SuperMasterClass | 9 februari 2017 | Hoezo Anders? De kunst van het beslissen

Niets is moeilijker dan het nemen van goede beslissingen. Of je nu een wikker-en-weger bent of vlot een knoop doorhakt, er komt nogal wat kijken bij besluitvorming. Belangen, afwegingen, aannames, emoties, persoonlijke voorkeuren, bedrijfstradities, culturele verschillen en communicatiestijlen: achter de schermen spelen ze een doorslaggevende rol waar we ons vaak niet eens bewust van zijn. Hoe kom je tot een goed besluit? Op 9 februari 2017 organiseert TSM Business School de 7e SuperMasterClass. De middag staat in het teken van het nemen van een goed besluit in een complexe context.
Tijdens de SuperMasterClass kijken we vanuit zowel academisch, multicultureel als praktisch perspectief naar het nemen van beslissingen. We hopen je te inspireren, maar willen je ook vooral laten nadenken over jouw persoonlijke wijze van besluitvorming en de manier waarop dat binnen jouw organisatie gaat.
Als iemand weet hoe dynamisch en ingewikkeld menselijke besluitvorming kan zijn, dan is het José Kerstholt, Professor Besliskunde. Zij heeft onderzocht wat nodig is om tot een goede beslissing te komen. Welke bewuste en onbewuste afwegingen spelen mee? En hoe beïnvloeden intuïtie, emoties en vooroordelen onze besluitvorming? Kerstholt weet niet alleen alles van valkuilen rondom beslissingen, ze kent ook de oplossingen.
Interculturalist Candida Snow bekijkt besluitvormingsprocessen vanuit een multicultureel perspectief. Overlegstructuren blijken cultureel bepaald. Wat zie je daardoor allemaal over het hoofd? En wat nu als gemaakte keuzes niet goed uitpakken. Hoe gaan verschillende culturen om met foute beslissingen?
Naast de interactieve sessies van de twee sprekers, zullen we met een aantal bedrijven in gesprek gaan over besluitvorming binnen hun organisatie. Zij zullen o.a. stilstaan bij de volgende vragen: hoe worden besluiten genomen, wat gebeurt er als een verkeerde beslissing wordt genomen, welke factoren beïnvloeden het beslisproces? Zo proberen we aan tafel én in de zaal te achterhalen wat helpt om te komen tot een goed besluit.

Gepubliceerd: 27 oktober 2016

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.