Het Center for Leadership Development van TSM Business School biedt individuele coaching op verschillende vlakken. Coaching gesprekken op verschillende thema's.

Leergang Bedrijfskunde

Binnen jouw organisatie ben je doorgegroeid als professional en heb je een leidinggevende functie of zit je daar dicht tegen aan. Nu wil je je op zowel bedrijfskundig als persoonlijk vlak ontwikkelen en op een hoger niveau kunnen meepraten binnen jouw organisatie. Dé oplossing: de Leergang Bedrijfskunde van TSM Business School.

Startdatum: 24 september 2024
Duur: 12 maanden
Investering: € 12.950
Studielast: 10-15 uur per week (incl. colleges)
Diploma: Post-HBO
Download de brochure Aanmelden proefcollege

Waarom deze opleiding?

  • Uitgebreid persoonlijk leiderschapsprogramma;
  • Kleine groepen met veel interactie;
  • Directe koppeling met jouw praktijk;
  • Erkend Post-HBO diploma.

Eenjarige avondopleiding voor (ervaren) professionals

Oplossingen die wérken beginnen bij een goed theoretisch kader. Dat staaft je intuïtie en geeft je houvast om te handelen. Maar minstens zo belangrijk zijn je leiderschap skills. Die zorgen ervoor dat je ideeën werkelijkheid worden. Dit vraagt om zelfkennis, leervermogen en de moed om te handelen. Met de Leergang Bedrijfskunde bieden we jou een unieke combinatie van bedrijfskundige kennis en persoonlijk leiderschap om deze werkelijkheid te realiseren.

In de Leergang Bedrijfskunde verbreed je je bedrijfskundige kennis en leer je op een integrale manier te kijken naar bedrijfsvraagstukken. Daarnaast staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Anders gezegd: we reiken je persoonlijke en communicatieve vaardigheden aan die bijdragen aan jouw succes als professional. Je komt steviger in je schoenen te staan op zowel bedrijfskundig als persoonlijk vlak. Hierdoor durf je keuzes te maken en kom je beslagen ten ijs als gesprekspartner voor specialisten en het hoger management binnen jouw organisatie. En dat alles in 1 jaar.

Na de Leergang Bedrijfskunde

  • kun je je opgedane bedrijfskundige kennis direct toepassen binnen jouw organisatie;
  • heb je je vaardigheden ontwikkeld in interactie met anderen;
  • heb je inzicht in organisatievraagstukken en hun oplossing;
  • sta je steviger in je schoenen op bedrijfskundig en persoonlijk vlak;
  • kun je terugvallen op een krachtig netwerk.

“De Leergang Bedrijfskunde is een mooie praktische opleiding. Je vergaart kennis en ontwikkelt jezelf door te werken aan opdrachten vanuit je eigen werkveld of bedrijf. Leerzaam ook; omdat je te maken hebt met studiegenoten vanuit allerlei sectoren, verbreed je je kennis ook met ervaringen uit hun praktijk.”

– Erna Marsman, Afdelingsmanager Deventer Ziekenhuis

Het programma

De Leergang Bedrijfskunde is een compact 1-jarig avondprogramma waarbij je wekelijks op de dinsdagavond (en af en toe op een middag de seminars) colleges volgt. De opleiding bestaat uit 6 bedrijfskundige modules, een persoonlijk leiderschapstraject en een groepsproject.

Bedrijfskundige ontwikkeling

Je verbreedt je bedrijfskundige kennis om zo de samenhang tussen de verschillende bedrijfskundige velden te begrijpen, hoe deze elkaar beïnvloeden en wat jij daarin vanuit jouw rol kan betekenen. Het programma kent 6 bedrijfskundige modules:

  • Strategisch Management
  •  Organisatiemanagement
  •  Verandermanagement
  •  Innovatiemanagement
  •  Financieel Management
  •  Human Resource Management

Leiderschapsontwikkeling

Ontwikkel je vermogen om eerlijk en kritisch naar jezelf te kijken

  • Om je talenten en aandachtsgebieden helder te krijgen, start het programma met een ontwikkelassessment.
  • Vervolgens ga je aan de slag met de ontwikkeling van je (inter)persoonlijke, communicatieve en groepsdynamische vaardigheden. Dit doe je door middel van individuele coaching, intervisiebijeenkomsten en praktische, inhoudelijke modules over onder andere leiderschapsstijlen, communicatie en emotionele intelligentie.
  • Een belangrijk onderdeel van de module is de buitentraining. Met je intervisiegroep ga je ‘s nachts op pad, maar ieder met een eigen uitdaging. Hierbij staat je individuele leerdoel centraal. Naast het werken aan je leerdoel, speelt de samenwerking in het team een belangrijke rol bij deze opdracht.

Bedrijfskundig project (Groepsproject)

Ontwikkel je eigen organisatie en pas de verschillende bedrijfskundige inzichten uit de leergang toe in de praktijk. Met een projectgroep werk je aan een bedrijfskundig project uit de praktijk van je eigen bedrijf, het bedrijf van een andere deelnemer of een voor jullie nog onbekend bedrijf. Je analyseert een actueel bedrijfskundig vraagstuk, komt met oplossingsrichtingen die getoetst zijn in de praktijk doordat je de belangrijkste stakeholders er actief bij betrekt. Je levert een veranderplan op zodat de resultaten van het project concreet vertaald worden naar concrete acties. Het project doe je in groepsverband, zodat je elkaar scherp kunnen houden op jullie leerdoelen.

Meer weten?

Download vrijblijvend de brochure voor meer informatie over de Leergang bedrijfskunde

Voor wie

Ben jij een professional die zich op bedrijfskundig en persoonlijk vlak wil ontwikkelen? Dan is de Leergang Bedrijfskunde iets voor jou. Om de dynamiek en interactie binnen de deelnemersgroep te waarborgen hanteren we de volgende toelatingseisen:

  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
  •  HBO werk- en denkniveau
  •  Positieve terugkoppeling van het intakegesprek

De leerreis van Robert de Lenne

Robert begon aan de Leergang Bedrijfskunde om zijn (basis)kennis te verbreden. Als watermanager had hij al een sterke technische achtergrond.

Tijdens de opleiding heeft Robert niet alleen zijn kennis verbreed, maar ook zijn vermogen om verschillende vakgebieden te integreren: “De kracht ligt niet alleen in specifieke vakkennis, maar juist in het vermogen om deze kennisgebieden met elkaar te verbinden en samenhang te zien. Zo heb ik geleerd om bruggen te slaan tussen deze aspecten, bijvoorbeeld tussen een veranderende overheid en de werving en selectie van nieuwe medewerkers.”


Lees hier verder

De leerreis van Erna Marsman

Onlangs heeft Erna de Leergang Bedrijfskunde van TSM Business School afgerond. Met een looptijd van 12 maanden en een studiebelasting van circa een dag per week (in de tijd van de baas) en bij projecten nog een dag extra in het weekend was het goed te combineren met haar werk. Ze heeft veel geleerd van de opleiding, zegt ze.

“Vooral de financiële vakken vond ik leuk. Je leert heel goed de financiële finesses kennen van het runnen van een afdeling. In het ziekenhuis werk ik altijd samen met een bedrijfseconomisch adviseur, en die zei na mijn opleiding wel eens: je weet er nog meer van dan ik.”


Lees hier verder

De leerreis van Ingomar Kuiter

Ingomar koos voor de Leergang Bedrijfskunde omdat hij zijn ervaringen uit de praktijk beter wilde kunnen onderbouwen.

“Na een relatief brede HRM opleiding zijn het vooral mijn ervaringen in de praktijk geweest die me veel hebben geleerd. De Leergang Bedrijfskunde bood me de mogelijkheid om in één jaar tijd mijn bedrijfskundige ervaring uit de praktijk een theoretisch kader te geven, met daarnaast veel aandacht voor persoonlijk leiderschap. De praktische insteek van de modules maakte voor mij dat het één op één aansloot bij de onderwerpen die ik op dat moment op mijn bordje kreeg. Meerwaarde van deze leergang was de mooie balans tussen bedrijfskunde en persoonlijk leiderschap.”


Lees hier verder

Meer weten?

Download vrijblijvend de brochure voor meer informatie over de Leergang bedrijfskunde

De leerreis van Anke Logtenberg

Enkele jaren terug volgde Anke de Leergang Bedrijfskunde van TSM. Uit een assessmenttest kwam naar voren dat ze baat zou hebben bij een meer theoretisch denkkader om haar beslissingen beter te funderen.

“Het leek mij goed om al die perspectieven en modellen die ik nog van mijn vroegere opleiding (MSc Bedrijfskunde) ken weer op te frissen. Het grappige was dat het me aanvankelijk verbaasde dat een groot deel van de opleiding op samenwerken was gericht, in groepjes van twee of drie. Ik zat daar helemaal niet op te wachten, met mijn drukke agenda. Maar dat bleek juist het leukste en meest leerzame te zijn. Ik vond het interessant om in andermans hoofd en keuken te kunnen kijken én om zelf gedwongen te worden met anderen te bespreken hoe het er in mijn eigen gedachten aan toe gaat.”


Lees hier verder

Kom naar ons proefcollege

Ben je enthousiast geworden over onze Leergang Bedrijfskunde en wil je ervaren hoe het is om bij TSM te studeren? Kom dan naar een van onze proefcolleges om kennis te maken! Tijdens het proefcollege heb je de mogelijkheid om vragen te stellen aan oud deelnemers en docenten én maak je kennis met mogelijke mede studenten.


Docenten

Locatie

De Leergang Bedrijfskunde vindt plaats in het U-park hotel op de campus van Universiteit Twente, waar de levendigheid van de UT overgaat in de rust van de natuur. Een fijne locatie, met het stadsleven van Hengelo en Enschede op een paar minuten afstand.

Op het uitgestrekte terrein van Universiteit Twente strijden natuur en wetenschap om voorrang. Her en der zie je studenten, professoren en bezoekers ergens naar op weg, of als groepje zittend in het gras ontspannen. Voor jou, als deelnemer, is hier een wereld te ontdekken.

Geïnteresseerd? Neem een optie!

Ben je geinteresseerd in de opleiding en wil je zeker zijn van een plaats tijdens de volgende editie? Neem alvast een optie!

Vijf tips die jou kunnen helpen bij het overtuigen van je werkgever!

We krijgen regelmatig mensen aan de telefoon, op gesprek of bij een proefcollege die ervoor zichzelf al wel uit zijn; ze willen beginnen met een opleiding van TSM. De opleiding is te combineren met het werk en, met wat aanpassingen in de planning, ook met de privésituatie. Maar hoe krijg je akkoord van je werkgever en waardoor is die bereid te investeren? We hebben vijf tips voor jou op een rijtje gezet.

Veel gestelde vragen

Hoelang duurt de opleiding?

De opleiding is een 1 jarig traject met een wekelijkse seminar op de dinsdagavond.

Waar wordt de opleiding gegeven?

Alle colleges worden gehouden in het U Parkhotel, te Enschede.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig voor het volgen van de Leergang Bedrijfskunde. De opleiding is gericht op minimaal Hbo werk-­ en denkniveau, waarbij je moet voldoen aan minimaal 3 jaar werkervaring.

Wat is de groepsgrootte?

We werken bewust met kleine groepen om zo gericht aandacht te kunnen geven aan een ieder individu. De groepen zijn niet groter dan 20.

Moet je een scriptie schrijven?

Nee, je hoeft geen scriptie te schrijven. De opleiding bestaat uit 6 bedrijfskundige modules, een persoonlijk leiderschapstraject en een groepsproject.

Wat zijn de financieringsmogelijkheden?

Je hebt de opleiding gevonden die past bij jouw leerdoelen en ambities. Maar hoe financier je deze? Daarvoor zijn verschillende manieren. Je werkgever kan een rol spelen, maar er zijn ook interessante wettelijke regelingen waar je zelf gebruik van kunt maken. We zetten de mogelijkheden graag voor je op een rij.

Je werkgever investeert

Het volgen van een opleiding is zowel voor jou als je werkgever interessant en levert voor beide voordelen op. Je werkgever profiteert direct van de nieuwe kennis en vaardigheden die je opdoet en meeneemt naar de organisatie. Werkgevers zien het als goede investering en zijn vaak bereid (een deel van) de kosten voor hun rekening te nemen. De kosten die je werkgever maakt, kan hij als bedrijfskosten in mindering brengen op het resultaat.

Maar hoe krijg je akkoord van je werkgever en waardoor is die bereid te investeren? We hebben vijf tips voor jou op een rijtje gezet.

Je investeert je zelf

Wanneer je zelf (een deel van) je opleiding financiert, zijn er verschillende mogelijkheden en regelingen waar je gebruik van kan maken.

a. Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Wanneer jij bij ons de Executive MBA volgt, heb je tot je 56ste de mogelijkheid het Levenlanglerenkrediet (LLL) aan te vragen via DUO. Met deze lening kan je een bedrag van maximaal € 21.679,92 lenen voor de Executive MBA. Deze lening dien je na afronding in maximaal 24 maanden via een gunstige regeling terug te betalen. Wij als onderwijsinstelling dienen je aanvraagformulier mede te ondertekenen.

b. Bankleningen

Veel opleidingen zijn gericht op een volgende stap in jouw carrière. Daarom bieden veel banken specifieke leningen aan voor studies of bieden ze de mogelijkheid bestaande kredieten of hypotheken uit te breiden.

c. Belastingvoordeel

TSM Business School staat geregistreerd in het CRKBO Register Instellingen. Dit betekent dat onze opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Ben je ondernemer of zzp’er? Dan mag je de studiekosten aftrekken van je winst.

d. Betalen in termijnen

Tot slot bieden we je de mogelijkheid om de betaling van je opleiding te spreiden over meerdere termijnen, maximaal 4.  Hierin denken we graag met je mee: neem contact op onze studieadviseurs om de mogelijkheden te bespreken via 053-2404040 of studieadvies@tsm.nl

Vragen?

Heb je vragen over de financieringsmogelijkheden voor een opleiding? Neem dan contact op met Studieadvies. Dit kan via Whatsapp, bellen naar 053-2404040 of stuur een e-mail naar studieadvies@tsm.nl.

Plan een vrijblijvend studieadviesgesprek

 

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.