TSM en WakaWaka: Put your money where your mission is

Eerder dit jaar maakte TSM Business School de doorstart van het ‘solar light & power’ bedrijf WakaWaka mogelijk. Martine van Hauwert van New Business Radio interviewde Camille van Gestel (co-founder WakaWaka) en Annelieke Achterberg-Geerdink (directeur van TSM Business School) over deze nieuwe samenwerking.

Camille: “Duurzaamheid zit hem ook in het feit dat je als bedrijf je eigen boontjes kunt doppen. Hoe meer we kunnen verdienen, hoe meer impact we kunnen realiseren. En daar komt TSM om de hoek. De capaciteit en expertise die een business school met zich meebrengt, dat is voor ons een unieke kans om expertise naar binnen te halen die we tot nu toe niet gehad hebben. De stap van TSM om WakaWaka te steunen is een goed voorbeeld van ‘Put your money where your mission is’. En daarmee vind ik dat ze echt leiderschap getoond hebben.”

Annelieke: “Aan de ene kant hebben we ontzettend veel kennis en ervaring vanuit onze deelnemersgroepen te bieden aan WakaWaka als bedrijf; om de bedrijfsvoering daarmee naar de toekomst toe heel duurzaam te laten zijn. Maar ook naar de impactprojecten van WakaWaka toe. Aan de andere kant gaat het erom dat onze deelnemers nog veel meer te leren hebben als het gaat over ‘Hoe is het nou om te ondernemen met impact?’. Wat kun je er zelf uithalen? Kun je een bedrijf neerzetten en aan de andere kant ook het goede willen doen, duurzaam willen zijn? Op die twee manieren willen we de samenwerking gaan inkleden.”

Beluister hier het hele interview (10:22)

Gepubliceerd: 14 september 2018

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.