Terugblik SuperMasterClass 2017

Op 9 februari jongstleden vond in de Veerensmederij in Amersfoort de TSM SuperMasterClass 2017 plaats. Het thema: ‘Hoezo Anders? De kunst van het beslissen’. Ruim 180 alumni, docenten en (potentiële) klanten waren aanwezig bij deze inspirerende middag, die in het teken stond van het nemen van beslissingen.
Prof. Dr. José Kerstholt nam ons mee in haar verhaal over de ingewikkeldheid van menselijke besluitvorming. Veel beslissingen worden genomen op basis van intuïtie. Het goede nieuws van José is, dat intuïtie te ontwikkelen is! Zorg dat je blijft reflecteren en buiten de gebaande paden komt!
Vervolgens gaf Candida Snow, interculturalist en kerndocent van TSM, een inspirerende presentatie over de culturele verschillen bij het nemen van beslissingen. Culturele factoren als machtsafstand, individualisme versus collectivisme, spelen een belangrijke rol en zorgen voor grote verschillen. Het voortschrijdend inzicht en poldergedrag van Nederlanders blijkt uniek te zijn in de wereld.
Na vanuit academisch en cultureel perspectief naar het nemen van beslissingen te hebben gekeken, vertelden Marc Jansen van Booking.com en Bart-Jan Freriks van Engie Services West hoe zij in hun dagelijkse praktijk beslissingen nemen.
Wij kijken terug op een zeer geslaagde middag! Wil je er volgend jaar ook (weer) bij zijn? Noteer dan 8 februari vast in je agenda. We verwelkomen je dan graag voor de SuperMasterClass 2018!

Gepubliceerd: 20 april 2017

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.