Het succes van Bedrijfskunde voor Technisch Professionals

Op 20 mei hebben zes studenten de opleiding Bedrijfskunde voor Technisch Professionals afgerond. Dit deden zij door middel van het presenteren van hun bedrijfsopdracht.

De bedrijfsopdracht is een belangrijk onderdeel van Bedrijfskunde voor Technisch Professionals. Alle kennis en vaardigheden die de deelnemers tijdens de opleiding opdoen brengen ze hiermee in de praktijk. Ze identificeren een probleem binnen hun eigen organisatie en werken systematisch naar een oplossing toe. De opgedane kennis komt daarmee tot leven. En omdat de deelnemers als consultant binnen hun eigen organisatie optreden, vergroot het hun zichtbaarheid en slagkracht.

Uiteenlopende onderwerpen
Na een korte introductie kregen de zes deelnemers 20 minuten om hun bedrijfskundige opdracht te presenteren, gevolgd door een groepsdiscussie. De onderwerpen van de opdrachten liepen sterk uiteen. Sommige deelnemers hebben zich tijdens de opleiding onder andere gericht op het verbeteren van de informatievoorziening rondom klantprojecten voor een bedrijf in de voedselindustrie, een andere op het vergroten van de marktgeoriënteerdheid van een onderneming in de infrawereld, maar ook hoe een kleine zelfstandige onderneming haar schaal kan vergroten door slimme aanpassingen te doen in het business model en zelfs hoe afdelingen in een ziekenhuis opnieuw moeten leren samenwerken rondom de introductie van nieuwe diagnose- en behandeltechnologie.

Doordat de onderwerpen zo sterk uiteenlopen en het om het oplossen van echte bedrijfsproblematieken gaat, is elke presentatie weer een verhaal op zich. Op die manier leren de deelnemers veel van elkaar.

Sleutel tot succes
Raymond Loohuis is docent binnen Bedrijfskunde voor Technisch Professionals en is verantwoordelijk voor de begeleiding van de deelnemers bij hun bedrijfsopdracht. Volgens Raymond wordt een bedrijfsopdracht een succes als de deelnemer zich echt probleemeigenaar voelt en de drive heeft om op een methodische manier aan de slag te gaan met het oplossen van het gestelde bedrijfskundige probleem. De kennis en vaardigheden hiervoor krijgen de deelnemers gedurende de opleiding aangereikt tijdens colleges en feedback-sessies.

Een ander belangrijk criterium is dat bedrijf er echt iets aan moet hebben. “Het heeft geen zin om iets op te leveren waar niemand in het bedrijf op zitten te wachten. Daarom besteden we ook erg veel aandacht aan het identificeren van een belangrijk bedrijfsprobleem waarin binnen de scope van de opleiding gewerkt kan worden”, aldus Raymond.

Gepaste trots
Aan het einde van de avond namen de zes deelnemers met gepaste trots hun certificaat in ontvangst uit handen van Annelieke Achterberg (directeur TSM Business School) en Simone Grobbink (programmacoördinator). De avond werd afgesloten met een borrel en een hapje.

Over Bedrijfskunde voor Technisch Professionals
Bedrijfskunde voor Technisch Professionals is een compacte opleiding voor vakspecialisten die zowel hun bedrijfskundige kennis als hun managementvaardigheden willen ontwikkelen. De lessen zijn in de avond, waardoor het goed te combineren is met een fulltime baan. Het programma duurt zes maanden. Lees meer over de opleiding

Gepubliceerd: 18 juni 2019

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.