Online leren bij TSM Business School

Een wereld zonder echt contact… een wereld waarbij we elkaar niet in persoon kunnen ontmoeten. Dat is een wereld die heel ver van TSM Business School af staat. En toch moeten we er nu onze weg in zien te vinden. Hoe gaat dat? En hoe zorgen we ervoor dat we het echte contact hierbij niet verliezen?

Noodgedwongen zijn we met al onze open opleidingen (Executive MBA, Leergang Bedrijfskunde en Bedrijfskunde voor Technisch Professionals) tijdelijk overgestapt op online leren. Wanneer persoonlijk contact één van je grootste pijlers is, is dat een harde realiteit. Kan dat wel zomaar, onze opleidingen online verzorgen? Nee, zeker niet. De afgelopen weken hebben we veel (virtueel) contact gehad met deelnemers en docenten. Wat kan wel, wat kan niet?

Hartverwarmend

Hartverwarmend om te zien hoe flexibel en voortvarend onze docenten hiermee aan de slag zijn gegaan en hoe groot het vertrouwen is dat deelnemers in ons hebben. In razend tempo worden er manieren gevonden om ook online de gewenste kwaliteit te bieden. Welke werkvormen gebruiken we? Hoe behouden we de interactie? Hoe lang is het wenselijk om achter een scherm te leren?

Want, fijn dat er dingen online kunnen, maar als het ten koste gaat van de kwaliteit dan doen we het liever niet. Zo is er ook voor gekozen om een aantal modules te verschuiven. En met pijn in het hart hebben we de start van Executive MBA 70 moeten uitstellen. Maar het is ook verrassend om te zien hoeveel er uiteindelijk wel doorgaat.

Van online prikbord tot break-out room

De creativiteit van docenten hierin is bewonderenswaardig. Zo hebben we gewerkt met online prikborden, polls en online break-out rooms. Maar ook een simpel: ‘loop een rondje terwijl je belt met je buddy en deze vraag bespreekt’ zorgt ervoor dat er niet uren lang geluisterd hoeft te worden achter een scherm. Al bestaan de verschillende vakken nooit uit urenlange sessies met alleen maar luisteren, ook niet als we wel bij elkaar zijn.

We leren veel, en nee, heus niet alles gaat vlekkeloos. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij niet hadden verwacht dat er online zoveel mogelijk is. Desondanks kunnen we niet wachten tot we elkaar weer live kunnen ontmoeten. Want persoonlijk contact, dat blijft voor ons een enorme meerwaarde.

Hopelijk zien we elkaar snel in real life bij een van de opleidingen of proefcolleges. En mocht dat niet zo zijn dan zien we je graag virtueel!

Gepubliceerd: 24 april 2020

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.