bedrijfskundige context. In het derde deel maak je een verdiepingsslag.

Vrijstelling

Met een relevant wo-bachelordiploma is het mogelijk om vrijstelling te krijgen voor de eerste vier seminars.

NVAO-geaccrediteerd

Onze Executive MBA is door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) erkend als academische master. Dit betekent dat je na afronding van de opleiding een erkende MSc-graad behaalt.

Geïnteresseerd? Neem een optie!

Ben je geinteresseerd in de opleiding en wil je zeker zijn van een plaats tijdens de volgende editie? Neem alvast een optie!

Docenten

Proefcollege

Voor je je inschrijft wil je natuurlijk eerst meer weten over de opleiding en het opleidingsinstituut. Onze proefcolleges geven je de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om bij TSM in de collegebanken te zitten, kennis te maken met docenten en (oud-)deelnemers en alle vragen die je nog hebt te stellen.


02 feb

Praktijkgerichte Executive MBA (MSc)

Proefcollege

Aanmelden

15 jun

Praktijkgerichte Executive MBA (MSc)

Proefcollege

Aanmelden

14 sep

Praktijkgerichte Executive MBA (MSc)

Proefcollege

Aanmelden

09 nov

Praktijkgerichte Executive MBA (MSc)

Proefcollege

Aanmelden

Financieringsmogelijkheden

Fiscaal voordeel
Studiekosten zijn in 2020 en 2021 nog aftrekbaar via je inkomstenbelasting. Kijk op www.belastingdienst.nl voor meer informatie.

Studiefinanciering
Sinds 2018 biedt Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) het Levenlanglerenkrediet voor studerende professionals. Kijk op www.duo.nl voor meer informatie.

STAP-budget
Je kunt voor deze opleiding een vergoeding aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar. Deze vergoeding van de overheid heet het STAP-budget. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Lees meer over het STAP-budget en hoe je deze vergoeding moet aanvragen.

"Leiderschap begint bij erkennen dat je het echt niet alleen kan"

- Regina Nieuwmeijer

Lees meer

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.