Heeft u vragen? Bel ons op 088 489 80 00

Executive MBA in Onderwijs

Strategisch leiding te geven in het onderwijs.

TSM Business School en MijnID.nu bieden gezamenlijk een onderwijs MBA aan. Deze is bedoeld voor ervaren schoolleiders die hun impact op hun onderwijsomgeving willen vergroten. Ze hebben de ambitie om meer strategisch leiding te geven in hun huidige functie, of ze ambiëren een nieuwe functie waarin strategisch leiderschap een grotere rol speelt.

Niveau
Academisch
Duur
14 maanden
Startdata en locatie
5 oktober 2017 (Enschede)
Investering
€20.250,-
Proefcollege
30 augustus 2017 (Enschede)
Titel
MBA titel

Persoonlijk Studieadvies

Neem contact op met onze studieadviseur:

Nick van Hannen
088 - 48 980 44
n.vanhannen@tsm.nl

Introductie

De Executive MBA in Onderwijs bestaat uit twee fases. De eerste fase bestaat uit de opleiding ‘Schoolleiders van Betekenis’ van MijnID.nu. De tweede fase bestaat uit een programma dat onder eindverantwoordelijkheid van TSM wordt uitgevoerd. In deze tweede fase staat uw leiderschapsontwikkeling centraal en  worden bedrijfskundige en academische handvatten aangereikt om managementvraagstukken te analyseren en te werken aan innovatieve onderwijsoplossingen.

Fasering Executive MBA

Fase 1
Schoolleider van Betekenis

Door: MijnID.nu

Instroomeis: HBO-Bachelor diploma

Duur: Eigen tempo

Diploma: Erkend Schoolleidersdiploma 'Vakbekwaam'

Fase 2
Executive MBA in Onderwijs

Door: TSM Business School

Instroomeis: Erkend Schoolleidersdiploma 'Vakbekwaam'

Duur: 14 maanden

Diploma: Executive MBA in Onderwijs, waarbij de MBA titel wordt verleend

Wat levert de Executive MBA in onderwijs u op?

 • Het beter kunnen doorgronden van praktische managementvraagstukken door ze op academische wijze te analyseren.
 • Eigen visie op leiderschapsontwikkeling: verrassende inzichten in uw eigen rol en de impact die u kunt hebben op mensen en organisaties.
 • Het kunnen plaatsen van bedrijfskundige vraagstukken in een integrale schoolcontext en deze kunnen vertalen naar concrete innovaties.

Toelatingseisen

De Executive MBA in Onderwijs is ontwikkeld voor ervaren directeuren in het onderwijs: algemeen directeuren en rectoren, stafdirecteuren, meerschoolse directeuren, bovenschoolse directeuren en ervaren schooldirecteuren.

Deelnemers met een schoolleidersdiploma van MijnID.nu kunnen rechtstreeks instromen in Fase 2. Voor deelnemers zonder een gecertificeerd schoolleidersdiploma volgen eerst de opleiding ‘Schoolleiders van Betekenis’ bij MijnID.nu. Afhankelijk van de ervaring kan MijnID.nu vrijstellingen verlenen voor onderdelen van deze schoolleidersopleiding.

Om een dynamische en actieve deelnemersgroep te waarborgen hanteert TSM Business School de volgende toelatingseisen:

 • Schoolleidersdiploma `Schoolleiders van Betekenis’
 • HBO Bachelor
 • 5 jaar relevante werkervaring
 • Positieve terugkoppeling van het intakegesprek

Programma

TSM Business School en MijnID.nu bieden gezamenlijk een Executive MBA in Onderwijs aan. De eerste fase bestaat uit de opleiding ‘Schoolleiders van Betekenis’ van MijnID.nu. Voor meer informatie over de inhoud van de eerste fase verwijzen we u naar de website van MijnID.nu

Fase 2: Executive MBA in Onderwijs – 41 ECTS

Bedrijfskundige modules

 • Richting geven
 • School en omgeving
 • Vormgeven en ontwikkelen
 • Samenwerkend leren

Proeven van Bekwaamheid

 • Groepsproject Leiderschap in Leren
 • Individuele masterproeve

Integratieve leiderschapsmodule

 • Persoonlijk leiderschap

Internationaal-vergelijkende module

 • Internationale studiereis naar de Academy of Management of een bezoek aan een school in Afrika/ Azië

Praktische informatie

Fase 1: Schoolleiders van Betekenis

Voor meer informatie over de praktische informatie van de eerste fase verwijzen we u naar de website van MijnID.nu

Fase 2: Executive MBA in Onderwijs

Het programma van Fase 2 kent een gemiddelde doorlooptijd van 14 maanden. De feitelijke duur zal per deelnemer verschillen en is afhankelijk van de hoeveelheid beschikbare tijd en het gewenste studietempo van de deelnemer.

De bijeenkomsten vinden plaats op diverse nationale en internationale locaties, zoals:

 • Campus van de Universiteit Twente
 • Het kantoor van MijnID.nu in Apeldoorn
 • Partner business schools in Europa
 • Schoollocaties van de deelnemer

Investering

Voor van de Executive MBA in Onderwijs, betaal je € 20.250,- (vrijgesteld van BTW). Deze prijs is inclusief arrangementskosten, diners (alleen in Nederland), literatuur, syllabi en exclusief overnachtingskosten en reis- en verblijfskosten studiereizen.

Fiscaal voordeel

Opleidingskosten zijn in principe als buitengewone lasten aftrekbaar via de inkomstenbelasting. Dit houdt in dat de alle opleidingskosten van de Executive MBA, met inachtneming van een drempel op uw inkomen, in mindering kunnen worden gebracht. Meer informatie vindt u via www.belastingdienst.nl

Proefcollege

Wil je ervaren wat een opleidingsprogramma van TSM Business School inhoudt? Kom dan naar één van onze proefcolleges. Een proefcollege wordt verzorgd door één van de kerndocenten van de Executive MBA. Uiteraard geven we je die avond graag een studieadvies op maat.

Programma

 • 18.45 – 19.00 uur: Ontvangst
 • 19.00 – 21.30 uur: Presentatie TSM Business School en proefcollege over een thema uit de opleiding
 • 21.30 – 22.00 uur: Borrel en gelegenheid tot nabespreken

Wanneer en waar

Datum Locatie Onderwerp
30 augustus Enschede Organisatieverandering

Aanmelden

Meld je hieronder kosteloos aan voor het proefcollege:

Aanmelden

Als u voldoet aan de toelatingseisen kunt zich aanmelden voor het programma. Dat doet u door het aanmeldingsformulier, samen met uw CV, kopie diploma en motivatiebrief in te sturen.

Download hier uw aanmeldformulier

1. Intakegesprek

Na ontvangst van uw aanmeldingsformulier nemen we contact met u op om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek gaat u samen met de programmamanager uw doelen en ambities voor het programma vastleggen. Bij TSM Business School vormen uw achtergrond en carrièrepad samen met uw ambities het vertrekpunt. Samen analyseren we uw behoeften en bepalen we uw ontwikkeltraject.

2. Toelatingscommissie

Op basis van uw CV, diploma`s, motivatiebrief en intakegesprek zal de toelatingscommissie het definitieve besluit over uw toelating tot de Executive MBA schriftelijk aan u communiceren.

3. Ontwikkelassessment

Na toelating wordt u uitgenodigd voor een ontwikkelassessment. Het ontwikkelassessment heeft als doel, het helder krijgen van uw talenten alsmede uw aandachtsgebieden en ontwikkelbehoeftes. Het ontwikkelassessment bestaat uit een online testprogramma, een rollenspel en een interview.

Meer weten? Download hier direct de brochure

TSM Business School

Als business school ontstaan vanuit de Universiteit Twente richten we ons van nature op het ontwikkelen van de talenten van professionals en managers die werken in technologisch complexe omgevingen. Daar waar het vermogen om te veranderen de kritische succesfactor vormt. We ondersteunen ze bij het uitbouwen van een vernieuwde kijk op de wereld en de rol die ze daarin kunnen vervullen.