Tips om studeren naast je baan te laten slagen

Dit jaar bestaat TSM 30 jaar! Om dit te vieren delen we elke maand, op de 30ste van de maand, tips die jou helpen te ontwikkelen tot de leider die je wilt zijn. Op het gebied van bedrijfskunde of leiderschap. En vooruit, voor deze ene keer verplaatsten we het naar de 28ste van de maand. Volg ons op LinkedInTwitter en Facebook om ervoor te zorgen dat je niks mist!
Deze maand: Tips om studeren naast je baan te laten slagen.

1. Zorg voor een realistische planning
Een goede planning is van groot belang want dit geeft je houvast en sturing. Het zorgt voor  overzicht en dat helpt in deze drukke periode. Het kan gebeuren dat je moet afwijken van je planning, zo is het leven nou eenmaal, maar laat je dan niet van je pad brengen.

2. Las rustmomenten in
Alleen maar werken en studeren maakt je niet effectiever. Houd in je planning daarom bewust rekening met momenten van rust. Door afstand te nemen, ga je de dingen vaak weer scherper zien en doe je energie op om verder te gaan. Zoals een alumnus zegt: ‘In gestreste situaties of met onrust in je lijf kun je beter op de bank blijven zitten met een goed glas wijn. Om vervolgens op de momenten dat je lekker in je vel zit te gaan knallen.’

3. Visualiseer je doel
Besef te allen tijde waar je dit voor doet en waarom je bent gestart. Jouw motivatie is essentieel om je doorzettingsvermogen een boost te geven wanneer dit nodig is.

4. Vier successen
Bepaal je eigen mijlpalen en zorg dat je deze viert.

5. Zorg voor support van je omgeving
Voordat je start met een intensieve studie is het belangrijk dat je omgeving jouw keuze begrijpt. Wat vinden zij ervan en staan ze achter jouw keuze? Hiermee zorg je voor draagvlak van je omgeving en kunnen zij je beter ondersteunen. Een opleiding kan een grote impact op je gezinsleven hebben. Zorg dat je hier afspraken over maakt, maar ook dat je bewust tijd voor je gezin maakt.

6. Steun elkaar
Studeren doe je bij TSM nooit alleen. Het helpt wanneer je elkaar als groep motiveert. Je kan elkaar door lastige en drukke momenten heen slepen. Gedeelde smart is tenslotte halve smart.

7. Maak een koppeling met je werk
Onze opleidingen zijn gericht op jouw werkpraktijk. Maak zoveel mogelijk de koppeling met je dagelijkse werk. Met andere woorden, gebruik in je opdrachten en papers casuïstiek waar je in je werk ook al iets mee moet. Zo kun je werk en studie optimaal combineren in tijd en resultaat.

Wil je de tips van volgende maand niet missen? Volg ons op LinkedInTwitter en Facebook!

Gepubliceerd: 28 februari 2018

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.