Rosalinde van Ruth wint de Leadership Award

De TSM Leadership Award wordt twee keer per jaar uitgereikt aan een MBA deelnemer die op een uitzonderlijke manier leiderschap heeft getoond door teamplay, een academische bijdrage en bijdrage aan de eigen praktijk. Tijdens de diploma-uitreiking van 7 juli jongstleden mocht Rosalinde van Ruth de award in ontvangst nemen voor de manier waarop ze door haar sociale vaardigheden en gevoel voor humor gemakkelijk wist mee te bewegen in een voor haar nieuwe MBA groep. Met een 9,3 voor haar Master thesis heeft ze bovendien een belangrijke bijdrage geleverd aan haar eigen werk en de wetenschap in het algemeen. We vroegen Rosalinde om een reactie:

“Het krijgen van de Leadership Award heeft de diploma-uitreiking voor mij extra speciaal gemaakt. Ik had er natuurlijk op gehoopt maar het zeker niet verwacht. Toen mijn naam zichtbaar werd op de muur kreeg ik een warm gevoel van binnen, ik was erg blij en trots! Mijn kinderen werden helemaal enthousiast in de zaal :-), het was heel bijzonder dat zij, mijn man en mijn ouders erbij waren. Het gekozen worden door medestudenten, coaches en docenten heeft me geraakt omdat ik in deze opleiding mijn kracht opnieuw heb leren waarderen. Ik ben een groepsmens, een verbinder en wil altijd het beste uit iedereen halen. Mijn natuurlijke manier van doen wordt blijkbaar gewaardeerd en dat geeft een goed gevoel en rust. Ik hoef me niet in bochten te wringen om iets anders te laten zien.

Mijn verbindende eigenschappen zijn ook van pas gekomen tijdens mijn studie: ik hecht veel waarde aan een veilige groep en ik denk dat ik daarmee in de twee groepen waar ik in heb gezeten, een positieve bijdrage heb geleverd. Ook hebben deze eigenschappen mij geholpen om een groot aantal mensen bereid te vinden om deel te nemen aan mijn masteronderzoek! In mijn werk heb ik er, naast alle andere kennis die ik heb opgedaan tijdens de MBA, ook profijt van. Ik heb een goedlopend team van mensen die zelfstandig werken met vertrouwen in zichzelf en collega’s en die zich gesteund voelen door mij als leidinggevende. Op het moment dat ze me nodig hebben of er kaders gesteld moeten worden, ben ik er en daarna haal ik mezelf weer uit het centrum van de aandacht.
Op het moment dat ik de Award kreeg werd ik daar erg door overvallen en had ik er weinig woorden voor. Maar ik ben dankbaar, blij en trots dat ik door mijzelf te zijn iets heb kunnen toevoegen aan dit mooie, intensieve opleidingstraject.”

Gepubliceerd: 1 september 2017

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.