Het Center for Leadership Development van TSM Business School biedt individuele coaching op verschillende vlakken. Coaching gesprekken op verschillende thema's.

Leergang Bedrijfskunde

Binnen jouw organisatie ben je doorgegroeid als professional en heb je een leidinggevende functie of zit je daar dicht tegen aan. Nu wil je je op zowel bedrijfskundig als persoonlijk vlak ontwikkelen en op een hoger niveau kunnen meepraten binnen jouw organisatie. Dé oplossing: de Leergang Bedrijfskunde van TSM Business School.

19 september 2023
12 maanden
Post-hbo
Nederlands
10 - 15 uur per week
Certificaat
15 personen per groep

In de Leergang Bedrijfskunde vergaar je kennis en ontwikkel je jezelf door te werken aan opdrachten vanuit je eigen werkveld of bedrijf.

– Erna Marsman

Eenjarige avondopleiding voor (ervaren) professionals

In de Leergang Bedrijfskunde verbreed je je bedrijfskundige kennis en leer je op een integrale manier te kijken naar bedrijfsvraagstukken. Daarnaast staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Anders gezegd: we reiken je persoonlijke en communicatieve vaardigheden aan die bijdragen aan jouw succes als professional. Je komt steviger in je schoenen te staan op zowel bedrijfskundig als persoonlijk vlak. Hierdoor durf je keuzes te maken en kom je beslagen ten ijs als gesprekspartner voor specialisten en het hoger management binnen jouw organisatie. En dat alles in 1 jaar.

Rond je de Leergang Bedrijfskunde succesvol af, dan ontvang je een erkend Post-HBO-diploma Bedrijfskunde van Stichting Post-HBO Nederland.

Waarom kiezen voor onze Leergang Bedrijfskunde?

  • Uitgebreid persoonlijk leiderschapsprogramma;
  • Kleine groepen: veel interactie met medestudenten en docenten;
  • Directe koppeling met jouw praktijk;
  • Docenten uit de praktijk met een academische achtergrond;
  • Veel contacturen: 1 lesavond per week

“De Leergang Bedrijfskunde is een mooie praktische opleiding. Je vergaart kennis en ontwikkelt jezelf door te werken aan opdrachten vanuit je eigen werkveld of bedrijf. Leerzaam ook; omdat je te maken hebt met studiegenoten vanuit allerlei sectoren, verbreed je je kennis ook met ervaringen uit hun praktijk.”

– Erna Marsman, Afdelingsmanager Deventer Ziekenhuis

Voor wie

Ben jij een professional die zich op bedrijfskundig en persoonlijk vlak wil ontwikkelen? Dan is de Leergang Bedrijfskunde iets voor jou. Om de dynamiek en interactie binnen de deelnemersgroep te waarborgen hanteren we de volgende toelatingseisen:

• Minimaal 3 jaar relevante werkervaring• HBO werk- en denkniveau• Positieve terugkoppeling van het intakegesprek

Meer weten?

Download vrijblijvend de brochure voor meer informatie over de Leergang bedrijfskunde

De leerreis van Erna Marsman

Onlangs heeft Erna de Leergang Bedrijfskunde van TSM Business School afgerond. Met een looptijd van 12 maanden en een studiebelasting van circa een dag per week (in de tijd van de baas) en bij projecten nog een dag extra in het weekend was het goed te combineren met haar werk. Ze heeft veel geleerd van de opleiding, zegt ze.

“Vooral de financiële vakken vond ik leuk. Je leert heel goed de financiële finesses kennen van het runnen van een afdeling. In het ziekenhuis werk ik altijd samen met een bedrijfseconomisch adviseur, en die zei na mijn opleiding wel eens: je weet er nog meer van dan ik.”


Lees hier verder

De leerreis van Ingomar Kuiter

Ingomar koos voor de Leergang Bedrijfskunde omdat hij zijn ervaringen uit de praktijk beter wilde kunnen onderbouwen.

“Na een relatief brede HRM opleiding zijn het vooral mijn ervaringen in de praktijk geweest die me veel hebben geleerd. De Leergang Bedrijfskunde bood me de mogelijkheid om in één jaar tijd mijn bedrijfskundige ervaring uit de praktijk een theoretisch kader te geven, met daarnaast veel aandacht voor persoonlijk leiderschap. De praktische insteek van de modules maakte voor mij dat het één op één aansloot bij de onderwerpen die ik op dat moment op mijn bordje kreeg. Meerwaarde van deze leergang was de mooie balans tussen bedrijfskunde en persoonlijk leiderschap.”


Lees hier verder

De leerreis van Anke Logtenberg

Enkele jaren terug volgde Anke de Leergang Bedrijfskunde van TSM. Uit een assessmenttest kwam naar voren dat ze baat zou hebben bij een meer theoretisch denkkader om haar beslissingen beter te funderen.

“Het leek mij goed om al die perspectieven en modellen die ik nog van mijn vroegere opleiding (MSc Bedrijfskunde) ken weer op te frissen. Het grappige was dat het me aanvankelijk verbaasde dat een groot deel van de opleiding op samenwerken was gericht, in groepjes van twee of drie. Ik zat daar helemaal niet op te wachten, met mijn drukke agenda. Maar dat bleek juist het leukste en meest leerzame te zijn. Ik vond het interessant om in andermans hoofd en keuken te kunnen kijken én om zelf gedwongen te worden met anderen te bespreken hoe het er in mijn eigen gedachten aan toe gaat.”


Lees hier verder

Kom naar ons proefcollege

Ben je enthousiast geworden over onze Leergang Bedrijfskunde en wil je ervaren hoe het is om bij TSM te studeren? Kom dan naar een van onze proefcolleges om kennis te maken! Tijdens het proefcollege heb je de mogelijkheid om vragen te stellen aan oud deelnemers en docenten én maak je kennis met mogelijke mede studenten.


28 mrt

Leergang Bedrijfskunde

Proefcollege

Aanmelden

Docenten

Locatie

De Leergang Bedrijfskunde vindt plaats in het U-park hotel op de campus van Universiteit Twente, waar de levendigheid van de UT overgaat in de rust van de natuur. Een fijne locatie, met het stadsleven van Hengelo en Enschede op een paar minuten afstand.

Op het uitgestrekte terrein van Universiteit Twente strijden natuur en wetenschap om voorrang. Her en der zie je studenten, professoren en bezoekers ergens naar op weg, of als groepje zittend in het gras ontspannen. Voor jou, als deelnemer, is hier een wereld te ontdekken.

Geïnteresseerd? Neem een optie!

Ben je geinteresseerd in de opleiding en wil je zeker zijn van een plaats tijdens de volgende editie? Neem alvast een optie!

Financieringsmogelijkheden

Je hebt de opleiding gevonden die past bij jouw leerdoelen en ambities. Maar hoe financier je deze? Daarvoor zijn verschillende manieren. Je werkgever kan een rol spelen, maar er zijn ook interessante wettelijke regelingen waar je zelf gebruik van kunt maken. We zetten de mogelijkheden graag voor je op een rij.

Vijf tips die jou kunnen helpen bij het overtuigen van je werkgever!

We krijgen regelmatig mensen aan de telefoon, op gesprek of bij een proefcollege die ervoor zichzelf al wel uit zijn; ze willen beginnen met een opleiding van TSM. De opleiding is te combineren met het werk en, met wat aanpassingen in de planning, ook met de privésituatie. Maar hoe krijg je akkoord van je werkgever en waardoor is die bereid te investeren? We hebben vijf tips voor jou op een rijtje gezet.

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.