Team

Docent Antonie van Nistelrooij

Antonie van Nistelrooij


Praktijkgerichte Executive MBA

“In de kern is veranderwerk samenwerken met ruimte voor uitwisseling, reflectie en leren tussen mensen, groepen en organisaties.”

Antonie van Nistelrooij is als kerndocent al ruim 10 jaar betrokken bij TSM. Hij is bedrijfskundige en psycholoog NIP en een van de meest vooraanstaande academische experts op het gebied van organisatieverandering en -ontwikkeling.

Hij vertelt: “In de kern is veranderwerk samenwerken met ruimte voor uitwisseling, reflectie en leren tussen mensen, groepen en organisaties. Wanneer belemmeringen optreden in de onderlinge samenwerking, processen lijken vast te lopen, dingen zich herhalen en er niet meer gepraat wordt over zaken waar het eigenlijk wel over zou moeten gaan, blijkt dat veranderwerk meer is dan alleen samenwerken. Onder dergelijke omstandigheden wordt het veranderwerk als complex ervaren en komt de nadruk (nog) meer te liggen op helder communiceren en op het doorgronden van menselijke (verander)dynamiek. Mijn bijdrage richt zich voor op het kleine, de hier en nu beleving van mensen, op de onderlinge relaties en op de sociaal adaptieve vermogens van mensen.”

Bij TSM kom je hem tegen bij de module [Verandermanagement [hyperlink naar module Verandermanagement]] en Leiderschap in verandering. Ook begeleidt hij deelnemers bij hun masterproeve.

Aangesloten bij:

  • Vrije Universiteit te Amsterdam als universitair docent “Organisatie Verandering & Ontwikkeling”
  • Zelfstandig organisatie adviseur, gespecialiseerd in het aanpakken van complexe veranderkundige vraagstukken
  • “The Journal of Change Management”, het international Routledge tijdschrift. Editor.

Publicaties:

  • Antonie van Nistelrooij (2021). Embracing Organisational Development and Change; An Interdisciplinary Approach Based on Social Constructionism, Systems Thinking, and Complexity Science. Heidelberg, Springer
  • Antonie van Nistelrooij, en Thijs Homan (2019). “You call it a structure taboo!” Relating consultant experiences to changing dynamics in healthcare”. Journal of Organizational Change Management 32(2): 182-193.
  • Martijn van Ooijen, Antonie van Nistelrooij en Marcel Veenswijk (2020). Contesting the dominant narrative: expanding the multi-story cultural change approach, . Journal of Organizational Change Management 33(2): 217-228.

 

Kennisartikelen van Antonie van Nistelrooij

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.