Vernieuwde opleiding ‘Management voor jonge Ingenieurs’

De Post HBO avondopleiding ‘Management voor jonge Ingenieurs’ bestaat al ruim 10 jaar en heeft de afgelopen jaren succesvolle programma’s gedraaid. Echter verandert de vraag van de markt en de dynamiek van de wereld om ons heen. Het was tijd om het programma daarop aan te passen.
Begin 2015 hebben wij de tijd genomen om te onderzoeken wat de successen en ontwikkelpunten van het programma zijn. In samenwerking met onze ontwerpers, oud deelnemers, potentiele deelnemers en werkgevers is de opleiding doorontwikkeld. Graag brengen wij jullie op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.

  • De wens van oud deelnemers en werkgevers was om meer verdieping op bepaalde thema’s aan te brengen. Dat maakt dat we van negentien verschillende modules naar acht modules zijn gegaan en de les avond van 2,5 uur naar 3,5 uur hebben gebracht.
  • Persoonlijke ontwikkeling wordt door alle partijen als zeer waardevol ervaren en dit thema is dan ook nóg meer in de opleiding geïntegreerd. Zo starten we met een persoonlijk assessment als nulmeting, is er een programma manager die ook als coach functioneert, is er halve wege de opleiding een intervisie gepland en wordt er gewerkt met reflectieverslagen. De persoonlijke ontwikkeling modules zijn; Persoonlijk Leiderschap, Effectief Communiceren, Presenteren met Impact en nieuw toegevoegd is Interculturele bewustwording.
  • Naast persoonlijke ontwikkeling staan wij als business school bekend om onze goed verzorgde bedrijfskundige modules. Voor deze opleiding is er gekozen voor Strategisch en Organisatie management, Project management, Financieel management en Commercieel en klantgericht handelen.
  • De vernieuwde opleiding wordt op vier locaties in Nederland aangeboden namelijk, Enschede, Leusden, Groningen en Oestgeest en in samenwerking met FESTO ook in Delft. En in Leusden is de opleiding in het Engels te volgen.
  • Naast het theoretische kader is de opleiding praktisch toepasbaar. Tijdens de gehele opleiding ga je zelf aan de slag met een bedrijfsopdracht waarbij je een ‘probleemstelling’ samen met je leidinggevende en TSM Business School formuleert, om uiteindelijk een advies te schrijven richting je werkgever.

Samenwerking FESTO

Zoals alle opleidingen bij TSM Business School is ook deze opleiding Incompany te verzorgen en naar de wensen van het bedrijf aan te scherpen. Enige tijd geleden raakten we hierover in gesprek met FESTO in Delft, wereldwijd leverancier voor automatiseringstechniek. Zij waren zó enthousiast over deze opleiding, dat ze dit aan hún klanten gaan aanbieden. Een mooie samenwerking is die dag geboren en samen verwachten wij in februari 2016 de eerste groep te starten.
Wil je meer weten over deze opleiding en/of heb je interesse om deel te nemen? Download hier brochure.

Gepubliceerd: 17 december 2015

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.