MBA Groep 3 komt na 25 jaar nog steeds jaarlijks samen

In september vierde TSM MBA Groep 3 haar jubileum. 25 Jaar geleden haalden zij hun MBA diploma en sindsdien komen ze ieder jaar in het laatste weekend van september samen. De gesprekken en de opzet van het programma zijn veranderd, maar de verbinding is er nog steeds.

MBA Groep 3 begon in 1990 met 18 deelnemers, 17 mannen en 1 vrouw, aan de opleiding. Deze vrouw was de eerst vrouwelijke MBA deelnemer binnen TSM. Door de groep werd ze op handen gedragen. Vier dagen per maand, van woensdag tot en met zaterdag, volgde de groep colleges in Enschede. Woensdag, donderdag en vrijdag zaten ze tot ongeveer 21.30 uur in de schoolbanken, waarna ze nog gingen sporten en een bezoekje aan de bar natuurlijk ook niet werd overgeslagen. Bijkomen op zondag was dan ook geen overbodige luxe, zeggen ze tijdens de reünie die op 30 september jl. plaatsvond.

“Destijds gingen we allemaal vol voor onze carrière. Binnen de MBA kregen we een toolbox aangereikt die leidde tot veel mogelijkheden. We zijn er eigenwijzer van geworden’, zeggen ze nu. Al nadenkend is de conclusie, dat het zelf houden van de regie misschien wel de rode draad is bij mensen, die de MBA hebben gevolgd. Regie houden als CEO of als ondernemer. Want veel alumni uit groep 3 zijn uiteindelijk ondernemer geworden. ‘Daarnaast is ook het beeld van jezelf veranderd. Gedurende de opleiding zijn de luiken opengedaan. Zelfreflectie maakte ook toen al een belangrijk onderdeel van de opleiding uit. Je hoeft niet alleen succes met elkaar te delen, het zijn niet alleen maar de tools die we hebben geleerd, maar ook leren omgaan met hoe het leven op je afkomt.”
De alumni omschrijven zichzelf als brutale, leergierige en ambitieuze studenten. “In Twente zogen we alle kennis als een spons op, waarna we ’s maandag op het werk onze kennis direct wilden inzetten om veranderingen door te voeren. Dat kanaliseren van de kennis was wel een uitdaging.”

In de 25 jaar dat de groep samen komt zijn de gespreksthema’s veranderd. Naarmate de carrières vorderden gingen kinderen een rol spelen en werd de balans werk-privé belangrijker. Nu is de groep op het punt aangekomen dat ze zich afvragen wat ze de komende 10 jaar nog willen gaan doen en wat de gezondheid toelaat.

Er wordt nog volop gepraat over de mogelijkheden voor de komende jaren, deze MBA-ers zijn er nog niet klaar mee. Na de lunch in de Drienerburght, waar ze 25 jaar geleden ook les hadden, volgt er nog een lezing van docent Jeroen Sempel. De speeches zijn inmiddels achterwege, maar de herinneringen nog even levendig.

Gepubliceerd: 7 november 2017

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.