Leergang Verdiepend Leiderschap - TSM Business School

Leergang Verdiepend Leiderschap

Je bent een professional die mensen aanstuurt en al beschikt over kennis van bedrijfskundige processen. Je beseft dat de wereld om je heen snel verandert. Om richting te geven aan je organisatie en je team is het noodzakelijk voorbij je eigen kennis en vaardigheden te kijken en die van anderen optimaal te benutten.

20 maart 2023
6 maanden
hbo
Nederlands
Enschede
6 uur per week
Certificaat
10 personen per groep

De volgende stap in jouw leiderschapsontwikkeling

Binnen de Leergang Verdiepend Leiderschap vergroot je je bewustzijn over jouw rol en kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden als leider en ga je op zoek naar manieren om de kwaliteiten in jezelf en je team effectiever te benutten en de impact op de organisatie te vergroten.

Dat doe je door te onderzoeken waar jouw kracht ligt als leider, maar ook door te kijken naar jouw ontwikkelpotentieel en te onderzoeken welke van jouw gedragspatronen belemmerend of juist stimulerend werken.

De Leergang Verdiepend Leiderschap in het kort

De opleiding is compact, intensief en ervaringsgericht: jouw dagelijkse werkpraktijk als leider is de basis van een persoonlijke leerreis, die goed te combineren is met een full-time baan en privé-leven.

In de seminars volg je de collectieve leerlijn, waarin je theoretische kennis direct aan de praktijk koppelt en experimenteren met nieuw gedrag centraal staat. De coaching, intervisie, 360-graden feedback en werkvormen waarin experimenteren centraal staat scheppen ruimte voor reflectie en actie.

  

Voor wie

Om toegelaten te worden tot de Leergang Verdiepend Leiderschap moet je voldoen aan de volgende criteria: 

 • Hbo werk- en denkniveau 
 • Je geeft minimaal 3 jaar formeel of informeel leiding aan een team

Na de Leergang Verdiepend Leiderschap

 • heb je meer inzicht in jezelf, jouw patronen en jouw rol als leider in een steeds complexer wordende wereld.
 • heb je inzicht in jouw leiderschapsstijl en hoe je deze effectief inzet in de aansturing van je medewerkers.
 • heb je inzicht in groepsdynamica en tools om sturing te geven aan teamontwikkeling.
 • heb je handvatten voor jouw als leider om veranderingen effectief door te voeren.

Meer weten?

Download vrijblijvend de brochure voor meer informatie over de Leergang Verdiepend Leiderschap

Het programma

De Leergang Verdiepend Leiderschap bestaat uit 4 seminars. Tijdens deze sessies gaan we met elkaar experimenteren, geven we betekenis aan theorie en verkennen we vraag stukken met elkaar.

 1. Leiderschap aan jezelf

  In dit eerste seminar schetsen we de context van de opleiding. Na een intensieve kennismaking met elkaar, kijken wat het betekent om leiding geven in de huidige tijd. Om te bekijken welke stappen jij hebt te zetten in jouw leiderschap, zet je voorafgaand aan het eerste seminar een 360 feedback assessment uit.

 2. Leidinggeven aan de ander

  Dit seminar zoomt in op jouw eigen stijl van leidinggeven. Ieder mens is anders en vraagt wat anders in de aansturing. Hoe zorg jij dat je de juiste stijl inzet? Maar ook: hoe coach je vervolgens jouw medewerker op zo’n manier dat hij/zij zich ten volle kan ontplooien en tot optimale prestaties kan komen?

 3. Leidinggeven aan teams

  Welke kennis en vaardigheden helpen jou om een team effectief te laten functioneren en ontwikkelen? Je leert op een waarderende manier je eigen team te beschouwen en aan te sturen.

 4. Leidinggeven aan verandering

  Tijdens seminar 1 kwam het al aan bod, als leider heb je een rol in het sturen van jouw team in een steeds complexer wordende wereld. Dit betekent dat het doorvoeren van veranderingen aan de orde van de dag zal zijn. Hierbij kijken we ook naar jouw patronen, wanneer zijn deze ondersteunend aan het veranderproces en wanneer juist belemmerend.

Geïnteresseerd? Neem een optie!

Ben je geïnteresseerd in de opleiding en wil je zeker zijn van een plaats tijdens de volgende editie? Neem alvast een optie!

Annette Meulmeester over leiderschap in een veranderende wereld

De wereld waarin organisaties moeten opereren wordt steeds complexer. Disruptieve ontwikkelingen vergroten de onvoorspelbaarheid. Dat vraagt om een wezenlijk andere vorm van leiderschap, vertelt Annette Meulmeester, organisatiecoach en docent van TSM Business School.

“Je kunt in zo’n omgeving niet meer op grond van meerjarenplannen en prognoses en ‘dashboardinformatie’ leiddinggeven. Je moet de onzekerheid omarmen, erkennen dat je niet alles weet en teams zo inrichten dat ze in staat zijn te blijven leren. Alleen op grond van collectieve intelligentie en wendbaarheid kunnen teams meebewegen in een snel veranderende omgeving.”


Lees verder

Financieringsmogelijkheden

Studiefinanciering
Sinds 2018 biedt Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) het Levenlanglerenkrediet voor studerende professionals. Kijk op www.duo.nl voor meer informatie.

STAP-budget
Je kunt voor deze opleiding een vergoeding aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar. Deze vergoeding van de overheid heet het STAP-budget. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Vraag de subsidie op tijd aan, minimaal 4 weken voor de start van de opleiding. Lees meer over het STAP-budget en hoe je deze vergoeding moet aanvragen.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.