Janneke Deterink 12,5 jaar in dienst bij TSM Business School

Janneke Deterink 12,5 jaar in dienst bij TSM Business School

Janneke begon bij TSM als verantwoordelijke voor de Leergang Bedrijfskunde. In 2012 maakt ze de overstap naar incompany, in eerste instantie als programma manager, later kwam daar ook het programma ontwerp bij. Tussendoor is ze, naast haar werk als programma manager en -ontwerper, een aantal jaren verantwoordelijk geweest voor de marketing bij TSM.

Op dit moment werkt Janneke als programma ontwerper en programma manager voor incompany klanten van TSM. Samen met klanten ontwerpt ze ontwikkeltrajecten op maat, die helpen om de ‘gap’ te overbruggen tussen waar de mensen nu staan en wat wenselijk is. Daarnaast werkt ze als programma manager, waarbij ze een aantal programma’s die ze ontworpen heeft in de praktijk uitvoert. Als programma manager is ze de ‘linking pin’ tussen de klant, de deelnemers, de docenten en de programma coördinatie en borgt ze dat wordt waar gemaakt wat er in het voorstel is beloofd.

We vroegen Janneke wat haar het meeste aanspreekt in werken bij TSM. “Ik vind mijn baan heel afwisselend, uitdagend en leuk! Ik vind het een voorrecht om bij verschillende organisaties binnen te mogen kijken. Maar voor mij is het leukste het werken met de deelnemers. Hen zien groeien in hun leiderschap, zien experimenteren met nieuw gedrag en vooral de enthousiaste terugkoppeling als ze iets in de dagelijkse praktijk anders hebben aangepakt en dit blijkt te werken. Super mooi om hier een bijdrage aan te mogen leveren!”

De afgelopen 12,5 jaar kenden meerdere hoogtepunten voor Janneke. “De afsluitingen van programma’s zijn altijd erg leuk omdat dan de resultaten die gedurende het programma zijn behaald expliciet worden gemaakt. Het binnenhalen van nieuwe opdrachten geeft veel energie, omdat we blijkbaar goed hebben begrepen waar de klant naar op zoek is. Maar ik herinner me ook de groep die ik begeleidde toen ik zwanger was van mijn tweede kindje. Vanwege mijn verlof kon ik niet aanwezig zijn bij de afsluiting. Ruim een uur na de afsluiting ging de bel bij mij thuis en stond een van de deelnemers bij mij aan de deur met een pakket, waarin iedere deelnemer een kadootje uit zijn eigen regio had gedaan. Heel bijzonder dat ze die moeite voor mij hebben gedaan. En ik heb mijn partner te danken aan mijn werk bij TSM. Hij was deelnemer aan een van mijn programma’s. Een tijdje na afloop van het programma kwamen we elkaar weer tegen, waarna de vonk is overgesprongen. Toch een gek idee dat we elkaar zonder TSM wellicht nooit hadden ontmoet.”

Aan mensen die nog aan het begin van hun loopbaan staan heeft Janneke het volgende advies:

“Toen ik bij TSM binnenkwam was ik nog in de twintig en had nog maar een paar jaar werkervaring. Doordat ik nog relatief jong was, was ik vaak bezig met de vraag of mensen mij wel serieus zouden nemen. Ik wilde alles al weten voordat er een vraag over gesteld werd. Terugkijkend had ik me veel kwetsbaarder op mogen stellen. ‘Ik ben nog jong, weet nog niet alles, maar wil het wel graag leren, dus ik stel veel vragen.’ In plaats van ‘ik stel de vraag maar niet, want straks denken ze dat ik er niks van snap’. Dus mijn advies voor mensen aan het begin van hun loopbaan is: heb vertrouwen in jezelf, stel je nieuwsgierig en kwetsbaar op en stel vooral de vragen die je hebt om daar vervolgens weer van te leren. De ervaring en kennis komt met de jaren!”

Gepubliceerd: 25 januari 2022

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.