Human Resource Management - TSM Business School

Human Resource Management

Human Resource Management wordt in dit programma door de bril van de organisatiestrategie bekeken. Je leert de waarde van bepaalde P&O-strategieën beoordelen in het licht van missie, doelen en strategie van de organisatie en krijgt inzicht in de verhouding tussen de gevraagde prestatie door de organisatie en de motivatie van de medewerker.

3 oktober 2023
4 weken
Hbo
Nederlands
1 dagdeel per week inclusief colleges
Certificaat
15 personen per groep

Meer grip op strategische personeelsvraagstukken

In deze module buigen we ons over de toegevoegde waarde van het ‘menselijk kapitaal’ en de effectiviteit van Human Resource Management (HRM). Belangrijke thema’s hierbij zijn continuïteit van de organisatie, duurzaamheid (het verbinden van people, planet en profit) en het rendement van HRM-investeringen, zoals opleidingstrajecten, mobiliteit van personeel en prestatiebeloning. Logische thema’s voor organisaties waar medewerkers het belangrijkste kapitaal zijn en vaak de grootste waarde voor klanten creëren. En belangrijk in tijden waarin organisaties kritisch moeten zijn op elke investering en kostenpost.

Na afronding van deze module

  • Kun je een diagnose maken van strategische personeelsvraagstukken en kun je deze plaatsen in de context van cultuur, teams en leiderschap;
  • Kun je interventies formuleren vanuit een perspectief van organisatieverandering en moderne arbeidsverhoudingen;
  • Heb je inzicht in de waarde van nieuwe HRM modellen en theorieën voor het diagnosticeren en relativeren van specifieke organisatievraagstukken.

Voor wie

(Toekomstige) managers, ondernemers en stafmedewerkers met minimaal drie jaar relevante bedrijfservaring en een hbo-diploma. 

Meer weten?

Download vrijblijvend de brochure met meer informatie over deze opleiding

Het programma

De module Human Resource Management bestaat uit 4 lesavonden. Deze vinden plaats op dinsdagavond in Enschede. Tijdens de module Human Resource Management komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Strategisch talentmanagement in beweging
  • Vinden en binden van medewerkers
  • Inzetbaarheid en ontwikkeling van medewerkers
  • De rol van management en HR

Je docent bij deze opleiding

Financieringsmogelijkheden

STAP-budget

Je kunt voor deze opleiding een vergoeding aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar. Deze vergoeding van de overheid heet het STAP-budget. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Vraag de subsidie op tijd aan, minimaal 4 weken voor de start van de opleiding. Lees meer over het STAP-budget en hoe je deze vergoeding moet aanvragen.

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.