Inzoomen op Design Thinking tijdens alumnibijeenkomst 3 . Volgens Anne Mieke Eggenkamp is Design Thinking niet alleen een proces, maar vooral ook een mindset

Inzoomen op Design Thinking tijdens alumnibijeenkomst 3

Design Thinking: de motor voor innovatie en creativiteit

Op 11 oktober kwam een enthousiaste groep alumni in Amsterdam bijeen om zich samen met spreker en coach Anne Mieke Eggenkamp te verdiepen in de mogelijkheden van Design Thinking. Deze bijeenkomst was de derde van vier bijeenkomsten binnen het Alumniprogramma van 2018.

Volgens Anne Mieke Eggenkamp is Design Thinking niet alleen een proces, maar vooral ook een mindset. Het is een methode om tot creatieve oplossingen voor complexe problemen te komen. Design Thinking wordt vaak ingezet voor verandering en innovatie vanwege het probleemoplossend vermogen en vormt zo de kern van een actieve, non-stop, lerende innovatiecultuur.

Lees meer over Anne Miekes visie op Design Thinking in het artikel Design Thinking is the core process to build a culture of non-stop innovation

Over Anne Mieke Eggenkamp
Anne Mieke Eggenkamp volgde opleidingen in kunst, design en onderwijs. Vanuit haar bedrijf Caracta werkt ze samen met leiders die er naar streven hun organisaties op een andere, bewustere manier naar de toekomst te brengen. Ze is ook actief in besturen en raden van toezicht en is een veelgevraagd spreker over creatieve intelligentie, innovatie, human capital en leren. Annemieke is docent bij onze zusterorganisatie Comenius Leergangen.

Over het Alumniprogramma
Het Alumniprogramma is speciaal ontwikkeld voor alumni van TSM Business School. Het programma bestaat uit vier inspirerende bijeenkomsten met thema’s op het vlak van bedrijfskunde, innovatie en leiderschap. Tijdens iedere bijeenkomst staat de interactie centraal, en krijgen alumni de mogelijkheid om te netwerken, ervaringen uit te wisselen en nieuwe inzichten op te doen. De bijeenkomsten vinden verspreid over het jaar plaats op verschillende locaties in Nederland.

Gepubliceerd: 15 november 2018

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.