Minister Slob bezoekt afstudeerproject MBA alumni

Op 14 mei bezochten minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media en gedeputeerde van de Provincie Overijssel Eddy van Hijum de Technicampus in Deventer. Hier maakten beide heren kennis met het Beroepen Oriëntatie Programma, dat als afstudeerproject ontwikkeld werd door een netgroep van Executive MBA 60.

Robert Bos, Jan Haverkamp, Arno Krikke en Marlinda Rademaker ontwikkelden voor dit project een VR-bril, die scholieren kan helpen bij hun beroepskeuze. Met de bril op kunnen zij ervaren hoe het er in de praktijk aan toe gaat, en zich zo een beeld vormen van verschillende beroepen.

Jan Haverkamp: “Het Beroepen Oriëntatie Programma is bedoeld om vmbo leerlingen proactief en preventief te helpen bij het maken van de keuze voor een vervolgopleiding in de techniek. Dat dit aansluit bij de actualiteit blijkt maar weer uit het bezoek van de minister en gedeputeerde.”

Voor dit project wonnen Robert, Jan, Arno en Marlinda bij hun afstuderen de Sustainable Innovation Award, voor het meest duurzame afstudeerproject binnen hun Executive MBA jaargang.

Het Beroepen Oriëntatie Programma richt zich nu met name op de technische sector, maar wordt doorontwikkeld door een netgroep van Executive MBA 61.

Gepubliceerd: 29 mei 2018

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.