Human Resource Management - TSM Business School

Human Resource Management

Human Resource Management wordt in dit programma door de bril van de organisatiestrategie bekeken. Je leert de waarde van bepaalde P&O-strategieën beoordelen in het licht van missie, doelen en strategie van de organisatie en krijgt inzicht in de verhouding tussen de gevraagde prestatie door de organisatie en de motivatie van de medewerker.

Startdatum: 2 juli 2024
Duur: 4 weken
Investering: € 1.195
Studielast: 1 dagdeel per week (incl. colleges)
Diploma: Post-HBO certificaat
Download de brochure Inschrijven Plan een studieadviesgesprek

Waarom dit programma?

 • Inzicht in trends en ontwikkelingen;
 • Wordt strategisch gesprekspartner;
 • Krijg handvatten voor je HR-beleid;
 • Kleine groepen met veel interactie.

Meer grip op strategische personeelsvraagstukken

In dit programma buigen we ons over de toegevoegde waarde van het ‘menselijk kapitaal’ en de effectiviteit van Human Resource Management (HRM). Belangrijke thema’s hierbij zijn continuïteit van de organisatie, duurzaamheid (het verbinden van people, planet en profit) en het rendement van HRM-investeringen, zoals opleidingstrajecten, mobiliteit van personeel en prestatiebeloning. Logische thema’s voor organisaties waar medewerkers het belangrijkste kapitaal zijn en vaak de grootste waarde voor klanten creëren. En belangrijk in tijden waarin organisaties kritisch moeten zijn op elke investering en kostenpost.

Na afronding van dit programma

 • Kun je een diagnose maken van strategische personeelsvraagstukken en kun je deze plaatsen in de context van cultuur, teams en leiderschap;
 • Kun je interventies formuleren vanuit een perspectief van organisatieverandering en moderne arbeidsverhoudingen;
 • Heb je inzicht in de waarde van nieuwe HRM modellen en theorieën voor het diagnosticeren en relativeren van specifieke organisatievraagstukken.

Voor wie

(Toekomstige) managers, ondernemers en stafmedewerkers met minimaal drie jaar relevante werkervaring en een hbo-diploma. 

Meer weten?

Download vrijblijvend de brochure met meer informatie over dit programma

Het programma

Het programma Human Resource Management bestaat uit 4 lesavonden. Deze vinden plaats op dinsdagavond in Enschede. Tijdens Human Resource Management komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Strategisch talentmanagement in beweging
 • Vinden en binden van medewerkers
 • Inzetbaarheid en ontwikkeling van medewerkers
 • De rol van management en HR

Je docent bij deze opleiding

Financieringsmogelijkheden

Je hebt de opleiding gevonden die past bij jouw leerdoelen en ambities. Maar hoe financier je deze? Daarvoor zijn verschillende manieren. Je werkgever kan een rol spelen, maar er zijn ook interessante wettelijke regelingen waar je zelf gebruik van kunt maken. We zetten de mogelijkheden graag voor je op een rij.

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.