Nieuwe talenten in ons midden

“Welkom bij TSM Business School!” Vol spanning komt de nieuwe groep ambitieuze ingenieurs binnen lopen bij Landgoed den Heiligenberg in Leusden. Enkele herkennen elkaar van het proefcollege, anderen kijken wat onwennig in het rond. Herkenbaar? De start van een opleiding is altijd een spannend moment. Gelukkig ontdek je al snel dat je met een groep gelijkgestemden deel neemt en begint de energie en leergierigheid te borrelen.

Zo startten we op 15 februari 2016 met groep 68 van de opleiding ‘Management voor jonge Ingenieurs’. Een mooie, gemengde groep van software engineers, operationeel managers, werkvoorbereiders en projectcoördinatoren. Allen hebben ze een technische HBO of WO vooropleiding, hebben een aantal jaren werkervaring en willen graag hun management vaardigheden ontwikkelen. De een heeft al een leidinggevende functie, de ander verwacht deze op korte termijn te bekleden. Tijdens de kennismaking ontdekken we dat iedereen graag zijn blikveld wil verbreden door middel van de bedrijfskundige modules, de praktijkopdracht en aan de slag wil met zijn/haar persoonlijke vaardigheden.

Een aantal deelnemers uitgelicht:

Martijn Ebben – Project Engineer bij Oosterhof HolmanIk ben deze opleiding gestart om over een aantal jaren door te kunnen groeien naar een leidinggevende functie (als projectmanager) binnen Oosterhof Holman. Voor een functie als projectmanager moet je, nog meer dan in mijn huidige functie als projectengineer, goed met mensen kunnen communiceren. Dit heb je niet alleen nodig om aan mensen leiding te geven, maar ook om met opdrachtgevers te overleggen en om bijvoorbeeld acquisitie te plegen. Dit talent hoop ik in de opleiding verder te ontwikkelen.

Wikash Jharihar – operationeel manager bij Van Rossum Engineering
De reden dat ik de opleiding ben gestart is om meer structuur te kunnen aanbrengen binnen de organisatie en de organisatie naar een hoger niveau kan tillen. Daarnaast hoop ik mijn leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen. Als ik aan het einde van de opleiding kan zeggen dat ik van een klein bedrijf een professionele én goed gestructureerde organisatie heb gemaakt, dan ben ik zeer tevreden.

Wim Korterink – Lead Engineer bij Cofely GDF
Na een aantal jaren als engineer gewerkt te hebben, had ik de wil om mezelf verder te ontwikkelen. Ik merkte al snel dat de technische verdieping niet mijn grootste interesse had. Daarentegen wil ik wel graag verder als ‘manager’. Ik heb de ambitie om projectleider/manager te worden en hiervoor wil ik een aantal vaardigheden en gedragseigenschappen ontwikkelen. Met name wil ik mij als leidinggevende verder ontwikkelen. Hoe ben ik een ‘stimulerende’ leidinggevende? Hoe creëer ik een positieve inspirerende werkomgeving voor mijn collega’s?

Tim Maas – Engineer Kaak Groep Nederland
Met deze opleiding hoop ik mijn kennis te verbreden en beter te leren communiceren binnen en met een team. Ik hoop en verwacht dat deze opleiding mijn interesse in bedrijfsmanagement verder voedt.

Gepubliceerd: 29 maart 2016

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.