Van Wijnen Leert

TSM inspireert en verbindt Van Wijnen leiders

Eind januari is TSM Business School gestart met een nieuw incompany programma binnen het vooraanstaande bouwbedrijf Van Wijnen: Van Wijnen Leert. Gedurende een jaar wordt de kennis van 15 Van Wijnen directeuren up-to-date gebracht en staat -naast individuele ontwikkeling- de collectieve leiderschapsontwikkeling centraal.

Van Wijnen is decentraal georganiseerd in 24 vestigingen, onderverdeeld in 5 regio’s en met een centrale locatie in Baarn. Deze netwerkstructuur is mede bepalend voor het succes en de manier van werken van Van Wijnen. Zo is Van Wijnen in staat snel en flexibel in te spelen op kansen en klantvragen, kan zij beschikken over specifieke kennis van de regio en over een uitgebreid lokaal netwerk. Tegelijkertijd kunnen de lokale vestigingen putten uit een enorme bron van ervaring, expertise en resources vanuit de gezamenlijke Van Wijnen organisatie.

Dit lokale ondernemerschap in combinatie met de gedeelde verantwoordelijkheid voor het totaal, doet tegelijkertijd een groot appél op het leiderschap, op de samenwerking over vestigingen /regio’s heen en op het in praktijk brengen van gezamenlijk eigenaarschap binnen Van Wijnen. Daarnaast wordt de omgeving van Van Wijnen steeds dynamischer en complexer. Inhoudelijke ontwikkelingen volgen elkaar in steeds rapper tempo op, klantvragen en contractvormen worden complexer en als gevolg van schaarste in de markt is er veel concurrentie.

Om ook in de toekomst optimaal voordeel te halen uit de unieke combinatie van decentraal ondernemerschap en centrale synergievoordelen, heeft Van Wijnen samen met TSM Business School een leerprogramma op maat ontworpen voor de directeuren. Een praktisch programma dat de Van Wijnen leiders verbindt, inspireert en aanzet tot leren met en van elkaar. Een programma dat naast bedrijfskundige kennis, individuele- en collectieve leiderschapsontwikkeling ook plezier en verdieping brengt!

Over Incompany en maatwerkprogramma’s
Een incompany programma van TSM Business School is een opleidingsprogramma dat volledig past bij de behoefte van een organisatie. Het programma is altijd een co-creatie tussen TSM en verschillende stakeholders uit de organisatie. Zo kunnen we in onze programma’s het accent leggen waar de organisatie om vraagt. We hebben uitgebreide ervaring met verschillende lagen binnen organisaties: potentials, experts, leidinggevenden/managers en directies. Lees meer over Incompany

 

Gepubliceerd: 14 maart 2019

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.