Janneke Deterink: van programmamanager Incompany naar programma directeur open opleidingen

Janneke begon bij TSM als programmamanager van de Leergang Bedrijfskunde in 2009, maakte in 2012 de overstap naar Incompany als programmamanager en -ontwerper en nu, na bijna 15 jaar TSM maakt zij de stap naar programma directeur open opleidingen. We spraken met Janneke over haar loopbaan binnen TSM en haar visie als programma directeur.

De combinatie tussen persoonlijk leiderschap en bedrijfskunde trok Janneke 15 jaar geleden naar TSM “De interesse voor persoonlijke ontwikkeling ontstond vroeg, tijdens het traineeprogramma dat ik volgdena mijn studie. Elke vrijdag kregen we daar trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Een aantal jaar later, toen ik terugkwam van een wereldreis samen met mijn vriend, heb ik een open sollicitatie naar TSM gestuurd. Bij TSM kon ik de bedrijfskundige kennis van mijn studie combineren met mijn interesse voor persoonlijke en leiderschapsontwikkeling.”

 

Gepubliceerd: 19 april 2024

Van programmamanager tot EMBA-deelnemer 

Tijdens haar carrière volgde Janneke ook zelf de Executive MBA (EMBA) van TSM, waarbij ze bij de groep zat die als eerste een MSc diploma kon behalen. . Terwijl ze de EMBA volgde, raakte ze zwanger én maakte ze de overstap naar Incompany binnen TSM. “Ik wilde dichter op onze klanten zitten en van dichtbij het leerproces meemaken en vormgeven.”

Een nieuwe stap 

Aan het begin van het jaar kwam binnen TSM de functie van programma directeur vrij na het vertrek van Sander Harperink. Na bijna 15 jaar was Janneke toe aan een nieuwe stap in haar carrière. “Ik wilde me buiten TSM oriënteren op een nieuwe uitdaging, maar realiseerde mij bij het vrijkomen van deze functie, dat deze goed aansluit op de functies die ik tot nu heb gehad. Ik kan de kennis en ervaring die ik heb opgedaan binnen mijn Incompany werk meenemen naar de open opleidingen. TSM biedt hele mooie en goede programma’s aan. Ik geloof heel erg in de combinatie van bedrijfskundige en leiderschapsontwikkeling. Bedrijfskundige kennis is essentieel voor bepaalde functies, maar met de manier waarop je het aanpakt, het leiderschap, maak je het verschil.”, vertelt Janneke enthousiast.

We vroegen Janneke naar wat haar bezig houdt als programma directeur. “Als programma directeur draag ik de verantwoordelijkheid voor de inhoud van onze open opleidingen, met de nadruk op kwaliteit en accreditatie. Uiteraard doe ik dat samen met collega’s, onze docenten, deelnemers, maar ook met bijvoorbeeld de examencommissie. Samen zorgen wij ervoor dat ons onderwijs op academisch, bedrijfskundig en leiderschapsniveau kwalitatief goed, inspirerend en impactvol is voor onze deelnemers.”

Met de heraccreditatie van de EMBA in het vooruitzicht is Janneke veel gesprekken aan het voeren met docenten over het programma. “Het programma zit goed in elkaar, maar voor een accreditatie moeten alle keuzes goed onderbouwd zijn. Ik ben nu vooral aan het onderzoeken welke keuzes waarom zijn gemaakt.”

Janneke’s visie opleiden 

Als we vragen naar de visie op de opleidingen, geeft Janneke een duidelijk antwoord: “We willen impactvolle programma’s maken, waarbinnen bedrijfskundige en leiderschapsontwikkeling hand in hand gaan. Wij richten ons hierbij op mensen die zelf willen ontwikkelen en die een beweging bij zichzelf en binnen de eigen de organisatie op gang willen brengen. Dit doen wij niet  alleen. Wij werken hiervoor heel nauw samen met een netwerk van enthousiaste, praktijkgerichte docenten, met onze deelnemers, klanten en alumni. Het doel is om te komen tot ontwikkeling (op heel veel vlakken) van onze deelnemers, maar ook direct resultaat voor de organisatie waar de deelnemer werkt.’ 

 

Leergang Bedrijfskunde

Binnen jouw organisatie ben je doorgegroeid als professional en heb je een leidinggevende functie of zit je daar dicht tegen aan. Nu wil je je op zowel bedrijfskundig als persoonlijk vlak ontwikkelen en op een hoger niveau kunnen meepraten binnen jouw organisatie. Dé oplossing: de Leergang Bedrijfskunde van TSM Business School.

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.