Organisatie- en Verandermanagement - TSM Business School

Verandermanagement

In de module Verandermanagement leer je de motivatie voor een organisatieverandering te beschrijven, analyseren en herontwerpen en krijg je inzicht in wat een organisatieverandering succesvol maakt. Daarnaast leer je welke soorten van organisatieverandering noodzakelijk zijn voor de duurzame ontwikkeling van een organisatie. Ook kijk je kritisch naar jouw rol bij de verandering en ga je onderzoeken hoe je je boodschap overtuigend kan overdragen.

28 maart 2023
4 weken
Hbo
Nederlands
1 dagdeel per week inclusief colleges
Certificaat
15 personen per groep

Koppel theorieën en inzichten aan jouw dagelijkse praktijk

De wereld van nu is complex en continu in beweging en het is essentieel dat je daar als organisatie op inspeelt. Dit is echter geen eenvoudige opgave, want hiervoor moet je weten hoe je als organisatie daar mee omgaat en wat dat betekent voor de medewerkers. Hoe bepaal je met elkaar een aanpak en hoe motiveer je elkaar om tot een succesvolle, duurzame verandering te komen?

Nu gratis te volgen met het STAP-budget

We hebben de prijs van Verandermanagement tijdelijk verlaagd van €1195,- naar €995,- zodat jij dit korte programma gratis kunt volgen, als je je vóór 28 februari inschrijft en gebruik maakt van het STAP-budget.

Voor wie

(Toekomstige) managers, ondernemers en stafmedewerkers met minimaal drie jaar relevante bedrijfservaring en een hbo-diploma.

Na afronding van deze module

  • Heb je inzicht in de verschillende soorten organisatieveranderingen die een (lerende) organisatie door kan maken
  • Weet je welke bouwstenen je nodig hebt voor organisatieverandering en hoe ze leiden tot een succesvol resultaat
  • Kun je analyseren waarom mensen (soms) weerstand laten zien bij verandering en leer je hoe je hier mee om kunt gaan
  • Ben je in staat om na te gaan wat jouw invloed is op organisatieveranderingen

Meer weten?

Download vrijblijvend de brochure met meer informatie over deze opleiding

Het programma

De module Verandermanagement bestaat uit 4 lesavonden. Deze vinden plaats op dinsdagavond in Enschede. Tijdens de module Verandermanagement komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat zijn de typische organisatieveranderingen die een (lerende) organisatie doormaakt?
  • Op welke wijze kan een organisatieverandering succesvol geïmplementeerd worden?Waardoor slagen of falen organisatieveranderingen?
  • Welke bouwstenen heb ik nodig voor organisatieverandering en hoe leiden ze tot een succesvol resultaat?
  • Hoeveel invloed heb ik zelf op organisatieveranderingen?
  • Waarom vertonen mensen (soms) weerstand bij verandering en hoe kan ik hier mee omgaan?

Je docent bij deze opleiding

Financieringsmogelijkheden

STAP-budget

Je kunt voor deze opleiding een vergoeding aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar. Deze vergoeding van de overheid heet het STAP-budget. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Vraag de subsidie op tijd aan, minimaal 4 weken voor de start van de opleiding. Lees meer over het STAP-budget en hoe je deze vergoeding moet aanvragen.

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.