Janneke Braamhaar over leergang Bedrijfskunde

De Leergang Bedrijfskunde van Janneke Braamhaar

Janneke werkt sinds september 2021 als HR adviseur binnen het HR team van de divisie Strategie & Transformatie binnen Achmea. In haar functie houdt Janneke zich bezig met diverse thema’s, zoals de uitdagingen rondom het thuiswerken, het hybride werken. Hybride werken is een unieke kans om werk anders te organiseren maar brengt ook uitdagingen met zich mee voor een werkgever als Achmea. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor betrokkenheid bij de organisatie, en hoe moet je omgaan met de werk-privébalans en het sociaal-emotionele effect van werken op afstand? Andere thema’s waar Janneke zich mee bezig houdt zijn onder andere Strategisch Workforce Management, Leiderschap, Specialist Development, Management Development.

Gepubliceerd: 31 januari 2022

The bigger picture

Janneke rondde in 2021 de Leergang Bedrijfskunde van TSM Business School af. Ze koos voor de opleiding omdat ze meer allround kennis wilde opdoen. “Wanneer ik vanuit mijn HR ‘bril’ meepraat en meedenk wil ik begrijpen wat er speelt in de business en wat de impact is op vraagstukken. ‘The bigger picture’ snappen om het juiste gesprek te hebben met elkaar waarin de juiste vragen gesteld worden.”

Nu ze de opleiding heeft afgerond, merkt ze dat ze werkinhoudelijke zaken vanuit meerdere gezichtspunten benadert en eerst een volledig beeld schetst. “Daardoor heb ik scherp of ik überhaupt een rol heb/moet hebben binnen een vraagstuk en zo ja wat dan deze rol is. Dit is efficiënter en effectiever dan direct in de actiemodus schieten terwijl nog niet uitgekristalliseerd is wat het vraagstuk is. Dit betekent niet dat dit niet ook nodig is: er zijn uiteraard zaken die om direct handelen vragen. Dit scherp te hebben en houden is wat ik in de Leergang Bedrijfskunde heb geleerd. Klinkt makkelijk maar is nog best moeilijk!”

Unieke setting

Persoonlijk leiderschap loopt als een rode draad door de opleiding en dat sprak Janneke erg aan. Dit onderdeel heeft haar niet teleurgesteld. “De module persoonlijk leiderschap heeft mij veel gebracht. Tijdens dit onderdeel bekijk je je gedrag en emoties en de effecten daarvan op anderen door de ogen van de coach en de intervisiegroep. Het in deze setting onderzoeken en analyseren van je eigen gedrag is uniek. Dit komt doordat je dit doet met mensen die oprecht mee willen zoeken, hun eigen rol, belang en mening zijn ondergeschikt. De diepgang en spiegel die dit opleverde en daarnaast de mate van inspiratie door de docenten en mijn klasgenoten hebben mij verrast.”

Tegen mensen die overwegen om de Leergang Bedrijfskunde te volgen zegt Janneke dan ook volmondig: “DOEN!”.

Meer weten?

Download vrijblijvend de brochure voor meer informatie over de Leergang Bedrijfskunde

Over Janneke Braamhaar

Janneke is 40 jaar en woont in Hengelo met haar man en 2 zoons. In 2013 rondde ze de opleiding HRM aan IJsselland in Deventer af. Sindsdien heeft ze bij verschillende organisaties de rol van HR adviseur bekleed. Janneke is nu werkzaam als HR adviseur binnen de divisie Strategie & Transformatie van Achmea.

Inspiratiebronnen zijn voor haar o.a. Louis Theroux en Tom Waes vanwege hun manier van interviewen: zonder oordeel en met oprechte interesse in degene tegenover hen. Evengoed raakt ze dagelijks geïnspireerd door mensen die dichtbij haar staan: haar ouders, man, vriendinnen, (haar) kinderen en collega’s vanwege hun blik op het leven of hun aanpak.

Haar favoriete boek op dit moment  ‘Een klein leven’ van Hanya Yanagihara. Het levensmotto van Janneke is ontstaan naar aanleiding van het vak Persoonlijk leiderschap:  “Neem het leven gerust wat minder serieus!”

Over de Leergang Bedrijfskunde

De Leergang Bedrijfskunde van TSM Business School is een compacte eenjarige opleiding waarin je je bedrijfskundige kennis en vaardigheden verdiept. Tegelijkertijd werk je aan je persoonlijke leiderschap. De colleges vinden wekelijks plaats op dinsdagavond, en af en toe ook op dinsdagmiddag. Na afronding van de opleiding ontvang je een Post-hbo diploma Bedrijfskunde.

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.