De Basisopleiding Bedrijfskunde volgens Jeroen de Bruijn

‘Ik kan beter anticiperen op beslissingen die genomen worden’ – Jeroen de Bruijn almnus Bedrijfskunde voor Young Professionals

Jeroen werkt als interieurarchitect bij Heembouw, één van de leidende partijen voor het ontwikkelen, ontwerpen en bouwen van bedrijfsruimten. Zijn taak als interieurarchitect is om de identiteit van zijn klant te vertalen naar een passend interieur, zowel op praktisch als esthetisch gebied; plekken maken waar mensen willen zijn. Onlangs ronde hij de opleiding Bedrijfskunde voor Young Professionals af.

Gepubliceerd: 8 mei 2023

Verrassende inzichten en praktische handvatten om zelf mee aan de slag te gaan

Jeroen koos voor Bedrijfskunde voor Young Professionals omdat hij merkte dat hij wat meer verdieping zocht in de zakelijke kant van zijn vak. “Na mijn bouwkunde studie en de kunstacademie heb ik veel praktijkervaring opgedaan als interieurarchitect. Toch merkte ik dat ik behoefte had aan meer verdieping op bedrijfskundig gebied. Van sommige topics weet je uit de praktijk hoe het werkt en sta je je mannetje, maar je mist de verdieping. De opleiding Bedrijfskunde voor Young Professionals van TSM had daarin precies wat ik zocht.”

Een stevige basis door Bedrijfskunde voor Young Professionals

Bouwen is voor Jeroen dagelijkse kost, maar voor zijn klanten meestal een once in a lifetime experience. “Deze mogelijkheid grijpen ze vaak aan om ook de organisatie, de bedrijfscultuur en de bijbehorende processen opnieuw te bekijken. Hier ben ik als interieurarchitect onlosmakelijk onderdeel van. Erg inspirerend om mee te maken! Aan mijn vak zit ook een zakelijke kant. Inkoop- en aanbestedingstrajecten, leasecontracten, het samenbrengen van veel uitvoerende partijen, het is allemaal aan de orde van de dag. Dat kan als creatieveling nog wel eens een uitdaging vormen.”


De opleiding heeft Jeroen een stevige basis gegeven op bedrijfskundig gebied. “Zoals de naam al zegt is de opleiding breed en raakt veel verschillende onderdelen van het bedrijfskundige spectrum. Ik heb het ervaren als een serie efficiënte en praktische colleges, erg gericht op de praktijk. Tijdens de lessen is er veel ruimte voor eigen inbreng en bijna alle docenten staan ook met één been in de beroepspraktijk. Dat geeft veel verrassende inzichten en praktische handvaten om zelf mee aan de slag te gaan. Voor mij persoonlijk is het inzicht in de structuur van een bedrijf, de organisatorische en financiële kant ervan, het meeste waard geweest.

Over Bedrijfskunde voor Young Professionals

Bedrijfskunde voor Young Professionals geeft je in vijf maanden inzicht in hoe organisaties werken. Je ontdekt waar je sterke punten liggen en vindt uit welke rol jíj in je organisatie zou willen spelen. Eén keer per maand heb je op maandagmiddag en -avond college. De opleiding wordt in het Nederlands gegeven.

Persoonlijke groei

 Jeroen geeft aan dat hij zelfverzekerder is geworden in de bedrijfskundige kant van zijn vak, zowel richting klanten als intern. “Inmiddels kan ik een goed beeld vormen van hoe een bedrijf onder de motorkap werkt. Dit zorgt ervoor dat ik beter kan anticiperen op beslissingen die genomen moeten worden door mijn klant in het traject waar we samen onderdeel van uitmaken. Projectmanagement is ook meer onderdeel geworden van mijn werk, iets wat heel fijn kan zijn als creatief professional. Mijn projecten zijn beter gemanaged en door het inzicht in bedrijfsprocessen wordt het anticiperen op de volgende stappen van een klant makkelijker. Dat is ook mijn collega’s opgevallen.”

Wat Jeroen het meeste verraste tijdens de opleiding is de aandacht voor persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling. “Bij bedrijfskunde denk je vaak aan de organisatorische en financiële kant van een organisatie, maar op individueel niveau komt er meer bij kijken. Sommige colleges stonden in het teken van persoonlijke ontwikkeling en communicatie, waarin op een mooie manier verrassende persoonlijke eigenschappen worden blootgelegd. Dat gaf ook een mooie groepsdynamiek en versterkte de band met medestudenten.”

Tegen mensen die overwegen om Bedrijfskunde voor Young Professionals te volgen, zegt Jeroen: “DOEN! Het geeft je een brede bedrijfskundige basis en de mogelijkheid om te verdiepen daar waar je dat zelf nodig acht. De bedrijfsopdracht die je mag doorlopen is een mooie manier om je opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Tip: begin op tijd ;)”

Over Bedrijfskunde voor Young Professionals

Bedrijfskunde voor Young Professionals is een compacte opleiding van 4 tweedaagse seminars voor vakspecialisten die zowel hun bedrijfskundige kennis als persoonlijke vaardigheden willen ontwikkelen. De opleiding bestaat uit drie onderdelen: een introductie in de bedrijfskunde, persoonlijke effectiviteit en een praktijkopdracht waarbij jouw dagelijkse werkpraktijk centraal staat. De verschillende werkvormen scheppen ruimte voor reflectie en actie. Zo ga je het geleerde direct toe te passen in je eigen praktijk. Lees hier meer over de opleiding.

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.