Toptalenten ontwikkelen het Young Executive Program van ADG dienstengroep

Toptalenten met leidinggevende skills optimaal inzetten in een sterk veranderende en groeiende organisatie. ADG dienstengroep doet dat sinds mei dit jaar. Met een twee jaar durend, op maat gemaakt incompany programma van TSM, doorlopen 15 high potentials een executive traject waarbij ze een belangrijke bijdrage leveren aan de groeiambities van de organisatie. Onderdeel van ADG zijn bedrijven als Asito, Timing, TSN Thuiszorg, AAFM en Zorgwerk.
“We willen primair jonge talenten binnenhalen en die aan ons binden”, zegt Hans van Leeuwen projectleider van het Young Executive Programma (YEP) en tevens directeur HR van Asito. “Juist door ze een volledig ontwikkeltraject aan te bieden, krijgen ze alle ondersteuning bij het optimaal benutten van hun skills.”
YEP’ers worden middels het opleidingsprogramma klaargestoomd voor sleutelposities
“De high potentials hebben één tot vier jaar werkervaring en hebben voornamelijk een bedrijfseconomische of bedrijfskundige achtergrond. Vanwege hun leidinggevende ambities, sluiten ze goed aan bij de doeners mentaliteit van ADG. De zogeheten YEP’ers worden middels het opleidingsprogramma klaargestoomd voor sleutelposities binnen de organisatie. Op deze manier werken we aan de doorstroom van eigen medewerkers naar hogere managementfuncties en waardoor we minder externe managers aan hoeven te trekken.”
Verantwoorde mix van kennisverbreding, persoonlijke ontwikkeling, professionaliteit en zeker ook plezier
Voor het opleidingstraject is een integraal ontwerp gemaakt, waarbij iedere YEP’er achtereenvolgens aan drie interne projectopdrachten werkt. Deze opdrachten vormen het fundament van het programma en zijn de verbindende brug tussen de organisatie en het opleidingsprogramma. Bij alle kennissessies, leiderschapsseminars en intervisiesessies wordt dan ook continu de vertaalslag naar de praktijk(opdrachten) gemaakt. “Het programma bestaat uit een verantwoorde mix van kennisverbreding, persoonlijke ontwikkeling, professionaliteit en zeker ook plezier. Ik vind dat TSM de juiste balans van inhoud en praktijk heeft gevonden en dát met veel aandacht voor de individuele ontwikkeling. Ook is de interactie en betrokkenheid met ADG gewaarborgd, zo sluiten regelmatig professionals vanuit één of meer van de werkmaatschappijen aan.”
Het enthousiasme, dat de YEP’ers tijdens de opleiding laten zien, stralen ze ook uit binnen de werkmaatschappijen
“Sinds mei dit jaar zijn we gestart met het YEP en dus ook met het opleidingsprogramma en ik zie dat er veel kwaliteit in de YEP’ers zit. Dat zie je aan hun manier van optreden, hun persoonlijke ontwikkeling en de voortgang van de projecten. Het enthousiasme, dat de YEP’ers tijdens de opleiding laten zien, stralen ze ook uit binnen de werkmaatschappijen. We willen echt laten zien dat jongeren een belangrijke plaats innemen binnen ADG en het Young Executive Program is hier een mooi voorbeeld van.”
Zeer betrokken en professioneel projectmanagement
“TSM was voor ons vanuit kwaliteitsoogpunt een logische keuze om een opleidingtraject mee te ontwikkelen. We kennen TSM van de goed beoordeelde MBA’s en onze roots liggen net als TSM in het Oosten des lands. De samenwerking verloopt flexibel en het klopt allemaal. Dat komt ook voor een groot deel door het zeer betrokken en professioneel projectmanagement vanuit TSM”, zegt Hans van Leeuwen tot slot.

Gepubliceerd: 17 december 2015

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.