TSM en WakaWaka presenteren boek ‘Drawdown’ aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven

Op 29 januari zullen TSM Business School en WakaWaka het boek ‘Drawdown’ van Chad Frischmann aanbieden aan Staatsecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven, alle leden van de tweede kamer, topambtenaren en de CEO’s van de grootste Nederlandse CO2 producenten.

Drawdown‘ is het meest omvattende plan dat ooit is voorgesteld om klimaatontwrichting te keren. Het is een onderzoeksproject van een groep internationale wetenschappers onder leiding van researchdirecteur Chad Frischmann. De uitkomsten van het project Drawdown tonen aan dat de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen met het juiste beleid binnen dertig jaar aanzienlijk kan worden teruggedrongen. Hierdoor kunnen de mondiale klimaatdoelstellingen die tijdens de klimaattop in Parijs zijn gesteld, daadwerkelijk worden gehaald.

Voor het project hebben de onderzoekers 80 klimaatoplossingen gerangschikt en doorgerekend, en nog eens 20 veelbelovende innovaties beschreven – om maar aan te geven dat er zelfs nog veel meer mogelijk is. De resultaten van het onderzoek zijn gebundeld in het boek ‘Drawdown‘, een New York Times bestseller die in 17 talen is vertaald, waaronder nu ook in het Nederlands. Op initiatief van WakaWaka en TSM Business School wordt het boek  aangeboden aan alle leden van de Tweede Kamer, Nederlandse topambtenaren en aan 50 CEO’s van Nederlandse ondernemingen.

TSM Business School maakte in 2018 de doorstart van WakaWaka mede mogelijk. TSM wil een positieve bijdrage leveren aan het denken over de klimaatproblematiek en het activeren van leiders in deze. ‘Drawdown‘ kan in die discussie een belangrijke rol spelen omdat het oplossingen concreet maakt en daarmee dichterbij brengt.

“Klimaat staat hoog op de politieke agenda, maar we zijn er nog lang niet. Is er wel voldoende aandacht voor de juiste oplossingen om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen? Zijn de goede intenties en stappen die worden voorgesteld in de Klimaatwet afdoende voor Nederland om haar steentje bij te dragen? Wat kunnen we doen om het probleem werkelijk op te lossen? Dat zijn relevante vragen waar ‘Drawdown’ mogelijk een oplossing voor biedt en waar wij de aandacht van Nederlandse beleidsmakers op willen vestigen”, aldus Annelieke Achterberg-Geerdink, Directeur van TSM Business School.

Programma

‘Drawdown’ wordt aangeboden op dinsdag 29 januari in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Het programma begint om 11.00 uur met een presentatie van Chad Frischmann, gevolgd door commentaren van Leon Wijnands, Global Head of Sustainability van ING en Yoeri Schenau, Sustainability Lead Arcadis Nederland.

Rond 12.15 wordt Drawdown aangeboden aan Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven, enkele vertegenwoordigers van fracties uit de Tweede Kamer en na de bijeenkomst ook aan vertegenwoordigers van de grootste Nederlandse CO2 producenten.

Je bent van harte uitgenodigd om bij het programma aanwezig te zijn.

Gepubliceerd: 28 januari 2019

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.