‘Het is een investering van een jaar, maar wat is nou een jaar als je weet wat je er allemaal uit kan halen?’ – Arnaud Papma en Marjolein Kröner – Alumni van de Leergang Bedrijfskunde

Arnaud Papma en Marjolein Kröner ontmoetten elkaar tijdens de leergang Bedrijfskunde, waar ze beiden zochten naar verdieping en verbreding van hun kennis en vaardigheden. Arnaud en Marjolein hadden een connectie vanaf de allereerste dag en kozen elkaar als ‘buddy’s’ op basis van de overlap in hun verhalen. Arnaud: “Ik dacht dat Marjolein en ik wel goed zouden kunnen samenwerken, dus dat ging wel goedkomen.”

Gepubliceerd: 22 maart 2024

Impact van de leergang

Arnaud, werkzaam bij Reginox als General Sales Director, is verantwoordelijk voor sales & marketing. Hij deelde hoe belangrijk de opleiding voor hem was voor zijn professionele ontwikkeling: “Ik begon aan de opleiding om meer verdieping te krijgen in alle aspecten van een bedrijf. Van HRM en financiën tot het neerzetten van de juiste strategie.” 

Marjolein, die na 10 jaar als adviseur (e)-Dienstverlening en Informatievoorziening bij de gemeente Oost Gelre, in januari Teamleider Dienstverlening werd, zag in de Leergang Bedrijfskunde een kans om haar leiderschapsrol te versterken: “Ik had de wens om mij als adviseur sterker te voelen. Ik deed vaak dingen op gevoel en vroeg me af wat ik anders zou doen met meer bedrijfskundige kennis. De verdieping die ik daarnaast kreeg door de module ‘Persoonlijk Leiderschap’, versterkte dit.” 

Ideeën en inzichten delen

De samenwerking tussen Arnaud en Marjolein, als studiegenoten en buddy’s, was een belangrijk onderdeel van hun leerproces. “Vanaf dag één hadden wij een lijntje. Er was een connectie”, vertelt Marjolein. Arnaud knikt instemmend en vertelt hoe belangrijk hun band was voor hun leerervaring: “We konden ideeën en inzichten delen, wat enorm waardevol was.” Marjolein vult aan: “Je deelt veel samen, helpt elkaar, ziet elkaar worstelen, maar ook groeien – ik vond dat verrassend en had dit van tevoren niet bedacht.” 

Eén van de lessen die ze leerden, was hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen en het overzicht te bewaren. Arnaud vertelt: “Rust en overzicht creëren, handelen met overwegingen en overtuiging, dat heb ik geleerd.” Marjolein voegt toe: “Het belangrijkste wat ik heb geleerd, is dat kennis prachtig is, maar de manier waarop je dit inzet als persoon minstens zo belangrijk is. Veel hangt af van jouw persoonlijk leiderschap en het vertrouwen in jezelf.” 

Beiden merkten na het volgen van de Leergang Bedrijfskunde een verschil in hun dagelijks werk. Marjolein: “Je leert zaken vanuit een breder perspectief te benaderen. Dat heeft mij steviger gemaakt als persoon en sterker in mijn rol als leidinggevende.” Arnaud: “Ik ben meer vanuit kennis gaan handelen en een stuk rustiger en opener geworden.”
De mix van achtergronden bij hun medestudenten maakte voor hen het leren extra interessant. Door te leren van en samen te werken met mensen uit verschillende sectoren en functies, kregen ze nieuwe inzichten die ze direct in hun eigen werk konden toepassen. 

Een intensief maar prachtig jaar

Arnaud en Marjolein blikken terug op een waardevolle leerreis. Arnaud: “Ik raad het zeker aan. Het is een leerzaam traject, en de modules zijn eigenlijk ondergeschikt aan het proces van samen inzichten opdoen. Het is een investering van een jaar, maar wat is een jaar als je weet wat je eruit kan halen?” Marjolein bevestigt: “Bereid je voor op een intensief maar prachtig jaar. Het is hard werken, maar absoluut waardevol en je hebt er ontzettend veel aan in je verdere loopbaan.”

Leergang Bedrijfskunde

Wil je je op zowel bedrijfskundig als persoonlijk vlak ontwikkelen en op een hoger niveau kunnen meepraten binnen jouw organisatie? Lees dan meer over de Leergang Bedrijfskunde in de brochure.

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.