Team

Helen Kamerman


“Om maximaal verbonden te zijn als mens is kwetsbaarheid tonen onontbeerlijk evenals een oprechte interesse in de ander en diens belevingswereld!”

Helen Kamerman treedt op als docent Groepsdynamica en Leiderschap in het seminar van Next Level Leadership ‘Leidinggeven aan teams’. Zij verzorgt de begeleiding van de intervisiegroepen en de individuele coaching van de deelnemers.  ‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt!’ (Johan Cruijff) en als je het doorhebt kun je kiezen voor de beste strategie of interventie. Het begrijpen van de teamdynamiek is cruciaal om je team naar succes te leiden!

Helen leeft haar passie het meest wanneer zij het werkelijke gesprek kan aangaan, naar de kern kan gaan van wat ertoe doet en van daaruit ontwikkeling kan faciliteren. Zowel bij de individuele professionals als bij teams zorgt Helen voor bewustwording, het nemen van de eigen verantwoordelijkheid en een groei-mindset. Hierdoor wordt het potentieel van de professional maximaal ingezet hetgeen leidt tot meer plezier (!) en groei. Binnen teams geldt hetzelfde en kan op deze manier diversiteit optimaal benut worden. Daarnaast deelt zij graag haar kennis en zorgt voor handvatten, inzichten en theoretische bagage. Op deze wijze probeert zij het werken en samenwerken, in vaak een hectische omgeving, zo fijn en effectief mogelijk te laten verlopen. Leiderschap speelt daarbij de belangrijkste rol en om daarin succesvol te zijn moet iemand zijn eigen systeem goed kennen!

Helen is trainer Leiderschapsontwikkeling, executive coach, teamcoach/teammediator, docent Groepsdynamica /teamontwikkeling en Persoonlijke Ontwikkeling en systemisch adviseur.

Als executive search consultant werkte ze eerder voor nationale en internationale bedrijven en vervulde ze opdrachten op management- en directieniveau. Bij Interlace gaf zij leiding aan Jobconnection en was MT lid. Haar stijl wordt omschreven als analytisch, snel tot de kern, ondersteunend, oplossingsgericht, meelevend confronterend met het oog op de doelen. Ze doorziet groepsdynamiek, achterliggende thema’s en doet beredeneerde interventies op het juiste moment. Naast persoons- en groepsdynamiek kijkt Helen ook op systemisch niveau naar teams en organisaties. Helen is oprecht nieuwsgierig en deinst er niet voor terug om zaken die een rol spelen aan te pakken en het schijnbaar onbespreekbare bespreekbaar te maken. Helen heeft vele jaren gewerkt als kerndocent Groepsdynamica en Persoonlijke Ontwikkeling bij IBO Business school in het Executive MBA-programma. Ze heeft vele jaren ervaring in het werken met (Internationaal werkende) corporates en non-profit organisaties, in teamontwikkeling, leiderschapsprogramma’s en executive development.

Maak verbinding met Helen op LinkedIn

Aangesloten bij:

– TSM Business School als docent Groepsdynamica, intervisiebegeleider en coach

– Eigenaar van KKIO Kamerman Kracht In Ontwikkeling

– Nobco

– Challenge & Support, Coach/counselor in het Programma voor Coaching en counseling van medisch specialisten en medisch specialisten in opleiding

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.