True Leadership: TSM maakt doorstart WakaWaka mogelijk

TSM Business School maakt de doorstart van WakaWaka mogelijk. WakaWaka is een producent van lampen en telefoonopladers op zonne-energie. Voor elke lamp of oplader die WakaWaka verkoopt, schenkt het bedrijf er ook één aan een gezin in een ontwikkelingsland dat geen toegang heeft tot het elektriciteitsnetwerk.

Met haar expertise op het gebied van bedrijfskunde en leiderschapsontwikkeling gaat TSM ondersteuning bieden bij het toekomstbestendig maken van WakaWaka. Maatschappelijke relevantie is een belangrijk onderdeel van de Executive MBA. Daarnaast wil TSM als business school niet alleen praten over maatschappelijke relevantie, maar het ook toepassen in de praktijk. Dat is True Leadership volgens TSM.

Albert Jan Postma, eigenaar/investeerder, over de doorstart: “WakaWaka is een innovatieve onderneming met duurzame en maatschappelijk relevante uitgangspunten, die door bedrijfskundige uitdagingen in financiële problemen is gekomen. Voor de opleidingen van TSM is WakaWaka een prachtige case. Daarnaast sluit het maatschappelijke gedachtegoed van WakaWaka goed aan bij de aanpak van TSM. Binnen de Executive MBA van TSM worden deelnemers uitgedaagd om een project uit de voeren dat maatschappelijke impact heeft. Het verder brengen van WakaWaka kan daarmee een mooie plaats innemen binnen het opleidingsprogramma.”

Oprichters van WakaWaka Maurits Groen en Camille van Gestel zijn nauw betrokken bij de doorstart. Maurits Groen zegt in een reactie: “WakaWaka is een unieke onderneming met een bijzondere missie. We zijn ontzettend blij dat TSM de doorstart mogelijk heeft gemaakt. Vanuit de nieuwe onderneming kunnen we de talloze mensen terugbetalen die ons door middel van crowd funding hebben gesteund. We zien dit als een bijzondere samenwerking waar hele mooie dingen uit kunnen voortkomen.”

TSM zal de merknaam WakaWaka onderbrengen in een nieuwe vennootschap en deze financieel en met expertise ondersteunen om de dagelijkse gang van zaken goed voort te kunnen zetten. Daarnaast zal een expert worden aangesteld om WakaWaka te transformeren naar een bedrijf dat ook in de toekomst haar mooie missie voort kan zetten.

De doelstelling van WakaWaka blijft volledig intact. Het bedrijf helpt wereldwijd mensen die geen toegang hebben tot het elektriciteitsnetwerk aan duurzame, efficiënte lampen en telefoonopladers op zonne-energie. Onder het motto ‘Safe, Sustainable, Solar for All’ gaat WakaWaka samen met TSM verder met deze impactvolle missie.

Gepubliceerd: 5 juli 2018

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.