Wat zijn de financieringsmogelijkheden?

Je hebt de opleiding gevonden die past bij jouw leerdoelen en ambities. Maar hoe financier je deze? Daarvoor zijn verschillende opties. Je werkgever kan een rol spelen, maar er zijn ook interessante wettelijke regelingen waar je zelf gebruik van kunt maken. We zetten de mogelijkheden graag voor je op een rij.

Beurzen en subsidies

Het vinden van de juiste beurs of subsidie kan een doolhof zijn, maar er zijn mooie mogelijkheden. Op het moment van schrijven is er bijvoorbeeld de Schoolleidersbeurs-VO, die tot € 45.000 van de opleidingskosten dekt. Op de website van de Schoolleidersbeurs-VO vind je een handig overzicht van de voorwaarden én kun je de beurs aanvragen.

Benieuwd naar welke regelingen voor jouw situatie van toepassing zijn? Neem contact op met onze Studieadviseur voor een actueel overzicht.

Je werkgever investeert

Werkgevers zijn vaak bereid (een deel van) de opleidingskosten voor hun rekening te nemen, zeker in een krappe arbeidsmarkt.

  • De opleidingsinvestering levert direct toepasbare kennis en vaardigheden op voor de organisatie. Jij wordt “consultant in eigen huis”
  • Alle opleidingskosten kunnen als bedrijfskosten in mindering worden gebracht op het resultaat.
  • De kosten kunnen over meerdere termijnen verdeeld worden (maximaal 4), mogelijk handig voor de bedrijfsbegroting

Wil je weten hoe je je werkgever kunt overtuigen om te investeren in jouw ontwikkeling? We hebben vijf praktische onderhandeltips voor je op een rij gezet die je kunnen helpen bij het gesprek over jouw vervolgstap.

Je investeert zelf

Wanneer je zelf (een deel van) je opleiding financiert, zijn er ook verschillende aantrekkelijke mogelijkheden:

a. Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Het Levenlanglerenkrediet is een lening van DUO voor mensen die:

  • jonger zijn dan 57 jaar
  • geen recht meer hebben op reguliere studiefinanciering
  • hun opleiding niet door een andere persoon of instantie vergoed krijgen

Je kunt via LLLK vanaf studiejaar 2024-2025 tot maximaal € 12.650,04 lenen voor een erkende opleiding als de Praktijkgerichte Executive MBA. De lening heeft een gunstige renteregeling. 

Bekijk de DUO-website voor alle up-to-date voorwaarden en rentepercentages.

b. Leningen via bank/hypotheek

Veel banken bieden speciale studieleningen aan met gunstige voorwaarden. Enkele opties zijn:

  • Onderwijskrediet bij reguliere banken
  • Uitbreiding van je hypotheek voor studiedoeleinden

c. Belastingvoordeelen

  • TSM Business School staat geregistreerd in het CRKBO Register Instellingen, wat betekent dat onze opleidingen zijn vrijgesteld van btw
  • Ben je ondernemer of zzp’er? Dan mag je de studiekosten aftrekken van je winst

d. Betalen in termijnen

We bieden je de mogelijkheid om de betaling van je opleiding te spreiden over maximaal 4 termijnen. Dit kan je helpen de investering beter te managen.

Vragen?

Let op: de informatie op deze pagina kan deels verouderd zijn. Wil je een directe lijn met up-to-date info over de financieringsmogelijkheden in jouw persoonlijke situatie? Neem dan contact op met TSM Studieadvies. We helpen je graag!

Terug naar overzicht

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.