Wie zijn wij?

TSM Business School biedt leiders een plek voor vernieuwing en voor duurzame ontwikkeling in een omgeving die volop in beweging is. Wij combineren krachten en talenten en brengen werelden bij elkaar. Niet als doel op zich, maar vanuit de sterke overtuiging dat organisaties van nu niet beter worden van solitair denken en doen. Het benutten van verschillende invalshoeken en het inzetten van collectieve excellentie maakt het mogelijk nieuwe wegen te verkennen en nieuwe antwoorden te vinden.  

Wij zijn TSM Business School. Een plek waar onderzoek, business know how, innovatie en leiderschap samenkomen.

University of Twente, TSM Business School, Netherlands

Onze roots

TSM Business School is in 1987 ontstaan vanuit Universiteit Twente en richt van nature op professionals in technologisch gedreven organisaties, die vanuit de inhoud doorgroeien naar leidinggevende posities.  

Door onze roots hebben we geleerd de kloof tussen technologie en ondernemerschap te overbruggen en begrijpen wij de wereld waarin onze klanten opereren, welke uitdagingen ze tegenkomen en wat het effect is van toenemende complexiteit. 

Al ruim dertig jaar helpen wij deze (toekomstige) leiders bij het uitbouwen van een vernieuwende kijk op de wereld en de rol die ze daarin samen met anderen kunnen vervullen.

Waar staan we voor?

Wij geloven dat in een wereld waarin vraagstukken van organisaties steeds complexer worden, meer vraag ontstaat naar leiders die vanuit een heldere visie de moed hebben te vernieuwen en te verbinden waarbij ze de intelligentie van de groep weten te mobiliseren.

Als academische business school creëren we leeromgevingen waarin leiderschapsontwikkeling direct bijdraagt aan de belofte die organisaties doen, aan de toegevoegde waarde die zij willen leveren. Daarmee gaan wij verder dan het stimuleren van individueel vakmanschap (kennis en kunde) en persoonlijke ontwikkeling. We stimuleren leiders verbanden te zien, disciplines te combineren, en hun organisatie in te richten vanuit toegevoegde waarde.

TSM Business School biedt leiders een plek waar ze ‘leren leren’ om zo zichzelf en hun organisatie continu te vernieuwen. Een plek waar onderzoek, business know-how en leiderschap samenkomt ten dienste van duurzame ontwikkeling in de wereld van nu.

Manon Bouwmann, onderwijsmanager bij Saxion Hogeschool

"De Executive MBA heeft mij het vermogen gegeven om, vanuit een breed bedrijfskundig perspectief, wetenschappelijke inzichten en praktijk aan elkaar te verbinden. Met daarbij de skills om vanuit compassie te handelen en hierop te reflecteren."

Erna Huchshorn, operationeel manager bij Deventer Ziekenhuis

“De Leergang Bedrijfskunde is een mooie praktische opleiding. Je vergaart kennis en ontwikkelt jezelf door te werken aan opdrachten vanuit je eigen werkveld of bedrijf. Leerzaam ook; omdat je te maken hebt met studiegenoten vanuit allerlei sectoren, verbreed je je kennis ook met ervaringen uit hun praktijk.”

Wouter Hofstede, projectleider bij Volkerrail

"Wat mij het meest verrast heeft aan Bedrijfskunde voor Technisch Professionals is het enthousiasme en de praktijkgerichtheid van de docenten. Bij een post-hbo opleiding verwachtte ik veel saaie theorie. Maar de docenten waren allemaal even enthousiast en stonden vol in het bedrijfsleven."

Het TSM team

anita_avatar

Anita van der Kooi

Docent leiderschapsontwikkeling

Annette Meulmeester

Docent leiderschapsontwikkeling en organisatieontwikkeling, programmamanager

Docent Antonie van Nistelrooij

Antonie van Nistelrooij

Docent verandermanagement

Astrid Beijer

Programma manager Incompany

Candida Snow

Docent cross cultural awareness

Carolien van Wersch

Docent leiderschap & duurzaamheid

Ernst Eijsvogel

Directeur

Erwin Hans

Gastspreker

Franke_avatar

Franke Jongsma

Docent persoonlijk leiderschap

Gilles Meijer

Gastspreker

Gosse_avatar

Gosse Korte

Docent proces- en prestatiemanagement

Ingelise de Jongste

Docent persoonlijk leiderschap, trainingsacteur

Jacobien Geuze - TSM

Jacobien Geuze

Docent leiderschapsontwikkeling

Janneke Deterink

Programma manager Incompany

Jeroen_s_avatar

Jeroen Sempel

Docent financieel management

Jimmy Jap-Ngie

Docent persoonlijk leiderschap, trainingsacteur

Joris Heuven

Docent financieel management

José Prins

Programma coördinator

Kim van der Wal

Programma coördinator

Koen Kuijpers

Docent Innovatiemanagement/Bedrijfskundig project

Leo van Dongen

Gastspreker

Maaike_avatar

Maaike Arends

Docent leiderschapsontwikkeling

Maaike Nooitgedagt

Docent strategie & verandering

Marie-Claire Dassen

Docent leiderschapsontwikkeling

Mark Stam

Docent persoonlijk leiderschap, programmamanager

Matthias de Visser

Docent organisatiemanagement

Maurits Groen

Gastspreker

Michiel_avatar

Michiel Schoemaker

Docent human resource management

TSM_Nalou Cozijn

Nalou Cozijn

Studieadviseur

Nathalie Vrancken

Docent persoonlijk leiderschap

Philippe Bailleur

Docent leiderschapsontwikkeling en organisatieontwikkeling

Raymond Loohuis

Docent innovatiemanagement

Sabine Koop

Coach

Sander Harperink

Programma directeur

Simon Noorman

Docent human resource management

Simone Grobbink

Programma Manager

Waarom TSM?

TSM Business School biedt een unieke combinatie van bedrijfskundige kennis, leiderschapsontwikkeling en praktische toepasbaarheid. Duizenden deelnemers hebben dankzij hun TSM-opleiding verandering en vernieuwing weten te creëren, vanuit hun persoonlijke kracht. Of het nu deelname aan een van onze open opleidingen is of een Incompany programma; we streven ernaar de unieke kracht van iedere leider naar boven te halen.

Wij zijn een Business School die dichtbij onze deelnemers staat. Met veel persoonlijke aandacht en een informele, no nonsens aanpak. Leiderschap vraagt bescheidenheid, verantwoordelijk­heid en overtuigingskracht. Maar ook de drive om dingen gedaan te krijgen en impact te willen hebben op mensen, organisatie én de maatschappij. Dat kenmerkt ook de ruim 8000 alumni die de afgelopen 30 jaar programma’s  van TSM hebben doorlopen. Je pikt ze er zo uit.

  • Vanaf dag 1 focus op jouw persoonlijk leiderschap;
  • Kleine groepen met veel persoonlijke aandacht;
  • Leren van andere ervaren professionals;
  • Unieke combinatie van bedrijfskundige kennis, leiderschapsontwikkeling en praktische toepasbaarheid.

Principles for Responsible Management Education

TSM Business School steunt al ruim 10 jaar het initiatief van de Verenigde Naties voor verantwoord managementonderwijs. Met het verankeren van de zes uitgangspunten in onze programma’s dragen we bij aan de wereldwijde beweging voor verantwoord managementonderwijs én stimuleren we leiderschap dat bijdraagt aan de realisatie van de Sustainable Development Goals in 2030.

“The PRME initiative was launched to nurture responsible leaders of the future. Never has this task been more important. Bold leadership and innovative thinking are needed to achieve the Sustainable Development Goals.”
– Antonio Guterres, United Nations Secretary-General –

 

Onze InCompany programma's

Ontwerp en uitvoering van unieke leerinterventies die aansluiten op de specifieke behoeften van organisaties

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.