Heeft u vragen? Bel ons op 053 240 4000

Leergang Bedrijfskunde

In 1 jaar je bedrijfskundige kennis verdiepen en groeien in zelfvertrouwen, daadkracht en lef

De Leergang Bedrijfskunde van TSM Business School: een praktisch 1-jarig programma met veel aandacht voor persoonlijk leiderschap. In de Leergang Bedrijfskunde verdiep je je kennis en vaardigheden in de breedte van de bedrijfskunde. Daarnaast staat persoonlijke ontwikkeling centraal, als individu en als (toekomstig) manager. Deelnemers die de opleiding hebben afgerond geven aan een grotere zelfkennis te hebben en te zijn gegroeid in zelfvertrouwen, daadkracht en lef.

Niveau
Post HBO
Duur
1 jaar
Startdatum en locatie
2 oktober 2018 (Enschede), 18 april 2018 (bij voldoende aanmeldingen) (Enschede)
Investering
€11.250,- exclusief literatuur (ca. €250,-) en ontwikkelassessment (ca. €225,-)
Proefcollege
23 januari 2017 (Enschede), 22 november 2017 (Enschede), 7 maart 2018 (Enschede)
Titel
Post HBO diploma Leergang Bedrijfskunde

Meer informatie?
Download de brochure

Persoonlijk Studieadvies

Neem contact op met onze studieadviseurs:

Nick van Hannen of Charlotte Spanjaard

T: 053 - 240 40 40
E: studieadvies@tsm.nl

Introductie

De Leergang Bedrijfskunde van TSM Business School is een praktische bedrijfskundige opleiding. Je doet brede bedrijfskundige kennis op en daarnaast ontwikkel je een palet aan (inter-)persoonlijke en communicatieve vaardigheden.

Praktijkgericht

In de Leergang Bedrijfskunde worden diverse bedrijfskundige vakgebieden behandeld en leer je op een integrale manier naar bedrijfsvraagstukken te kijken. Tijdens de opleiding staat jouw eigen werkpraktijk centraal. Je leert door praktische oefeningen de theorie toe te passen. De Leergang Bedrijfskunde bestaat uit een persoonlijk ontwikkelingstraject, vier kernmodules bedrijfskunde, een groepsproject en een module gericht op praktische onderzoeksvaardigheden. De Leergang Bedrijfskunde duurt een jaar en omvat 20 EC (20 x 28 studie-uren).

Persoonlijke ontwikkeling

Voor je succes als professional en (toekomstig) manager zijn interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden essentieel. Door de combinatie van bedrijfskundige modules en persoonlijke ontwikkeling geeft de Leergang Bedrijfskunde jou de tools die je nodig hebt om je ambities te realiseren. Om inzicht te krijgen in jouw talenten en groeipotentieel starten we met een ontwikkelassessment.

Kenmerken Leergang Bedrijfskunde

 • Praktijkgericht en direct toepasbaar
 • Persoonlijke ontwikkeling staat centraal
 • Avondopleiding van 1 jaar
 • Erkend Post-HBO diploma Bedrijfskunde van Stichting Post HBO Nederland

Toelatingseisen

Ben je professional, projectleider, teamleider of (toekomstig) manager en wil je je op zowel bedrijfskundig als persoonlijk vlak ontwikkelen? Dan is de Leergang Bedrijfskunde iets voor jou.

We hanteren de volgende toelatingseisen:

 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
 • HBO of WO diploma
 • Positieve terugkoppeling van het intakegesprek

Praktische informatie

De Leergang Bedrijfskunde is een avondopleiding die een enkele keer worden aangevuld met een middag. De opleiding kent een doorlooptijd van een jaar. De colleges zullen voornamelijk op dinsdag plaatsvinden.

 • Locatie: Campus van de Universiteit Twente, Enschede
 • Start: 2 x per jaar, in april en oktober
 • Investering: € 11.500,- (vrijgesteld van BTW), inclusief arrangementskosten en exclusief literatuur (circa €250,-) en een ontwikkelassessment (€ 225,- excl. BTW).

Proefcollege

Wil je ervaren wat een opleidingsprogramma van TSM Business School inhoudt? Kom dan naar één van onze proefcolleges. Eén van onze kerndocenten geeft een college over een onderwerp uit de Leergang Bedrijfskunde.  Uiteraard geven we je die avond graag een studieadvies op maat.

Programma

 • 18.45 – 19.00 uur: Ontvangst
 • 19.00 – 21.30 uur: Presentatie TSM Business School en proefcollege over een thema uit de opleiding
 • 21.30 – 22.00 uur: Borrel en gelegenheid tot nabespreken

Datum, locatie, onderwerp

 • 22 november 2017, Enschede: Waarom kloppen begrotingen nooit?
  Kostenbeheersing is een terugkerend probleem bij grote bouwprojecten, de voorbeelden van gigantische kostenoverschrijdingen liggen voor het oprapen. Grote projecten bij de overheid overschrijden volgens onderzoek het budget met gemiddeld 35%, maar ook voor ondernemers is het een bekend verschijnsel, bijvoorbeeld bij ICT-projecten en productontwikkeling. Docent Financieel Management Jeroen Sempel neemt u mee in de wereld van begrotingen, incidenten en kostenbeheersing.

 

Aanmelden

Download hier het aanmeldformulier en stuur het formulier samen met jouw CV, een kopie van je diploma en een motivatiebrief naar TSM:

TSM Business School
T.a.v. Recruitment Office
Postbus 217
7500 AE Enschede

Na ontvangst van jouw aanmeldingsformulier nemen we contact met je op om een intakegesprek te plannen. Tijdens dit gesprek ga je samen met de programmamanager jouw doelen en ambities voor het programma vastleggen. Bij TSM Business School vormen je achtergrond, je carrièrepad en je ambities de basis voor jouw ontwikkeltraject.

Op basis van je CV, diploma`s, motivatiebrief en het intakegesprek neemt de toelatingscommissie een besluit over jouw toelating tot de Leergang Bedrijfskunde.

Meer weten? Download hier direct de brochure

TSM Business School

Als business school ontstaan vanuit de Universiteit Twente richten we ons van nature op het ontwikkelen van de talenten van professionals en managers die werken in technologisch complexe omgevingen. Daar waar het vermogen om te veranderen de kritische succesfactor vormt. We ondersteunen ze bij het uitbouwen van een vernieuwde kijk op de wereld en de rol die ze daarin kunnen vervullen.