‘Ik kan nu beter mijn eigen valkuilen omzeilen’ – Alumna Jessica van der Tillaart over de Leergang Bedrijfskunde en Next Level Leadership

Jessica van den Tillaart, werkzaam als manager zorgverkoop bij Ambiq (zorginstelling voor mensen met een licht verstandelijke beperking), is samen met haar collega’s verantwoordelijk voor het sluiten van passende contracten met gemeenten en zorgkantoren.

In 2021 begon ze met de Leergang Bedrijfskunde, gevolgd door de opleiding Next Level Leadership in 2023. “Destijds had ik een duidelijke ontwikkelbehoefte, maar wist ik niet precies wat ik wilde. Ik had al affiniteit met de bedrijfskundige aspecten van mijn werk, dus ging ik op zoek naar een opleiding die hierbij aan sloot.”

Via collega’s die eerder afstudeerden bij TSM kwam Jessica op het spoor van de Leergang Bedrijfskunde. “De combinatie binnen de Leergang Bedrijfskunde van bedrijfskundige aspecten met de focus op persoonlijke ontwikkeling trok mijn aandacht.

In mijn rol als adviseur kwam ik steeds meer in aanraking met tarieven en business cases. Ik kon zeker wel meekomen, maar had daar geen specifieke opleiding voor gevolgd en ik vond het interessant om daar meer over te weten te komen. Het leek me daarnaast ook goed om meer over mezelf te leren.”

Gepubliceerd: 15 februari 2024

Van adviseur naar manager

Na de Leergang Bedrijfskunde maakte Jessica de overstap van adviseur naar manager. “Het was bijna een logisch gevolg. Ik ben anders naar het werk en samenwerkingen gaan kijken door de opleiding. Tijdens de klassikale colleges hoor je waar anderen tegenaan lopen in hun werk, wat ze doen en hoe ze naar jouw organisatie kijken en hoe je dingen aanpakt. Die verschillende invalshoeken zijn heel waardevol, daardoor heb ik meer een helicopter view gekregen en ben ik ontspannener in mijn werk geworden.”

Waardevolle perspectieven

De diversiteit aan docenten vond Jessica erg waardevol en boeiend. “Elke docent heeft zijn eigen kijk op het vak, maar ook op het bredere aspect van een organisatie of het bedrijfskundige aspect. Zo leer je zelf een beeld te vormen en het totale plaatje te zien. ”
Tijdens de Leergang Bedrijfskunde deed ze veel verschillende inzichten op. “Het gaf mij bevestiging op verschillende aspecten, zoals strategie, organisatieontwerp en finance. Vooral het inzicht in mijn eigen kwaliteiten en ontwikkelpotentieel was erg waardevol. Ook hoe anderen naar je kijken en hoe je daarbinnen je leiderschap kan pakken. Daar heb ik positieve stappen in kunnen zetten.”

Na een korte ontwikkelpauze volgde al snel het vervolg: Next Level Leadership (NLL). “Next Level Leadership werd aanbevolen door TSM als een mooie verdieping voor alumni van de Leergang Bedrijfskunde. In eerste instantie voelde het wat snel om direct door te studeren, omdat ik nog bezig was met het verwerken van alle eerdere inzichten. Maar ik had ook behoefte aan een vervolg, want ik was inmiddels leidinggevende geworden van de afdeling.”

Een goed vervolg

De diversiteit en kwaliteit van de docenten in combinatie met de behandelde stof, maakte ook deze opleiding van waarde voor Jessica. “Het was een interessant vervolg dat ik goed kon plaatsen dankzij de basis van de Leergang Bedrijfskunde. Dankzij de inspirerende praktijkoefensituaties van onder andere Jimmy Jap-Ngie en het ondersteunende boek ‘Navigate’ en colleges van docente Annette Meulmeester kregen zaken meer houvast en perspectief.”

De opleiding bood niet alleen handvatten, maar ook om actief mee aan de slag te gaan: “Ik voel me niet meer uit het veld geslagen in verschillende situaties. Ik heb nu een gereedschapskist waar ik af en toe wat sleutels uit kan pakken die ik denk nodig te hebben. Het geeft rust en mogelijkheden om stap voor stap meer te kunnen en mogen groeien.”

“Ik was nog niet lang leidinggevende en daardoor heb ik concrete ideeën van hoe je iets kunt aanpakken uit de opleiding gehaald. Maar ik besef ook dat er nog veel te ontwikkelen is. Ik zie nu hoe belangrijk het is om jezelf goed te kennen en hoe je daar op een goede manier mee kan omgaan,” voegt Jessica toe. “Er is niet één waarheid, maar er zijn verschillende perspectieven. Ik kan nu beter mijn eigen valkuilen omzeilen.”

Next Level Leadership

Versterk en verdiep jouw persoonlijke stijl van leidinggeven met Next Level Leadership

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.