Threely Bike maakt vliegende start dankzij TSM project

Small things can make your world bigger

In onze Executive MBA werken deelnemers in kleine groepen gedurende een jaar aan een project “Leiderschap & Duurzame Innovatie”. In dit project komt alles wat de deelnemers tijdens de opleiding hebben geleerd terug. Door in groepsverband bezig te zijn met vernieuwing en vooruitgang, ontwikkelen de deelnemers hun leiderschap en leren ze omgaan met de snel veranderende omgeving van vandaag. Het meest succesvolle project wint tijdens de diploma-uitreiking de Leadership & Sustainable Innovation Award. Dit jaar werd de award uitgereikt aan het project Threely Bike.

Jolande Sak, Mark Rouwhorst, Rens Geskus, Els Dubbink en Martin de Munnik werkten als groep aan een project voor Threely Bike. De oprichter van Threely Bike, Mathijs Beld, is vader van een zoontje met een groei- en spierontwikkelingsstoornis is. Sinds enkele jaren ontwikkelt, produceert en verkoopt hij speciale fietsen voor mensen met soortgelijke problematiek als zijn zoontje. Hij heeft dit jaren naast zijn reguliere baan gedaan, maar de activiteiten zijn inmiddels dusdanig gegroeid dat het tijd is voor een volgende stap. Threely moet doorgroeien van een nobele hobby naar een volwaardig bedrijf.

Nieuwe inzichten

In deze zoektocht naar de juiste manier om Threely te professionaliseren heeft de MBA-groep Mathijs Beld geholpen met de diverse aspecten van een bedrijfsplan. Uitgangspunt voor het project was dat er meerdere scenario’s ontwikkeld zouden worden en dat deze zo veel mogelijk ‘engaged’, dat wil zeggen met betrokkenheid van verschillende stakeholders onderzocht zouden worden. Door middel van gesprekken bij klanten, potentiële klanten, mogelijke investeerders en zorginstellingen heeft de groep getracht een geverifieerd beeld op te halen waarmee ze Mathijs nieuwe inzichten konden geven. Zo is er bijvoorbeeld niet alleen gekeken naar de huidige situatie en hoe deze verder geoptimaliseerd kan worden, maar ook naar nieuwe mogelijkheden op het gebied van product- of doelgroepverbreding, samenwerkingsallianties en nieuwe afzetkanalen middels distributiepartners.

Deze verschillende mogelijkheden werden verwerkt in vijf scenario’s, die zijn voorgelegd aan Mathijs. Hij heeft vervolgens twee scenario’s geïmplementeerd in zijn organisatie. Er zijn distributiepartners gevonden die bekend zijn met de diverse instanties in het speelveld, waardoor de verkoop kan stijgen. Daarnaast is het productassortiment uitgebreid waardoor er meer financiële basis gegenereerd wordt voor verdere groei.

Groei voor Threely Bike

Inmiddels heeft Threely Bike een nog grotere groei doorgemaakt dan geprognotiseerd in het onderzoeksproject. Behalve in Nederland is Threely inmiddels ook actief in omliggende landen, heeft een eigen onderdelenlijn opgezet, productuitbreiding doorgevoerd en heeft een eerste werknemer in dienst. Ook oprichter Mathijs Beld is inmiddels volledig werkzaam voor Threely.

“Als groep zijn we trots dat we Mathijs en zijn gezin hebben kunnen helpen, net als de mensen die een groeibeperking hebben en nu wel mobiel zijn. En natuurlijk zij we ook supertrots op het behaalde eindresultaat van onze groep: de TSM Leadership & Sustainable Innovation Award, die elk jaar aan het beste groepsproject wordt uitgereikt.”

Jolande Sak, Mark Rouwhorst, Rens Geskus, Els Dubbink en Martin de Munnik

Over de Executive MBA

De Executive MBA van TSM Business School bevat een unieke combinatie van leiderschapsontwikkeling, bedrijfskundige verdieping en academische vaardigheden. Met de opgedane kennis en nieuwe inzichten ga je direct – dus al gedurende de opleiding – aan de slag in de praktijk: op jouw afdeling, in jouw organisatie. Lees meer over de Executive MBA

Gepubliceerd: 8 september 2020

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.