TSM en MijnID.nu bieden Onderwijs MBA aan

Met ingang van 2016 bieden MijnID.nu en TSM Business School gezamenlijk een Executive Onderwijs MBA aan. Met dit traject ligt de weg open voor de academische schoolleider. De opleiding vormt een belangrijke stap naar een hogere onderwijskwaliteit.
Het onderwijs is al enige tijd bekend met de academische leerkracht. Met deze term wordt een leerkracht bedoeld met een meer onderzoeksmatige en innovatieve houding. Met het aanbod van TSM en MijnID.nu is nu ook aandacht voor ervaren schoolleiders die hun impact op hun onderwijsomgeving willen vergroten.
Executive MBA in Onderwijs
De Executive Onderwijs MBA is bedoeld voor degene die leiding geeft aan een school waarin onderzoek en innovatie centraal staan. Ze hebben de ambitie om meer strategisch leiding te geven in hun huidige functie, of ze ambiëren een nieuwe functie waarin strategisch leiderschap een grotere rol speelt.
Dit traject bestaat uit twee fasen. Fase 1 is de opleiding Schoolleiders van Betekenis zoals die door MijnID.nu wordt aangeboden. Gediplomeerden kunnen rechtstreeks instromen in fase 2 van TSM. In deze fase staat de verdere leiderschapsontwikkeling centraal. We reiken bedrijfskundige en academische handvatten aan om leiderschapsvraagstukken te analyseren en te werken aan innovatieve onderwijsoplossingen.
Deelnemers voeren een Masterproeve uit met een onderwerp dat in overleg met de eigen werkpraktijk is geformuleerd. Zo komt het resultaat van de opleiding direct ten goede aan de eigen organisatie. Verder bevat de opleiding een internationale component om kennis te nemen van alternatieve perspectieven en de eigen vanzelfsprekendheden weer onder ogen te gaan zien.
De kracht van de samenwerking
Albert Jan Postma, directeur TSM Business School: “De onderwijsmarkt kent haar eigen regels en inhouden. MijnID.nu kent het onderwijs als geen ander en kent de uitdagingen van het schoolleiderschap. Bovendien komen onze visies op leiderschap mooi overeen.”  Anne Jan van den Dool, directeur MijnID.nu vult aan: “TSM heeft een schat aan ervaring met het ontwikkelen van maatschappelijk verantwoord leiderschap. Bovendien staat TSM Business School bovenaan de laatste MT ranglijst van best beoordeelde MBA’s in Nederland. Het is prachtig dat deze kwaliteiten nu ook in het onderwijs beschikbaar komen.”
MijnID.nu
Al meer dan vijf jaar verzorgt MijnID.nu de opleiding ‘Schoolleiders van Betekenis’. Daarmee richt ze zich op de schoolleider die op een authentieke manier invulling wil geven aan de betekenis van de school. Deze schoolleiders weten dat zij als zichzelf het beste te bieden hebben aan de school. Zeker in een periode dat het onderwijs zich voor ingrijpende veranderingen geplaatst ziet. MijnID.nu gelooft in schoolleiders met een open mind, een heldere visie en actuele kennis. Kijk voor meer informatie over fase 1 en startdata op www.mijnid.nu.

Op de afbeelding staan Albert Jan Postma – TSM (links) en Anne Jan van den Dool – MijnID.nu (rechts).
Bron: MijnID.nu

Gepubliceerd: 3 februari 2016

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.