Fulltime MBA 11 komt na 20 jaar weer bij elkaar

Van 28 tot 30 juni hield de Fulltime MBA 11 groep (FT11) een reünie, 20 jaar na hun afstuderen in 1999. De FT11 groep begon in 1997 aan het fulltime MBA avontuur en was in vele opzichten een unieke groep.

Bestaande uit 28 studenten (waaronder slechts 1 vrouw), afkomstig uit 12 verschillende landen verdeeld over 4 continenten met 14 verschillende technische specialismes en grotendeels woonachtig in hetzelfde ‘MBA huis’ op de campus (Matenweg 73). De missie was voor allen hetzelfde – in 18 maanden – transformeren van ‘ingenieur’ naar ‘manager’.

Door de fulltime en zeer intensieve opzet, en dan ook nog wonend in hetzelfde huis, werd het een zeer bijzondere ervaring waarin de studenten naast de ‘inhoud’ van het MBA programma vooral veel van elkaar leerden. De diversiteit van de studenten, zowel op cultureel als op professioneel gebied, was een enorme ‘bonus’ en heeft een zeer sterk netwerk opgeleverd wat na 20 jaar nog steeds springlevend is. Getuige de reünies die 10 en 20 jaar na het afstuderen gehouden zijn en waarvoor de studenten van over de hele wereld naar Twente zijn gekomen.

Samen met TSM was op 28 juni een interactief programma opgezet waarin zowel de studenten als TSM zich na 20 jaar wederom aan elkaar presenteerden en waar ook vooral ruimte was voor veel lol. Net als bij de vorige reünie 10 jaar geleden, was het opmerkelijk om te zien dat alle studenten, ondanks de grote diversiteit, hun carrière vorm hebben kunnen geven – mede door het geleerde tijdens de MBA.

Zonder uitzondering hebben de studenten over de hele wereld een goede carrière opgebouwd, hetzij als ondernemer, of in dienstverband. Om zomaar een greep te noemen: bierbrouwer in Rusland, speelgoedhandelaar in Zuid-Oost Azië, IT ondernemer in Indonesië/Nederland, universitair docent, safety manager in de petrochemie en business development bij verschillende oliemaatschappijen. Anderen zijn werkzaam bij Silicon Valley start-ups, in het bank/verzekeringswezen in de USA, Duitsland en Nederland en een bouwbedrijf in de Caraïben. En een aantal ZZP-ers is als interim-manager in Nederland aan de slag gegaan.

Het was opvallend dat de studenten vooral het TSM ‘management skills programma’ en ‘elkaar’ noemden als hetgeen uit de MBA dat voor hen grote waarde heeft gehad in hun carrière. Verder leek het alsof niet veel veranderd was in al die tijd, al viel het wel op dat na 20 jaar voor velen de prioriteiten waren verschoven. De torenhoge ambities van het begin hadden deels plaats gemaakt voor prioriteit voor de familie en tijd voor henzelf. Dit was ook de reden waarom de rest van de reünie op 29 en 30 juni met de families aan het (toevalligerwijs zeer warme) strand van Scheveningen werd doorgebracht. Waar overigens al volop werd gepraat over de plannen voor een volgende reünie.

De ‘link’ met overige TSM alumni werd tijdens de reünie wel gemist, wat misschien komt doordat het nu een Nederlandstalig programma is. Mocht je als alumnus in contact willen komen met de FT11 groep, neem dan contact op met TSM’s alumni officer Katja de Brouwer-van der Zee.

Gepubliceerd: 27 augustus 2019

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.