Toegepaste Bedrijfskunde - TSM Business School

Toegepaste Bedrijfskunde

Je bent doorgegroeid naar de rol van inhoudelijk expert en kent je eigen vak door en door. Maar nu wil je meer. Je wilt onderzoeken waar je kansen liggen. Kun je meer invloed krijgen? Hogerop komen misschien? De opleiding Toegepaste Bedrijfskunde helpt je om die vragen te beantwoorden. Je maakt kennis met de belangrijkste bedrijfskundige thema’s, krijgt meer inzicht in jouw rol als professional én je vergroot je zichtbaarheid binnen de organisatie. Volg deze opleiding, verbreed je horizon en ontdek nieuwe carrièrekansen! 

 

7 november 2022
6 maanden
Post-hbo
Nederlands
1,5 dagdeel per week inclusief colleges
Certificaat
15 personen per groep

De docenten waren allemaal even enthousiast en stonden vol in het bedrijfsleven.
Ze gebruikten ook veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Dat houdt het levend!

– Wouter Hofstede

Krijg inzicht in bedrijfskundige processen, in jezelf en groei door

Om te kunnen doorgroeien is aan de ene kant begrip nodig van bedrijfskundige processen (hoe organisaties werken) en aan de andere kant inzicht in eigen gedrag en mogelijkheden (persoonlijk leiderschap). De opleiding Toegepaste Bedrijfskunde geeft je in zes maanden inzicht in hoe organisaties werken. Daarnaast ontdek je gedurende het programma waar je sterke punten liggen en vind je uit welke rol jíj in je organisatie zou willen spelen.  

Toegepaste Bedrijfskunde in het kort

Tijdens de opleiding Toegepaste Bedrijfskunde maak je kennis met de belangrijkste bedrijfskundige thema’s, krijg je meer inzicht in jouw rol als professional én vergroot je je zichtbaarheid binnen de organisatie.  

Jouw eigen praktijk is een belangrijke component van de opleiding Toegepaste Bedrijfskunde. Wat je leert kun je direct toepassen op jouw afdeling, in jouw organisatie. De onderwerpen die tijdens de opleiding worden behandeld komen samen in een praktijkopdracht, waarin een probleem uit je eigen organisatie centraal staat.  

Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal in de opleiding Toegepaste Bedrijfskunde. Tijdens een intakegesprek verken je samen met ons je persoonlijke ontwikkelwensen. Die wensen vormen het uitgangspunt van de leerdoelen waarmee je tijdens je opleiding aan de slag gaat. Op deze manier staat centraal wat voor jou belangrijk is.    

Voor wie

Toegepaste Bedrijfskunde richt zich op mensen die hun focus tot nu toe op de inhoud hebben gelegd en die willen uitzoeken of een iets bredere rol in hun organisatie bij hen zou kunnen passen. 

Om toegelaten te worden tot de opleiding moet je voldoen aan de volgende criteria: 

  • Hbo werk- en denkniveau 
  • Minimaal 1 jaar relevante werkervaring

Meer weten?

Download vrijblijvend de brochure met uitgebreide informatie over Toegepaste Bedrijfskunde

Het programma

De opleiding Toegepaste Bedrijfskunde duurt zes maanden, waarbij je ongeveer eenper maand op maandag een middag en een avond bij elkaar komt.  

De opleiding bestaat uit drie onderdelen: 

  1. Bedrijfskundige modules 
  2. Persoonlijk ontwikkeltraject  
  3. Praktijkopdracht 


Door de combinatie van deze drie onderdelen krijg je een breed beeld van bedrijfskundige processen en breng je het geleerde direct in de praktijk. Daarnaast leer je hoe je je zichtbaarheid kunt vergroten en invloed uitoefent op een manier die bij je past.
 

Je volgt de opleiding in een groep van gemiddeld vijftien personen, met deelnemers uit verschillende sectoren. De voertaal van de opleiding is Nederlands. 

Alles wat je tijdens de opleiding leert komt samen in de praktijkopdracht. Voor deze opdracht doe je onderzoek in je eigen organisatie om inzicht te krijgen in hoe een bedrijfskundig vraagstuk kan worden opgelost. Op deze manier leer je hoe je bedrijfskundig onderzoek moet doen. Belangrijk, want hiermee kun je later oplossingen bedenken voor allerlei complexe bedrijfskundige vraagstukken.

Docent Raymond Loohuis coördineert de praktijkopdracht binnen de opleiding. In een interview vertelt hij hoe de opdracht in zijn werk gaat.

Lees hier het interview

Erkend post-hbo certificaat

Na afronding van de opleiding ontvang je een certificaat van Stichting Post HBO. Hiermee kun je doorstromen naar de Leergang Bedrijfskundewaar je verder de diepte ingaat op de verschillende bedrijfskundige thema’s. 

Geïnteresseerd? Neem een optie!

Ben je geïnteresseerd in de opleiding en wil je zeker zijn van een plaats tijdens de volgende editie? Neem alvast een optie!

Docenten

Proefcollege

Voor je je inschrijft wil je natuurlijk eerst meer weten over de opleiding en het opleidingsinstituut. Onze proefcolleges geven je de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om bij TSM in de collegebanken te zitten, kennis te maken met docenten en (oud-)deelnemers en alle vragen die je nog hebt te stellen.


20 jun

Toegepaste Bedrijfskunde

Proefcollege

Aanmelden

Financieringsmogelijkheden

Fiscaal voordeel
Studiekosten zijn in 2020 en 2021 nog aftrekbaar via je inkomstenbelasting. Kijk op www.belastingdienst.nl voor meer informatie.

Studiefinanciering
Sinds 2018 biedt Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) het Levenlanglerenkrediet voor studerende professionals. Kijk op www.duo.nl voor meer informatie.

STAP-budget
Je kunt voor deze opleiding een vergoeding aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar. Deze vergoeding van de overheid heet het STAP-budget. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Vraag de subsidie op tijd aan, minimaal 4 weken voor de start van de opleiding. Lees meer over het STAP-budget en hoe je deze vergoeding moet aanvragen.

“Ik heb geleerd om even pas op de plaats te maken”

Karima Adema, wijkteamleider bij gemeente 's-Hertogenbosch

Lees meer

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.