Next Level Leadership

Versterk en verdiep jouw persoonlijke stijl van leidinggeven met Next Level Leadership

De wereld waarin organisaties opereren, wordt steeds complexer. Dat stelt jou als leider voor lastige dilemma’s. Besluitvaardigheid alleen is niet voldoende. Je hebt rekening te houden met een veelheid aan belangen in een snel veranderende context. Met Next Level Leadership ga je op zoek naar manieren om de kwaliteiten in jezelf en je team effectiever te benutten en je impact op de organisatie te vergroten.

Startdatum: 11 november 2024
Duur: 6 maanden
Investering: € 6.950
Studielast: 6 uur per week (incl. colleges)
Download de brochure Inschrijven Plan een studieadviesgesprek

Waarom deze opleiding?

 • Verdiep je inzicht in jouw rol als leider;
 • Vergroot je wendbaarheid in een complexe omgeving;
 • Krijg handvatten om verandering te sturen.

Een sterke leider staat dichtbij zichzelf

Een sterke leider moet stevig staan als persoon. Zeker in een steeds complexer wordende wereld waarin organisaties van nu moeten opereren. Maar hoe doe je dat? Om richting te geven aan je organisatie en je team is het noodzakelijk voorbij je eigen kennis en vaardigheden te kijken en je valkuilen te herkennen.

Next Level Leadership leert je hoe je je persoonlijke stijl van leidinggeven versterkt en vergroot. Dat doe je door te onderzoeken waar jouw kracht ligt als leider, maar ook door te kijken naar jouw ontwikkelpotentieel. Door middel van zelfreflectie leer je welke van jouw gedragspatronen belemmerend of juist stimulerend werken.

Na Next Level Leadership

 • weet je hoe je je medewerkers richting kunt geven om je organisatie in beweging te krijgen;
 • heb je meer inzicht in jezelf, jouw patronen en jouw rol als leider
 • heb je inzicht in jouw leiderschapsstijl en hoe je deze effectief inzet;
 • heb je inzicht in groepsdynamica en tools om sturing te geven aan teamontwikkeling;
 • heb je handvatten voor jou als leider om veranderingen effectief door te voeren.

Voor wie

Om toegelaten te worden tot de opleiding Next Level Leadership moet je voldoen aan de volgende criteria: 

 • Je hebt minimaal 4 jaar leiderschapservaring;
 • Je hebt invloed op strategisch niveau;
 • Ruime ervaring met zelfreflectie;
 • Je beschikt over minimaal HBO denk- en werkniveau.

Meer weten?

Download vrijblijvend de brochure voor meer informatie over de opleiding Next Level Leadership

Het programma

Next Level Leadership is een compact en intensief programma van 4 modules (2x 2 dagen, 2x 1 dag). In de modules volg je een collectieve leerlijn, waarin je de opgedane kennis direct aan de praktijk koppelt. Naast de collectieve leerlijn is er een individuele leerlijn die bestaat uit een persoonlijke intake, coaching, begeleide intervisiesessies en 360-graden feedback analyse.

Het programma is ervaringsgericht, jouw dagelijkse werkpraktijk als leidinggevende staat centraal. De verschillende werkvormen scheppen ruimte voor reflectie en actie. Zo ga je experimenteren met nieuw gedrag en leer je wat jij als leidinggevende nodig hebt om vanuit kracht te werken.

Module 1: Leidinggeven aan jezelf (2 dagen)
You cannot lead others if you cannot lead yourself. We starten de eerste module met ‘Setting the scene’, waarbij we veel aandacht hebben voor het vormen van een effectieve leergroep, het intensief kennis met elkaar maken en het uitwisselen en bespreken van de leerdoelen en verwachtingen m.b.t. het programma. We kijken wat het betekent om leiding te geven in de huidige tijd. Wat gebeurt er om je heen, welke rol heb jij daarin en wat vraagt dit van jou. In dit seminar krijg je inzicht in je eigen aannames, kwaliteiten en handelen. Hierbij verbinden we theorie aan de praktijk en gaan we experimenteren met nieuw gedrag.

Module 2: Leidinggeven aan de ander (1 dag)
Deze module zoomt in op jouw eigen stijl van leidinggeven. Ieder mens is anders en vraagt wat anders in de aansturing. Hoe zorg jij dat je de juiste stijl inzet? Maar ook: hoe coach je vervolgens jouw medewerker op zo’n manier dat hij/zij zich ten volle kan ontplooien en tot optimale prestaties kan komen?

Module 3: Leidinggeven aan teams (1 dag)
In deze module kijken we naar de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een team effectief te laten functioneren en hoe teams zich ontwikkelen. Je leert op een waarderende manier je eigen team te beschouwen en aan te sturen. Daarbij besteden we aandacht aan principes uit de groepsdynamica en teamontwikkeling. Welke talenten zitten er in mijn team en hoe zorg ik ervoor dat iedereen optimaal tot zijn recht komt.

Module 4: Leidinggeven aan verandering (2 dagen)
Tijdens de eerste module kwam het al aan bod, als leider heb je een rol in het sturen van jouw team in een steeds complexer wordende wereld. Hoe zorg je voor een duidelijk verhaal, hoe haak je jouw team hierop aan en hoe zorg je er vervolgens voor dat de verandering op een effectieve manier wordt doorgevoerd? Hierbij kijken we ook naar jouw patronen, wanneer zijn deze ondersteunend aan het veranderproces en wanneer juist belemmerend?

Intervisie
In het programma is het leren van elkaars casuïstiek een belangrijke rode draad. Intervisie gaat over elkaar verder helpen conform een methodische aanpak. Je leert om op een andere manier te kijken naar eigen werk gerelateerde problemen of dilemma’s en die van je medestudenten.

 

Geïnteresseerd? Neem een optie!

Ben je geïnteresseerd in de opleiding en wil je zeker zijn van een plaats tijdens de volgende editie? Neem alvast een optie!

Docenten

Annette Meulmeester over leiderschap in een veranderende wereld

De wereld waarin organisaties moeten opereren, wordt steeds complexer. Disruptieve ontwikkelingen vergroten de onvoorspelbaarheid. Dat vraagt om een wezenlijk andere vorm van leiderschap, vertelt Annette Meulmeester, organisatiecoach en docent van TSM Business School.

“Je kunt in zo’n omgeving niet meer op grond van meerjarenplannen en prognoses en ‘dashboardinformatie’ leiddinggeven. Je moet de onzekerheid omarmen, erkennen dat je niet alles weet en teams zo inrichten dat ze in staat zijn te blijven leren. Alleen op grond van collectieve intelligentie en wendbaarheid kunnen teams meebewegen in een snel veranderende omgeving.”


Lees verder

Locatie

De opleiding Next Level Leadership vindt plaats in het U-park hotel op de campus van Universiteit Twente, waar de levendigheid van de UT overgaat in de rust van de natuur. Een fijne locatie, met het stadsleven van Hengelo en Enschede op een paar minuten afstand.

Op het uitgestrekte terrein van Universiteit Twente strijden natuur en wetenschap om voorrang. Her en der zie je studenten, professoren en bezoekers ergens naar op weg, of als groepje zittend in het gras ontspannen. Voor jou, als deelnemer, is hier een wereld te ontdekken.

Vijf tips die jou kunnen helpen bij het overtuigen van je werkgever!

We krijgen regelmatig mensen aan de telefoon, op gesprek of bij een proefcollege die ervoor zichzelf al wel uit zijn; ze willen beginnen met een opleiding van TSM. De opleiding is te combineren met het werk en, met wat aanpassingen in de planning, ook met de privésituatie. Maar hoe krijg je akkoord van je werkgever en waardoor is die bereid te investeren? We hebben vijf tips voor jou op een rijtje gezet.

Veel gestelde vragen

Wat leer je precies?

Het programma is ervaringsgericht: jouw dagelijkse werkpraktijk als leidinggevende staat centraal. De verschillende werkvormen scheppen ruimte voor reflectie en actie. Zo ga je experimenteren met nieuw gedrag en leer je wat jij als leidinggevende nodig hebt om vanuit je kracht te werken

Voor wie is de opleiding bedoeld?

• Je geeft minimaal 4 jaar formeel of informeel leiding aan een team.
• Je wilt jouw rol als leider verstevigen en een eigen visie uitdragen. Je wilt
meer invloed uitoefenen, je impact vergroten en mensen in beweging krijgen.
• Je beschikt over een sterk reflectief vermogen en je hebt basiskennis van
persoonlijk leiderschap (o.a. interventieniveaus en leiderschapsstijlen).
• Je hebt hbo of wo – werk en denkniveau

Is het praktijkgericht?

Ja, de opleiding is praktijkgericht. Gedurende het programma ga je tijdens coachingsessies met een leiderschapscoach in gesprek over jouw ontwikkeling als leider. Tijdens intervisiesessies bekijken jullie in kleine groepen een leiderschapscasus uit de eigen praktijk. Door deze vanuit meerdere perspectieven te bekijken en elkaar te voorzien van adviezen en feedback, leer je van elkaar

Wat zijn de toelatingseisen voor Next Level Leadership?

• Je geeft minimaal 4 jaar formeel of informeel leiding aan een team.
• Je wilt jouw rol als leider verstevigen en een eigen visie uitdragen. Je wilt
meer invloed uitoefenen, je impact vergroten en mensen in beweging krijgen.
• Je beschikt over een sterk reflectief vermogen en je hebt basiskennis van
persoonlijk leiderschap (o.a. interventieniveaus en leiderschapsstijlen).
• Je hebt hbo of wo – werk en denkniveau.

Hoe oud zijn de deelnemers?

De deelnemers zijn tussen de 35 en 45 jaar, gemiddeld.

Wat zijn de financieringsmogelijkheden?

Je hebt de opleiding gevonden die past bij jouw leerdoelen en ambities. Maar hoe financier je deze? Daarvoor zijn verschillende manieren. Je werkgever kan een rol spelen, maar er zijn ook interessante wettelijke regelingen waar je zelf gebruik van kunt maken. We zetten de mogelijkheden graag voor je op een rij.

Je werkgever investeert

Het volgen van een opleiding is zowel voor jou als je werkgever interessant en levert voor beide voordelen op. Je werkgever profiteert direct van de nieuwe kennis en vaardigheden die je opdoet en meeneemt naar de organisatie. Werkgevers zien het als goede investering en zijn vaak bereid (een deel van) de kosten voor hun rekening te nemen. De kosten die je werkgever maakt, kan hij als bedrijfskosten in mindering brengen op het resultaat.

Maar hoe krijg je akkoord van je werkgever en waardoor is die bereid te investeren? We hebben vijf tips voor jou op een rijtje gezet.

Je investeert je zelf

Wanneer je zelf (een deel van) je opleiding financiert, zijn er verschillende mogelijkheden en regelingen waar je gebruik van kan maken.

a. Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Wanneer jij bij ons de Executive MBA volgt, heb je tot je 56ste de mogelijkheid het Levenlanglerenkrediet (LLL) aan te vragen via DUO. Met deze lening kan je een bedrag van maximaal € 21.679,92 lenen voor de Executive MBA. Deze lening dien je na afronding in maximaal 24 maanden via een gunstige regeling terug te betalen. Wij als onderwijsinstelling dienen je aanvraagformulier mede te ondertekenen.

b. Bankleningen

Veel opleidingen zijn gericht op een volgende stap in jouw carrière. Daarom bieden veel banken specifieke leningen aan voor studies of bieden ze de mogelijkheid bestaande kredieten of hypotheken uit te breiden.

c. Belastingvoordeel

TSM Business School staat geregistreerd in het CRKBO Register Instellingen. Dit betekent dat onze opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Ben je ondernemer of zzp’er? Dan mag je de studiekosten aftrekken van je winst.

d. Betalen in termijnen

Tot slot bieden we je de mogelijkheid om de betaling van je opleiding te spreiden over meerdere termijnen, maximaal 4.  Hierin denken we graag met je mee: neem contact op onze studieadviseurs om de mogelijkheden te bespreken via 053-2404040 of studieadvies@tsm.nl

Vragen?

Heb je vragen over de financieringsmogelijkheden voor een opleiding? Neem dan contact op met Studieadvies. Dit kan via Whatsapp, bellen naar 053-2404040 of stuur een e-mail naar studieadvies@tsm.nl.

Plan een vrijblijvend studieadviesgesprek

 

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.