MBA Innovatie en Leiderschap

Ontwikkel innovatief leiderschap vanuit ondernemerschap, visie en lef

Ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Wil je verschil maken voor jezelf en voor je organisatie? De deeltijdopleiding MBA Innovatie & Leiderschap leert deelnemers waar en hoe ze met een innovatieve en ondernemende blik waarde kunnen creëren en hoe ze anderen daarin echt mee kunnen nemen.

Startdatum: 15 oktober 2024
Duur: 18 maanden
Investering: € 37.950 Hoe te financieren?
Studielast: 15 - 20 uur per week (incl. colleges)
Diploma: MBA
Download de brochure Aanmelden proefcollege

Waarom deze opleiding?

 • Praktijkgericht;
 • Gericht op innovatie en transformatie;
 • Veel aandacht voor persoonlijk leiderschap;
 • Kleine groepen;
 • NVAO geaccrediteerd.

Ontwikkel jouw leiderschap van vandaag én morgen

Uniek aan déze MBA is de focus op innovatie in combinatie met persoonlijk leiderschap. Gesteund door topdocenten en in een inspirerende omgeving stimuleren we je om na te denken over de verbinding tussen leiderschap, innovatie en ondernemerschap.

De rode draad van deze MBA is het Innovatie Lab. Hierin concretiseer je je eigen ideeën voor innovatie en leer je voorop te lopen in de implementatie ervan. In het Innovatie Lab toets je, met behulp van modellen en via een Dragons Den, de realiseerbaarheid en de relevantie van je innovatie-ideeën.

Innovatie en waardecreatie

We dagen je uit om vanuit verschillende invalshoeken naar vraagstukken te kijken, steeds met de blik vooruit, gericht op innovatie en waardecreatie. Je ontwikkelt je kennis, vaardigheden en je eigen visie om je organisatie beter strategisch te leiden en de vertaalslag te kunnen maken van een innovatieve strategie naar de operatie. Je verstevigt je leiderschap, doordat je leert hoe je anderen meekrijgt in veranderingen die duurzaam verschil maken.

Voor wie?

Deze MBA richt zich op ondernemende professionals en managers die de ambitie hebben om hun invloed en verantwoordelijkheid te vergroten. Om toegelaten te worden dien je te beschikken over een hbo-diploma en drie jaar relevante werkervaring. De toelating wordt bepaald tijdens een persoonlijk intakegesprek. Onder bepaalde omstandigheden kun je ook deelnemen wanneer je niet over de juiste vooropleiding beschikt, neem hiervoor contact op met de studieadviseur.

Lars Kikkert

‘Alsof ik de Champions League heb gewonnen’

"Met de deelnemers kon ik sparren en de docenten waren behoorlijk kritisch. Als je iets inleverde wat niet goed was, dan bestond daar geen onduidelijkheid over. Daardoor leerde ik omgaan met teleurstellingen en kon ik het beste uit mezelf trekken. Ik wilde immers mijn idee naar een steeds hoger niveau tillen. Ik zeg altijd tegen mensen: “Met deze opleiding heb ik de Champions League gespeeld en gewonnen.” Ook heb ik een hoop mensen mogen spreken waar ik anders nooit mee in gesprek was gekomen. Zo heb ik contact gehad met het ministerie van Binnenlandse Zaken, hoogleraren binnen de woningmarkt en tal van corporatiebestuurders. Ik heb er een breed netwerk aan overgehouden."

Lars Kikkert, operationeel manager bij Fijn Wonen

Lees hier verder

Het programma

De MBA Innovatie & Leiderschap richt zich op het verwerven van competenties op het gebied van innovatief ondernemen op zowel macro- als microniveau. Sterk onderscheidend voor deze opleiding is het probleemgericht onderzoek. Dat krijgt gestalte in het Innovatie Lab, dat de rode draad van de opleiding vormt.

Het programma is opgebouwd uit drie leerlijnen, die parallel lopen aan elkaar. Dit versterkt het integrale karakter van de opleiding. De leerlijnen zijn:

 • Theoretisch Inzicht
 • Innovatie (Innovatie Lab)
 • Leiderschapsontwikkeling

Goed te combineren met werk en privé

Je doorloopt de leergang in achttien maanden, waarbij je op locatie samenkomt in modules van drie aaneengesloten dagen. Het merendeel van de modules vindt plaats op een centrale locatie in Nederland. Naast deze bijeenkomsten studeer je in je eigen tijd. Door deze opzet kun je de leergang goed combineren met je werk en je privéleven. Tijdens je studie werk je aan je praktijkopdracht voor het Innovatie Lab. Zo levert je studie directe meerwaarde voor je werk.

Studiebelasting

De opleiding gaat impact hebben op je agenda. Je bent aanwezig bij de bijeenkomsten maar ook daarbuiten word je geactiveerd en ben je bezig met je voorbereiding op de colleges, neem je via het digitale platform informatie uit literatuur en video tot je en werk je aan je praktijkopdracht. Gemiddeld vragen al deze inspanningen bij elkaar zo’n twintig uur tijdsinvestering per week.

Diploma

Na afronding van de MBA Innovatie & Leiderschap ontvang je een diploma namens AOG TSM Business School. Na het behalen van je diploma mag je de titel MBA voeren achter je naam.

Wat levert deze opleiding jou op?

 • Vanuit academische kennis, creëer je een vernieuwend concept dat past in jouw eigen praktijk: haalbaar, schaalbaar en realiseerbaar.
 • Doordat je wordt uitgedaagd om verder te denken en anders naar jezelf en jouw organisatie te kijken, bouw je een stevig fundament voor jouw verdere carrière.
 • Geaccrediteerd en internationaal erkend Masterdiploma (MBA)
Joyce Bosman

‘Ik kan mijn innovatie nu écht toepassen en de wereld mooier maken’

“Je begint met het bedenken van iets nieuws. Daar word je ook in ondersteund. Vervolgens doe je er intensief onderzoek naar. Is het wel zo uniek als je denkt? Dan ga je het idee ontwikkelen en concretiseren. Uiteindelijk ben je toe aan de uitwerking. Dat houdt in dat je nadenkt over wat er in de praktijk nodig is om het product, of in mijn geval proces, op de markt te brengen en je innovatie werkelijkheid te laten worden. De MBA heeft mij bedrijfskundige inzichten gebracht die me helpen goed te begrijpen waar het probleem zit, hoe de processen zijn ingericht, hoe je hierin samenwerkt en hoe je alles integraal samenbrengt. Ik vind het een aanrader voor mensen die theoretische onderbouwing zoeken voor hun onderbuikgevoel en daarmee meerwaarde willen creëren voor zichzelf en voor hun organisatie.”

Joyce Bosman, projectleider bij WIJ Groningen

Lees hier verder

Proefcollege

Als je nog niet helemaal zeker bent over welke opleiding voor jou geschikt is, schrijf je dan in voor een van onze gratis Meet & Greet.

Tijdens een Meet & Greet laten we je kennismaken met hoe we lesgeven en geven we je een klein inkijkje in het niveau en de lesstof die we gaan behandelen in de opleiding.


29 nov

MBA Innovatie en Leiderschap

Proefcollege

Aanmelden

De leerreis van Paul Mutsaers

“Het onderzoek staat me nog het meest bij. Ik herinner me de worsteling, het zoeken, het scherp maken van de onderzoeksvraag en de samenhang der dingen. Iedere keer werd ik teruggestuurd met: “Dit zijn aannames, waar baseer je dit op?” Daar raakte ik behoorlijk gefrustreerd van. Soms zat ik uren naar mijn scherm te staren. Maar toen stond het model en ineens ging het vliegen. Dat was geweldig. De MBA vind ik een aanrader, omdat het zowel academisch onderzoekend als praktisch is. Ook is het enorm leerzaam om het perspectief van andere sectoren mee te maken.”


Lees hier verder

Accreditatie

De co-creatie van AOG en TSM biedt een portfolio van geaccrediteerde opleidingen aan. De Permanente Educatie punten / EC’s die behaald worden met het afronden van de MBA Innovation & Leadership worden door diverse beroepsorganisaties erkend. Dit aangezien de MBA geaccrediteerd is door de NVAO. Specifieke PE-doelgroepen zijn: financiële professionals, bestuurders van woningcorporaties (Aedes) en schoolleiders (PO register).

Wil je de PE punten / EC’s voor je deelname aan de MBA Innovation & Leadership laten registreren? Neem dan contact op met Studieadvies. Zij kunnen je alle praktische informatie geven.

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.