Studiereis Kaapstad: over internationaal zaken doen en interculturele competenties

Op 20 januari vertrokken we met een groep MBA studenten van TSM naar de University of Stellenbosch in Kaapstad. Het was fantastisch om binnen één week politiek, economie, ondernemen, geschiedenis en cultuur op een presenteerblaadje voorgeschoteld te krijgen door bevlogen gastdocenten. De onderwerpen werden niet alleen belicht vanuit theorie maar ook door middel van werkbezoeken aan townships , een duurzame wijngaard en diverse sociale innovatieve projecten.

Hoe jarenlange onderdrukking en ondermaatse educatie de mensen ook in de huidige tijd nog beïnvloeden blijkt uit de enorme verschillen tussen arm en rijk en de uitzichtloze situatie van de gezinnen in de townships. Uitzichtloos in onze ogen en volgens onze norm, want wat we ook hoorden en konden zien is dat de mensen creatief zijn, muziek maken en vooral leven bij de dag. Een onbedoelde maar mooie levensles voor deze groep ambitieuze MBA studenten.

De studiereis draagt in het MBA programma bij aan de kijk op het internationaal zakendoen en aan de interculturele competenties van de individuele studenten. Dat het ook erg gezellig was en de onderlinge band tussen de studenten versterkt is uiteraard een mooie bijvangst!

Gepubliceerd: 14 februari 2018

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.