Vijf tips die jou kunnen helpen bij het overtuigen van je werkgever!

We krijgen regelmatig mensen aan de telefoon, op gesprek of bij een proefcollege die er voor zichzelf al wel uit zijn; ze willen beginnen met een opleiding van TSM. De opleiding is te combineren met het werk en, met wat aanpassingen in de planning, ook met de privésituatie. Maar hoe krijg je akkoord van je werkgever en waardoor is die bereid te investeren? We hebben vijf tips voor jou op een rijtje gezet.

De ene werkgever reserveert ruime budgetten voor opleidingen en stimuleert het verder ontwikkelen van personeel, terwijl een andere werkgever de meerwaarde van een intensieve opleiding niet ziet. Hoe krijg je je werkgever zo ver dat hij een (financiële) bijdrage levert aan jouw opleiding? Wij hebben vijf argumenten voor het volgen van een opleiding op een rij gezet. Vijf tips die jou kunnen helpen bij het overtuigen van je werkgever!

1. Consultant in eigen huis
Binnen onze opleidingen staat het toepassen van het geleerde in de praktijk centraal. Docenten komen met concrete praktijkvoorbeelden, je wisselt ideeën met medestudenten uit en een onderzoek binnen je eigen organisatie is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Dit onderzoek is gericht op een actueel vraagstuk binnen jouw organisatie, dat jij in kaart gaat brengen, analyseert en waarvoor jij aanbevelingen gaat doen. Doordat een docent, die naast zijn docentschap vaak ook als consultant werkzaam is, jouw paper beoordeelt, wordt de kwaliteit van jouw onderzoek goed gecheckt en weet jouw werkgever ook dat je met een goed onderbouwd advies komt waar direct gevolg aan gegeven kan worden. Met andere woorden het inkopen van extern advies is niet nodig, je bent een consultant in eigen huis!

2. Je ontwikkelt jezelf en levert daarmee (nog) beter werk         
Gedurende de opleiding ontwikkel jij jezelf op zowel leiderschaps- als bedrijfskundig vlak. Je leert jezelf steeds beter kennen, waardoor je je eigen krachten beter inzet en je mindere competenties beter organiseert. Vanuit deze vergrote zelfkennis zet jij jouw team nog beter in zijn kracht. En door intern te sparren over opgedane inzichten, worden daarnaast jouw collega’s getriggerd om weer op andere manieren naar vraagstukken te kijken. Kortom, jouw werkgever profiteert mee van jouw ontwikkeling, omdat jij je je werk steeds effectiever en efficiënter weet uit te voeren en anderen in beweging brengt.

3. Leren van en met anderen
Binnen onze opleidingen zit je met deelnemers van verschillende organisatie in de groep. De ervaring leert dat je juist veel nieuwe inzichten op doet door deze diversiteit. Hoe pakken de anderen vraagstukken binnen hun organisatie aan? Waarom hebben zij voor een bepaald organisatiemodel gekozen? En hoe zijn ze tot die succesvolle innovatie gekomen? Juist door ideeën en aanpakken uit te wisselen, kijk je met een andere bril naar je eigen organisatie. Deze andere blik samen met de verfrissende tips van je medestudenten helpen je om je eigen organisatie weer een stap vooruit te helpen. Daarnaast krijg je er een heel nieuw netwerk bij als je aan een opleiding begint. Het zou niet de eerste keer zijn, dat je hier ook daadwerkelijk business voor je bedrijf uithaalt. Dit is niet alleen voor jezelf, maar ook zeker voor je werkgever een gunstige bijkomstigheid!

4. Fiscale aftrekbaarheid
Studiekosten zijn voor werkgevers en ZZP-ers zakelijke kosten en daarmee zijn ze aftrekbaar van de winst. TSM Business School staar geregistreerd in het CRKBO Register Instellingen. Dit betekent dat onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW. Tot slot kan je voor onze opleidingen €1000,- per jaar subsidie aanvragen. Deze vergoeding van de overheid heet het STAP-budget. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Lees meer over het STAP-budget en hoe je deze vergoeding moet aanvragen.

5. Binden en boeien van medewerkers
Waar vroeger de hoogte van het salaris en het hebben van een vast contract het belangrijkste was voor werknemers, ligt dat nu steeds meer op het vlak van ontwikkeling, betrokkenheid en inspraak. Wil jouw werkgever jou behouden dan heeft hij een grotere kans dat jij blijft als hij ook investeert in jouw ontwikkeling, toch?

Heeft je werkgever na deze 5 argumenten nog steeds twijfels? We gaan graag met jou en je werkgever in gesprek. Neem voor het plannen van een afspraak contact op met onze studieadviseur Nalou Cozijn op 053 – 240 4040.

Gepubliceerd: 5 september 2022

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.