Door Bedrijfskunde voor Young Professionals ben ik me meer bewust van mijn eigen handelen – Wouter Hofstede Alumnus Bedrijfskunde voor Young Professionals

Wouter Hofstede werkt als projectleider bij Volkerrail en rondde onlangs de opleiding Bedrijfskunde voor Young Professionals af. Hij was vooral op zoek naar financiële kennis, maar is door de opleiding ook zelfverzekerder en meer analytisch geworden. We vroegen hem hoe hij de opleiding ervaren heeft.

Gepubliceerd: 11 mei 2023

“Ik vlieg ergens niet meer blind in”

“Ik begon negen jaar geleden op 27-jarige leeftijd als leidinggevende van deze afdeling. Het was mijn eerste leidinggevende rol en ik moest mensen aansturen met veel meer werkervaring dan ik.” Omdat hij op zoek was naar tools om zich zekerder te voelen in zijn rol als leidinggevende koos hij voor Bedrijfskunde voor Young Professionals.

Ook het lesaanbod en de duur van de opleiding spraken hem aan. “Ik was op zoek naar bredere kennis van het financieel management en naar presentatietechnieken. Het lesaanbod van Bedrijfskunde voor Young Professionals sluit daar goed op aan en de duur (6 maanden) sprak me aan. Ik heb een jong gezin en mijn vrouw werkt onregelmatig. Met één lesavond in de week was de opleiding goed in te passen in ons drukke schema.”

Steviger in je schoenen

Als leidinggevende liep Wouter nog wel eens tegen een conflictsituatie aan. Door Bedrijfskunde voor Young Professionals staat hij op meerdere vlakken steviger in zijn schoenen; in gesprekken, bij het begrijpen van medewerkers met verschillende achtergronden en op bedrijfskundig vlak. “Er zijn grotere cultuurverschillen dan ik verwachtte. De module Interculturele Bewustwording was een echte eye-opener.”

In gesprekken met zijn medewerkers is hij minder direct geworden. “In plaats van meteen de vinger op de zere plek te leggen, laat ik door het stellen van de juiste vragen iemand zelf vertellen wat het probleem is. Gesprekken verlopen veel prettiger, waardoor ik dingen makkelijker bespreekbaar maak en conflictsituaties niet meer uit de weg ga.”

Over Bedrijfskunde voor Young Professionals

Bedrijfskunde voor Young Professionals geeft je in vijf maanden inzicht in hoe organisaties werken. Je ontdekt waar je sterke punten liggen en vindt uit welke rol jíj in je organisatie zou willen spelen. Eén keer per maand heb je op maandagmiddag en -avond college. De opleiding wordt in het Nederlands gegeven.

Niet stoffig en theoretisch

Ook bij het managen van uitdagende projecten heeft Wouter profijt van de opleiding. Hij heeft geleerd om meer structuur aan te brengen en zich beter voor te bereiden.

“Ik vlieg ergens niet meer blind in, maar lees me eerst in en denk alvast na over mogelijke oplossingen. Daardoor kan ik dingen in een bredere context plaatsen en heb ik het nut en de noodzaak beter in zicht.”

Ook zijn omgeving merkt dat hij zich verder heeft ontwikkeld. “Gevoelsmatig merk ik dat ik zelfverzekerder en analytischer ben.”

Over Bedrijfskunde voor Young Professionals

Bedrijfskunde voor Young Professionals is een compacte opleiding van 4 tweedaagse seminars voor vakspecialisten die zowel hun bedrijfskundige kennis als persoonlijke vaardigheden willen ontwikkelen. De opleiding bestaat uit drie onderdelen: een introductie in de bedrijfskunde, persoonlijke effectiviteit en een praktijkopdracht waarbij jouw dagelijkse werkpraktijk centraal staat. De verschillende werkvormen scheppen ruimte voor reflectie en actie. Zo ga je het geleerde direct toe te passen in je eigen praktijk. Lees hier meer over de opleiding.

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.