Individuele Coaching

Het Center for Leadership Development van TSM Business School biedt individuele coaching op verschillende vlakken. Tijdens de coaching gesprekken zoom je op een of meerder van de volgende thema’s:

Het Center for Leadership Development van TSM Business School biedt individuele coaching op verschillende vlakken. Coaching gesprekken op verschillende thema's.

Persoonlijke effectiviteit

Soms hapert er wat in je samenwerking met anderen, lijkt jouw communicatiestijl averechts te werken, vallen resultaten tegen of krijg je mensen niet mee. Allemaal onderwerpen die horen bij het werken met mensen in een professionele omgeving. Wie je ook bent en op welk niveau dan ook, er is vaak winst te behalen in het vergroten van jouw persoonlijke effectiviteit. Denk aan onderwerpen zoals: spreken met impact, delegeren, bouwen aan zelfvertrouwen, doorbreken van gedragspatronen, loslaten van perfectionisme, timemanagement, omgaan met emoties et cetera. Besluit het aan te pakken en ga aan het werk met een coach.

Carrière-boost

Het overkomt ons allemaal wel eens. Even niet weten of je wel op juiste plek zit en de juiste dingen aan het doen bent. Zin en uitdaging ontbreken. Je wilt meer dan anderen om jou heen. Misschien is er veel of juist te weinig gedoe. Als je weet dat verandering nodig is maar niet weet hoe dit aan te pakken, dan kan coaching een eerste goede stap zijn. Een loopbaancoach biedt begeleiding, ondersteuning en creativiteit en kan je helpen om jouw toekomst opnieuw in te richten.

Leiderschap pitstop

Leren over leiderschap doe je niet in je eentje. Daarom is het van belang om met zekere regelmaat reflectietijd te organiseren met iemand die je op vakkundige wijze een spiegel voorhoudt. Iemand die belangeloos luistert en je kritische vragen stelt. Een gesprekspartner die je durft te confronteren en je voorbij eigen blinde vlekken en aannames laat kijken. Andere perspectieven laat zien en mogelijke oplossingen met je verkent. Geef jouw leiderschapsontwikkeling regelmatig een onderhoudsbeurt zodat jij die krachtige leider blijft.

Moedige gesprekken oefenen

Je weet precies wanneer er zo’n gesprek in je agenda staat: Waar je tegenop ziet, dat moed vraagt. Theoretische voorbereiding dekt vaak de lading niet. 1-op-1 gesprekken oefenen confronteert je direct met wat wel werkt en wat niet. Zo kun je aan de hand van kritische vragen onderzoeken wat er gebeurt in een gesprek, bij jou en bij de ander. Je ontdekt waar je vast loopt, wat je belemmert en wat jij nodig hebt om ander gedrag in te zetten. En óók wat je gesprekspartner van jou nodig heeft. Je krijgt de mogelijkheid om onbevangen uit te proberen, zodat je ervaart wat je al in de vingers hebt en waar je te winnen hebt. En vooral ook, hoe je dat doet. Niet (alleen) denken, maar leren door doen, ondersteund door theorie over o.a. leiderschap, effectief aanspreken, proces en inhoud.

Veerkracht Coaching

In stressvolle omstandigheden kan je effectiviteit behoorlijk onder druk staan. Waardoor je onbewust teruggrijpt op vertrouwde mechanismen en patronen. Een crisis is daarom, paradoxaal genoeg, juist het moment om te groeien in je leiderschapsontwikkeling.

De vraag is hoe je zo’n situatie voor je kunt laten werken. Hoe vergroot je je veerkracht tegen de stroom in? Hoe maak je je potentieel vrij? In deze vorm van coaching leer je hoe je je groei-mindset aanzet. Als je dat ook onder druk kunt, heb je dubbel profijt. Dat vergroot je veerkracht! Door je drive en interne rust te ervaren, en zaken weer in perspectief te zien, kun je met een gevoel van voldoening verder.

Executive Coaching

Sommige leiders hebben uitdagingen nodig om scherp te blijven. Anderen zoeken een kritisch klankbord om ingrijpende beslissingen te toetsen. Of willen zorgen dat ze niet in eigen gedachten gevangen raken maar andere perspectieven en nieuwe mogelijkheden blijven ontdekken. Onze executive coaches zijn gesprekspartners die je steun kunnen bieden in jouw leiderschap.

Teamcoaching

Het Center for Leadership Development biedt naast individuele coaching ook verschillende vormen van teamcoaching

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.