TSM feliciteert WakaWaka met ‘Best for the World’ erkenning

WakaWaka is voor de derde keer opgenomen in de lijst van ‘Best For The World Changemakers’ van de wereldwijde organisatie B Corp (www.BCorporation.eu). Deze eervolle plaats heeft WakaWaka te danken aan het feit dat het ‘een leidende rol speelt bij het inzetten van de kracht van het bedrijf om een gevalideerde positieve bijdrage te leveren bij het oplossen een aantal belangrijke maatschappelijke vraagstukken’.

Elk jaar stelt de internationale organisatie B Corp op basis van onderzoek naar een groot aantal aspecten van bedrijfsvoering –uiteenlopend van maatschappelijke doelstellingen tot en met de concrete uitvoering op werkvloerniveau- een lijst samen van bedrijven die een uitzonderlijke bijdrage leveren. De beste 10% van deze bedrijven worden bekroond met de titel ‘Best For The World’.WakaWaka is al ruim drie jaar een gecertificeerde BCorp. Dat betekent dat het bedrijf voldoet aan en zelfs hoog scoort bij het voldoen aan een groot aantal criteria op een groot aantal maatschappelijke thema’s, uiteenlopend van duurzaamheid, diversiteit, gelijke kansen etc.

Voor elke WakaWaka solar powerbank die wordt verkocht in de ontwikkelde wereld aan kampeerders, zeilers en iedereen die wil profiteren van het gemak van een WakaWaka, zorgt het bedrijf ervoor dat ook iemand in nood (natuurrampen, vluchtelingensituaties) aan veilig, goed solar licht geholpen wordt. Niet alleen heeft WakaWaka zelf een kantoor in Kigali, Rwanda, maar het bedrijf werkt daartoe ook nauw samen met een groot aantal hulporganisaties.

Eerder dit jaar maakte TSM Business School de doorstart van WakaWaka mogelijk.  Dat WakaWaka na deze doorstart direct weer in de prijzen valt, tekent de veerkracht van de organisatie. Maar volgens WakaWaka oprichter Maurits Groen is het ook een compliment voor het inzicht van TSM bij haar keuze om te investeren in deze social enterprise.

TSM Business School feliciteert WakaWaka met het opnieuw verkrijgen van de mondiale ‘Best for the World’ erkenning en is trots hier een bijdrage aan te hebben kunnen leveren.

Gepubliceerd: 5 september 2018

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.