Meet & Greet TSM & MST: Make a switch

Op 30 april organiseert TSM Business School samen met Medisch Spectrum Twente (MST) een inspirerende Meet & Greet bijeenkomst met Marco de Witte, kerndocent verandermanagement bij TSM.
De nieuwbouw van het MST is in volle gang. Dit betekent een nieuwe locatie die in alle opzichten voldoet aan de eisen van de huidige tijd. Dit betekent echter ook dat er een verandering op til is die een eigentijdse manier van werken vraagt. In dit opzicht biedt nieuwbouw kansen voor verandering: een nieuw huis, een nieuwe inrichting, nieuwe processen. Wat dit in de praktijk betekent, wordt uiteengezet door professionals uit het MST en een expert op het gebied van verandermanagement.
In veel veranderingsprocessen spelen de spanningen meer onder, dan boven tafel. Toch wordt de kracht van emoties nogal eens onderschat. Recente inzichten in de neurowetenschappen leren ons juist dat emoties van rechts komen en voorrang hebben. In het boek Switch (Chip en Dan Hearth) wordt een prachtige metafoor geïntroduceerd voor de manier waarop onze hersenen werken. Onze rationele kant wordt beschreven als de Berijder van onze emotionele kant, een Olifant.*
Tijdens de Meet & Greet op 30 april gaan we ‘met de olifant op pad’ en ontdekken we de kansen voor het MST aan de hand van het innovatieve nieuwbouwproject.
Daarnaast is er volop gelegenheid kennis te maken met de bedrijfskunde programma’s van TSM Business School.

Programma

17.30 – 18.00 uur     Inloop, incl. versnaperingen
18.00 – 19:00 uur     Welkom & informatie over TSM en opleidingsadvies
19:00 – 20:15 uur     Nieuwbouw in relatie tot verandering in gesprek met Erwin de Kovel & Heidi Witbreuk (bedrijfskundig managers MST /  TSM-alumni) en Mariska de Groot (programmadirecteur nieuwbouw MST) over nieuwbouw in relatie tot verandering
20:15 – 21:15 uur     Lezing ‘Met de olifant op pad’ Marco de Witte, kerndocent verandermanagement TSM
21.15 – 22.00 uur    Napraten / netwerken incl. drankje

Voor wie

Deze Meet & Greet is bedoeld voor hen die TSM beter willen leren kennen. We hebben tevens enkele plekken beschikbaar voor alumni en deelnemers die een zakenrelatie en/of collega als introducé mee willen nemen.

Waar

Medisch Spectrum Twente, Haaksbergerstraat te Enschede

Gepubliceerd: 5 november 2015

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.