Finance for non financials

De investerings-vraagstukken waarmee je regelmatig wordt geconfronteerd hebben direct consequenties voor de winstgevendheid en continuïteit van de organisatie. Inzicht in de financiën van de organisatie is daarom essentieel. Een betere kennis van financieel management zorgt ervoor dat je beslissingen op ratio kunt funderen. Je weet betekenis te geven aan de cijfers en de wereld achter de cijfers. 

2 juni 2022
2 weken
Hbo
Nederlands
Omgeving Utrecht (NIVE Opleidingen)
4 dagdelen per week inclusief colleges
Certificaat

Neem betere beslissingen met scherpere kennis van finance

  • Analyseer de huidige financiële situatie van jouw organisatie. 
  • Geef met kengetallen betekenis aan de cijfers en de wereld achter de cijfers. 
  • Krijg inzicht in de financiën van de organisatie.
  • Weet beslissingen over toekomstige investeringen helder te verantwoorden. 

Voor wie

De cursus finance for non financials is ontwikkeld voor managers en professionals met een hbo opleiding, die hun inzicht in financieel management willen verbreden en verdiepen. De kennis is direct toepasbaar in de praktijk.  

Doel van deze opleiding

In de module Grondslagen van Financieel Management word je in slechts drie dagen wegwijs gemaakt in de begrippen van financieel management. Je oefent met praktische methoden en krijgt handvatten aangereikt om  

  • De huidige financiële situatie van de organisatie terdege te analyseren.
  • Door middel van kengetallen betekenis te geven aan de cijfers.
  • Beslissingen over toekomstige investeringen helder te verantwoorden.

De module Advanced Finance for non-financials zoeken we in drie dagen verdieping op onder andere de onderwerpen kostprijsberekeningsmethoden, financieringsvormen, budgettering en financiële planning. 

Het programma

Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij jouw voorkennis bestaat de cursus Finance for non financials uit twee modules: Grondslagen van Financieel Management en Advanced finance for non financials. Deze zijn op aanvraag ook apart van elkaar te volgen. De eerste module geldt als fundering voor de tweede module, die een verdieping is. Lees meer over de opbouw van de opleiding in de brochure. 

Financieringsmogelijkheden

STAP-budget

Je kunt voor deze opleiding een vergoeding aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar. Deze vergoeding van de overheid heet het STAP-budget. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Vraag de subsidie op tijd aan, minimaal 4 weken voor de start van de opleiding. Lees meer over het STAP-budget en hoe je deze vergoeding moet aanvragen.

Meer weten?

Download vrijblijvend de brochure voor meer informatie

Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met onze partner NIVE Opleidingen.

Docenten

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.