Organisatiemanagement

Binnen het programma Organisatiemanagement gaat het er niet alleen om dat je alle bestaande theorieën, modellen, strategieën en benaderingen leert. Door inzicht te krijgen in de omgeving waarin je organisatie zich bevindt, leer je keuzes te maken voor de structuur en besturing van je organisatie of afdeling. In dit programma leer je daarom theorieën en inzichten te koppelen aan jouw dagelijkse praktijk.

10 januari 2023
4 weken
Hbo
Nederlands
1 dagdeel per week inclusief colleges
Certificaat
15 personen per groep

Koppel theorieën en inzichten aan jouw dagelijkse praktijk

Er bestaat geen universele succesformule voor het management van organisaties. Effectief management van organisaties vergt het continu interpreteren, analyseren en veranderen van de interacties tussen organisatiestructuur, omgeving, strategie en technologie. In de module Organisatiemanagement leer je organisaties met behulp van organisatietheorieën beschrijven, analyseren en herontwerpen.

Voor wie

(Toekomstige) managers, ondernemers en stafmedewerkers met minimaal drie jaar relevante bedrijfservaring en een hbo-diploma. 

Na afronding van deze module

  • Kun je de kern van organisatiekundige problemen herkennen en oplossen
  • Ben je in staat om de discussie rondom een toekomstige organisatiestructuur re voeren, heb je inzicht in de voor- en nadelen en kun je aangeven welke voorwaarden er nodig zijn
  • Heb je inzicht in de wijze waarop een organisatie zich moet aanpassen wanneer de omgevingsfactoren veranderen

Meer weten?

Download vrijblijvend de brochure met meer informatie over deze opleiding

Het programma

De module Organisatiemanagement bestaat uit 4 lesavonden. Deze vinden plaats op dinsdagavond in Enschede. Tijdens de module Organisatiemanagement komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hoe kunnen we de effectiviteit van organisatiestructuren evalueren?
  • Hoe kan een organisatiestructuur de strategische doelstelling van een organisatie ondersteunen?
  • Wat is de relatie tussen organisatieomgeving en -structuur?
  • Welke structuren zijn compatibel met uiteenlopende organisatietechnologieën?

Je docent bij deze opleiding

Financieringsmogelijkheden

STAP-budget

Je kunt voor deze opleiding een vergoeding aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar. Deze vergoeding van de overheid heet het STAP-budget. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Vraag de subsidie op tijd aan, minimaal 4 weken voor de start van de opleiding. Lees meer over het STAP-budget en hoe je deze vergoeding moet aanvragen.

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.