Warp grid texture

Financieel Management

De module Financieel Management is een aanrader voor non-financials die graag een professioneel gesprekspartner willen zijn voor financieel specialisten. Deze module behandelt het financiële vakgebied op een verfrissende manier. Door praktijkvoorbeelden krijg je inzicht in het financieel management in jouw eigen werksituatie en ben je in staat de aangereikte financiële modellen in te zetten in je organisatie.

19 april 2022
6 weken
Hbo
Nederlands
Enschede
1 dagdeel per week inclusief colleges
Certificaat
15 personen per groep

Eerder starten?

Op 4 november start de opleiding Finance for non-financials, die we aanbieden in samenwerking met onze partner NIVE Opleidingen.

Vergroot je financiële inzicht

Met de module Financieel Management ontwikkel je je tot een professioneel gesprekspartner in gesprekken met financieel specialisten. Je krijgt een introductie in de verschillende financiële overzichten zodat je bekend raakt met relevante begrippen en inzicht krijgt in de verbanden tussen deze overzichten. Daarnaast ga je dieper in op onderwerpen die van belang zijn bij het managen van een organisatie zoals werkkapitaal en liquiditeit, verschillende soorten kosten en een break-even analyse. Ook leer je de financiële structuur en investeringsprojecten te beoordelen. 

Na afronding van deze module

  • Heb je een goed overzicht van de beschikbare bedrijfseconomische methoden en instrumenten en begrijp je de relevantie van deze methoden en de manier waarop deze worden toegepast
  • Kun je de strategische, tactische en operationele bedrijfsvraagstukken onderzoeken met behulp van de begrippenkaders, methoden en instrumenten die je tijdens de module krijgt aangereikt
  • Heb je inzicht in de waarde van bedrijfseconomische analyses, kun je reflecteren op de uitkomsten van de analyse en kun je de toepasbaarheid van de gebruikte modellen beoordelen

Voor wie

(Toekomstige) managers, ondernemers en stafmedewerkers met minimaal drie jaar relevante bedrijfservaring en een hbo-diploma. 

Meer weten?

Download vrijblijvend de brochure met meer informatie over deze opleiding

Het programma

De module Financieel Management bestaat uit 6 lesavonden. Deze vinden plaats op dinsdagavond in Enschede. Tijdens de module Financieel Management komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Financiële overzichten
  • Werkkapitaal en liquiditeit
  • Beoordelen van de financiële structuur
  • Typen kosten en break-even analyse
  • Beoordelen van investeringsprojecten
  • Financieren
  • Waardebepaling van ondernemingen

Je docent bij deze opleiding

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.